Через корумповане рішення сім’ї Гайду засудили вінницьку активістку на 5 років

Через корумповане рішення сім’ї Гайду засудили вінницьку активістку на 5 років
12731 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 березня у столиці відбулась акція протесту на підтримку членкині вінницького осередку «Стоп корупції» Олени Маліновської. Матір двох дітей корумпований сімейний підряд Гайду (подружжя судді та прокурора) засудив до 5 років ув'язнення через її ж землю, заявляють активісти.

vinnitsa malinovskaya1 gaydy

Фото: СтопКор

Мітингувальники вийшли до Вищої ради правосуддя з гаслами: «Ні свавіллю судді Гайду!» та «Гайду у відставку!». Далі акція продовжилася вже під ОП.

vinnitsa malinovskaya1 gaydy

Фото: СтопКор

Зазначимо, мати двох дітей оскаржувала у вищій інстанції рішення вінницьких судів, що засудили Олену Маліновську на 5 років за її ж землю. Як розповідають вінницькі активісти, жінка стала жертвою корупційної афери, в результаті якої втратила землю і опиниться за ґратами. Вінничани підозрюють корупцію у місцевих судах і прокуратурі, адже скаржниця у справі Валентина Дзюба перебуває у дружніх стосунках з родиною місцевої судді Гайду.

«СтопКор» розповідав про одіозну судівсько-прокурорську родину Гайду. Стороною звинувачення у справі Маліновської керував чоловік – тодішній прокурор міста Гайду. А його дружина – суддя Вінницького міського суду – вела справу у суді та винесла обвинувальний вирок. За словами підозрюваної, суддя прямо вимагала хабар.

Цікаво, що касаційна інстанція рік тому скасувала вирок апеляції у цій справі та спрямувала її на повторний розгляд.

По суті це був майже виправдальний вирок. Та за рік позиція суду змінилася. Тепер вирок залишили в силі. Активісти у цьому ж підозрюють корупцію.

До протестувальників вийшов представник ОП, якому вони передали звернення, в якому чітко описані зловживання та прізвища усіх дійових осіб у цій кричущій ситуації.

vinnitsa malinovskaya1 gaydy

stopcor.org

Теги: Гайду ,Валентина Дзюба,Ганна Гайду,Сергій Гайду,суддя Гайду,прокурор гайду,Олена Маліновська,Активісти
ПРЯМИЙ ЕФІР