Ховає награбоване: через кримінальне переслідування Юрій Тацій розпродає «брудне» майно

Ховає награбоване: через кримінальне переслідування Юрій Тацій розпродає «брудне» майно
9213 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій намагається позбутися майна, яке є доказом його незаконного збагачення  внаслідок корупційної діяльності під час перебування на державній посаді.

Одразу після обшуків ДБР, проведених в рамках  справи щодо незаконного будівництва у парку на Жмаченка, чиновник виставив на продаж салон краси в ЖК «Софія», де веде підприємницьку діяльність його дружина, та «недобуд» площею 249,5 квадратів,  в якому мешкає родина.

Відповідно до оголошення, розміщеного на популярній платформі OLX, Тацій прагне отримати 280 тис. доларів за повністю обладнане приміщення перукарні та 350 тисяч – за, начебто, об’єкт незавершеного будівництва.

Слід зазначити, що свій елітний маєток Тацій лише декларує як «недобудову», ухиляючись від сплати податків,  насправді  там бурлить розкішне життя. Приватна охорона, відеоспостереження, обслуговуючий персонал, престижні авто - все вказує на шалені статки господарів.

За інформацією ЗМІ, обидва зазначені об’єкти нерухомості були отримані Тацієм в злочинний спосіб: комерційні приміщення на Софіївській Борщагівці – в якості хабаря за службове зловживання і  видачу МУО з порушенням, а двоповерховий палац – винагорода за активну участь в шахрайській схемі по розкраданню столичної землі  за часів Черновецького.

Наразі проти Юрія Тація відкрито 5 кримінальних проваджень, зокрема щодо зловживання службовим становищем, недостовірного декларування та участі посадовця в афері «Укрбуду».

До того ж, 23 жовтня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Тація винуватим у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Теги: Юрій Тацій,Департамент містобудування та архітектури КМДА,КМДА,Таций Юрий,майно,корупція,незаконне збагачення
ПРЯМИЙ ЕФІР