Чому від риби треба відганяти мух?

Чому від риби треба відганяти мух?
6990 ПЕРЕГЛЯДІВ

Декілька тижнів минуло з того часу, як звільнилося одне з ласих, у прямому сенсі «рибних місць» – крісло Голови Державного агентства рибного господарства України. Колишня очільниця агентства Ганна Шишман вийшла заміж, і на радощах вирішила написати «за власним».

Новина про чергову зміну влади у багатьох українських рибників викликала чи не істеричний сміх – адже керівники рибного агентства міняються що 2-3 роки, а Ганна Федорівна взагалі просиділа в кабінеті 3 місяці. Чому це засмучує виробників риби? Відповідь банальна: будь-які робочі процеси, проекти, заяви, скарги і т.д. зі зміною влади губляться у довгих коридорах агентства і повертають бідних рибоводів, яким доводиться співпрацювати з державним органом, на перше коло пекла. Саме тому у багатьох шукачів правди, підтримки чи захисту від держави «віз і нині там».

Але це не найгірша проблема. Людина звикає до всього, і бюрократія тут не виключення. Набагато гіршою бідою в агентстві стала корупція. А причина цьому, як і усюди – кадри. Саме кадрові призначення на деякі ключові посади у головній рибній структурі викликають не те що здивування, а подекуди просто шок.

От і тепер, після звільнення крісла Голови ДАРГу, на вакантне місце подаються аж 22 людини. Багато з них працювали у рибній галузі раніше, але от біда – більшість були рибінспекторами. Якщо дивитись на речі реально, то це майже те саме, що взяти на посаду Голови МВС даїшника, якого як би модно не переодягали і не садили у нові блискучі «Дастери» – результат не змінний. Брали, беруть і будуть брати.

Але на відміну від МВС, у рибному патрулі є аж занадто відомі особистості. Сумно відомі, на жаль. Один з таких – очільник Київського рибного партуля Володимир Мухін. За іронією долі виходець з МВС, звідки його «попросило» звільнитись керівництво. Без права переатестації. На просторах інтернету є багато статей про діяльність цього талановитого рибного менеджера та вічного «борця» з браконьєрами, а на березі будь-якого водосховища чи річки Київської області ви можете почути від рибалок ще більше історій. Переважно у грубій формі з нецензурною лайкою.

Трохи про Мухіна з відкритих джерел ↓

Скріншот: сайт kievvlast.com.ua

Скріншот: сайт politica.com.ua

Сьогодні ж саме Володимир Мухін, один з 22 претендентів, мітить у крісло Голови Держрибагентства. Людина, на якій, як кажуть, нема де печатки ставити, планує розширити кордони свого впливу з Київської області на всю Україну. Чим це загрожує рибній галузі? Ну уявіть, для прикладу, що з Ростова повернувся «легітимний» і знову став керувати нашою країною. Уявили?

Питання щодо цієї ситуації виникає лише одне. До комісії з відбору держслужбовців: Невже так важко хоча б мінімально фільтрувати кандидатів, що подають свої заяви? Бо так і справді до повернення «легітимного» можна догратись.

Антон Яременко, директор ПП "Ікорний дім Бестер"

www.bester.ua

Теги: Антон Яременко,Володимир Мухін,Дастер,Державне агентство рибного господарства України,Ганна Шишман,ДАРГ,Ікорний Дім,BESTER,риба,Держрибагентство,Ікорний дім Бестер,Яременко,Владимир Мухин,Мухин,Мухін, головний рибінспектор Київщини Володимир Мухін, рибінспектор Володимир Мухін,Україна,Украина,Голова Держрибагентства
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР