Петро Філюк – знаменитий гастроном сімейства судді Конституційного Суду продавав алкоголь неповнолітнім

Петро Філюк – знаменитий гастроном сімейства судді Конституційного Суду продавав алкоголь неповнолітнім
7008 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, 27 березня Президент Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича від 14 травня 2013 року про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України. Відповідний документ оприлюднений на офіційному сайті Глави держави. В указі зазначається, що таке рішення прийнято "з метою гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки, керуючись національними інтересами України".

Нагадаємо, що 27 жовтня 2020 року Конституційний суд України на чолі із Олександром Тупицьким ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексуякою передбачається відповідальність за недостовірне декларування. Згодом, після прийняття цього доленосного рішення у ЗМІ було опубліковано список суддів КС які проголосували за його прийняття. Загалом, за скасування  відповідальності за недостовірне декларування проголосували 11 суддів КС, серед яких і екс Глава Волинського апеляційного суду, а з жовтня 2019 року колега вище згаданого О. Тупицького - Петро Тодосьович Філюк.

Петро Філюк неодноразово був фігурантом антикорупційних розслідуваньзокрема він 5 років не декларував бізнес дружини і 50 тис доларівСаме про відомий на всю Україну бізнес дружини ми й поговоримо у сьогоднішній публікації. Та перед цим хотілось би зазначити, що суддя Конституційного суду уже давно викликає огиду в українського суспільства. Так, за інформацією Центру протидії корупції та ВГО "Автомайдан" він увійшов до списку недоброчесних кандидатів які потрапили у КСУа також свого часу отримав премію «НЕ.ЧЕСТЬ тижня».  Крім того, після скандального голосування за скасування  відповідальності за недостовірне декларування громадські активісти, ветерани АТО та майданівці влаштували акцію протесту під його будинком, який знаходиться у селі Тарасове, що під Луцьком.

Скріншот: сайт columnist.com.ua

До речі, щодо сумнівних рішень. Нещодавно журналіст, громадський діяч та шеф-редактор журналу «Персона.ТОП» Ігор Мізрах опублікував дані одного із таких. Згідно наведеної автором інформації рішення судді Філюка Пера Тодосьовича могло завдати нашій державі збитків на суму більше як 1 мільйон гривень.  

Крім того, журналіст чітко підкреслив «здобутки» судді Конституційного Суду, цитуємо:  

«І так, за плечима Петра Філюка: голосування «ЗА» скасування недостовірного декларування; сумнівно нажите майно, через що являється фігурантом антикорупційних розслідувань; приховування статків членів сім’ї; входить до числа недоброчесних суддів; «коронований» премією «НЕ.ЧЕСТЬ», і це лише «крапля в морі». Найцікавіше те, що попри такий «солідний багаж» він ще й досі спокійно сидить у кріслі Судді Конституційного Суду України, що є прямим знущанням над народом і державою!!!», - Ігор Мізрах.

Повернемось до вище згаданого відомого бізнесу сімейства Філюків.

І так, напевне всі ще добре пам’ятають як Анатолій Матіос і його прокурори стали адвокатами… правда вдалось їм це – саме через гастроном сімейства судді Конституційного Суду Петра Філюка. А для тих хто призабув цю історію із «диво-магазином» пропонуємо переглянути відео наших колег-журналістів із видання Klymenko Time:

Цікаво, що цей же гастроном Філюків восени 2020 року фігурував у розслідуванні Bihus.InfoЖурналісти виявили, що Суддя КСУ Філюк з 2015 по 2019 роки, будучи на посаді голови Апеляційного суду Волинської області, не вказував у своїх деклараціях ПП «Акрополь», що належить його дружині Олені Філюк. Також йдеться про 20 тисяч доларів кешем та 644 тис грн на рахунку, які суддя згадав лише після призначення в КСУ.

Скріншот: сайт bihus.info

Ми ж в свою чергу знайшли ще одну цікаву деталь цього дивовижного гастроному сімейства Філюків. На фоні фактів які висвітлювали шеф-редактор журналу «Персона.ТОП» Ігор Мізрах та журналісти Bihus.Info наша інформація менш резонансна, але аж ніяк не така, що не потребує уваги суспільства та влади. Мова йде про так-звану суддівську «доброчесність», яка є вагомим фактором потрапляння до лав Конституційного Суду.

Дружина судді Олена Філюк являється засновником, директором та ще й продавцем (такі її дані  декларував Петро Філюк) приватного  підприємства «Акрополь» (Код ЄДРПОУ 25087350)яке спеціалізується на роздрібній торгівлі в магазинах. Ну і ще… служить офісом для адвокатської контори Матіоса і КО.  На балансі вказаного підприємства половина великого нежитлового приміщення в Луцьку площею 773,7 кв. м. Ще п’ятдесятьма відсотками володіє син судді Філюк Петро Петрович, які він отримав у подарунок.

 

Скріншот: сайт opendatabot.ua

І от на частку яка належить «видатному» гастроному був накладений арешт. Причиною для арешту було рішення Волинського окружного адмінсуду. На ПП «Акрополь» сімейства Філюків   наклали штраф за продаж алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18 років і за продаж алкогольних напоїв на розлив. До того ж Філюки аж ніяк не бажали добровільно сплатити штрафа тому фіскальна служба вимушена була звертатись до суду. 

 

За продаж алкоголю неповнолітньому особисто покарали навіть дружину Петра Філюка, правда розмір її покарання був оцінений всього у 85 гривень, адже згідно даних судової постанови вона щиро покаялась.

Скріншот: сайт reyestr.court.gov.ua

Та варто підкреслити, що 85 гривень - це не всі штрафні санкції проти гастроному сімейства Філюків. Згідно рішення, яке прийняв  07 червня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд - приватне підприємство «Акрополь» на користь місцевого бюджету повинно було сплатити заборгованість по сплаті фінансових санкцій у розмірі 13 600 гривень. 

Скріншот: сайт reyestr.court.gov.ua

Потрібно наголосити, що Петро Тодосьович Філюк приховав  факт порушення «Правил дорожнього руху». У своїй Декларації доброчесності за 2016 рік він стверджував, що «ним не здійснювались вчинки, що можуть мати наслідком притягнення його до відповідальності».  Однак це очевидна неправда, що довелось визнати навіть Вищій кваліфікаційній комісії, яка звернулась до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою на Філюка. ВРП порушила провадження і теж підтвердила факт недостовірності даних, але вирішила, що тоді ще голова Апеляційного суду зробив це ненавмисне, а тому карати його не варто. Цей факт правопорушення, що не був вказаний у декларації доброчесності не врахували й під час відбору до Конституційного Суду України. 

Зрозуміло, що продаж алкоголю неповнолітнім гастрономом Філюків, також можливо й не тягне на відповідальність за його особисту доброчесність, але сам по собі цей факт – є надзвичайно цинічним та кричущим. Просто, якщо вже сім’я із великим доходом, та ще й судді високого рангу йде на такі способи заробітку… Тоді як бути всім іншим?...

Хоча, якщо врахувати приховування Петром Філюком цього бізнесу в деклараціях, і здачу в оренду «прилавка» під офіс Матіосу і його адвокатам, то напевне… просто не слід й нічого коментувати…

Це просто цинізм!... Цинізм у лавах Конституційного Суду України!!!

А може Петру Філюку вже пора наздоганяти на виході свого колегу Олександра Тупицького  

Теги: Петро Філюк,суддя КСУ Петро Філюк,судья Петро Філюк,судья Філюк,Петро Тодосьович Філюк,Анатолій Матіос,Олена Філюк,Акрополь,ВРП, КСУ,ПП Акрополь,Філюк КСУ,адвокати із гастроному, Ігор Мізрах,Конституційний Суд,Александр Тупицкий,суддя Петро Філюк,вища рада правосуддя,суддя Филюк,Филюк КСУ,декларация ,декларація,контрабанда,контрабандисти ,митні платежі,КСУ ,Андрій Філюк,Філюк,суддя Філюк,Філюк Петро Тодосьович,Матіос ,Конституційний суд України,недостовірне декларування, Ігор Аркадійович Мізрах,Герої Небесної сотні,Небесна сотня ,Революція Гідності, Сергій Долгополов,Долгополов,Сергій Долгополов,ЛНР,ДНР/ЛНР,ДНР,Матіос,хабар,Генпрокуратура,генеральна прокуратура ,Офіс Генерального прокурора,Рада адвокатів України, Дмитрий Пономаренко,Дмитрий Пономаренко Дитрих,Дитрих, Анатолий Матиос,Борис Герман,Укрспецторг, Игорь Мизрах,Житомирский бронетанковый завод,Глиняный Виктор Петрович,судья Глиняный,Газиев Нажмудин,Пономаренко Дмитрий Валерьевич,Іллінецький цукровий завод,Анатолій Кучинський,Лілія Кучинська,Удовенко Сергій Анатолійович, Дмитро Пономаренко,Пономаренко Дмитрий,Дітріх ,ОЗГ,ОЗУ,Сергій Пастир,Пономаренко Дмитро Валерійович,Аркадій Бабченко, рейдерство,Сергій Удовенко,рейдерство цукрового заводу,Юлія Десюк,Дмитро Пономаренко,Пономаренко, Агент Дітріх, Матіос, Дмитро Борзих, Віталій Опанасенко,Олена Пятковська,Дар’я Полякова,Ольга Миргородская,Дмитро Валерійович Пономаренко,Військова Прокуратура,адвокати із гастронома,Укрспецекспорт» ,Укроборонпром,Цензор.Нет,Аль-Халід,Держкомпанія "Укрспецекспорт",Raviana Pakistan Private,Захур,Морозов,ДП СЗТФ «Прогрес»,Superior Heavy Ekuipment Co,BrintexLimited,ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ",Мосін ,Головний військовий прокурор Анатолій Матіос Сергійович,Прогрес,ДП "Перемога" НААН України, Анатолий Мати,ос, Дмитро Бо,рзих,Raviana Pakistan, Private,МВС ,КОРД,НПУ ,поліція,полиция,Київ,Киев,США,РФ,ТОРПЕДА,ООС,АТО/ООС,Російська Федерація,Герман,Бабченко,Аркадий Бабченко,Зеленський, Владимир Александрович Зеленский,СІЗО,Денисюк,Станислав Денисюк,Антон Янчук,Владислав Кулинич,Иван Прозорский,Кирилл Позняк,Тодось Филюк,Виталий Опанасенко, коррупция,обогащение ,ГВП,адвокаты,Денис Микулин,Максим Комарницкий,Прокурор,присвоение, растрата или завладение чужим имуществом,Службы безопасности Украины,бюджетные деньги,Виталий Козубский,Виталий Кличко, Днепровский суд,судебная реформа,Алексей Соколов,Фемида, Луцк,Виктор Веремчук,Александр Дульский,Конституционный суд Украины,Елена Филюк,Олег Антонюк,Волынь, Галина Руденко ,Акрополь групп,прокуратура,Совет адвокатов,Филюк,судья Филюк,Гарантия ваших прав,КДКА,Квалификационно-дисциплинарная комиссия адвокатуры,Веремчук,Антонюк,Руденко,Опанасенко,Матиос и Ко, КДКА Веремчук,Ровно,суд,суды,Апелляционный суд,ВСП,Высший совет правосудия,Конституционный суд,Совет адвокатов Волыни,Галина Руденко,Дульский,Конституция,Конституция Украины,КУ,Николай Сорокопуд,Сорокопуд,Ирина Констанкевич,Констанкевич,За майбутнє,Нацполиция,Виктория Татарин,Татарин,Денис Деркач,Деркач,АО ГВП,Юрий Иващенко,Иващенко,Алексей Ярошенко,Ярошенко,Шокин,Шокин Виктор,Алина Самарец,Самарец,Луценко,Юрий Луценко,Юрий Луценко Викибаза,Юрий Луценко Википедия,Евгений Солодко,Солодко,Юрий Захарченко,Захарченко,Болдин, Миргородская, Опанасенко, Якимчук,Миргородская,Глава ГВП Анатолий Матиос,Адвокаты,адвокаты из гастронома,прокуроры,прокурор Миргородская,прокурор Ольга Миргородская,Совет адвокатов Украины, Харьков,Харьковская область,ВКДКА ,САП,Ольга Миргородская прокуратура,фальсификация,фальсификации,Мізрах,Ігор Аркадійович Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійович політичний експерт,політичний експерт,Матиос ,адвокат Матиос, Игорь Аркадьевич Мизрах,Мизрах Игорь,Юрий Луценко ,Генпрокуратура України,Генеральна прокуратура, Генеральна прокуратура України,Генеральная прокуратура ,пытки , Харьковская налоговая,Харьков,Налоговая,Савченко,Рубан,Янукович,Виктор Янукович,Кармазін Юрій Анатолійович,Кармазін Юрій ,Кармазін ,Кармазин,Кармазин Юрий,Грабовський,Євген Грабовський,Евгений Грабовский,Грабовский,НБУ, ТОВ «ТАБІТІ ТА АПІ»,КВЕД,Промислові оборонні технології,ФСБ Юрашев Володимир Денисович,Юрашев Володимир ,Юрашев ,ІГІЛ,ГРУ,ЦРУ,Глиняний Віктор Петрович,судя Глиняний Віктор Петрович,Дітріх,Катренко,Борисфен, Андрій Філюк,Мізрах Ігор,Мизрах,Игорь Мизрах , Мизрах Игорь Аркадьевич,Глиняний,Агент Дитрих,Матиос,Анатолий Матиос Википедия, Петр Порошенко,Порошенко,Петр Порошенко Википедия,Зеленский,Владимир Зеленский Википедия,Президент Зеленский,Президент Владимир Зеленский,Президент Украины Владимир Зеленский,Президент Украины Зеленский,Украина,Україна,Філюк Андрій Петрович,КС,КСУ,Конституційний Суд України,Конституційний Суд , Конституционный суд Украины
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР