Сергій Моргунов - мер для своїх або як грабувати державу “по-вінницьки”

Сергій Моргунов - мер для своїх або як грабувати державу “по-вінницьки”
52379 ПЕРЕГЛЯДІВ

В нашій державі так вже повелось, що громадяни всіх регіонів з легкістю можуть “зіграти в гру - чий мер більше вкрав” грошей з бюджету, землі, нерухомості та інших ресурсів, що належать народові. Звісно, переможця визначити буде складно, але те, що серед лідерів буде мер Вінниці Сергій Моргунов - заперечити важко.

 

Даний персонаж на теренах свого регіону є доволі відомою та навіть шанованою постаттю, правда - шанованою не народом, а окремим “кодлом” корупційних чиновників та бізнесменів. І тут нічого дивного, адже Моргунов - “мер для своїх”, а народ… а що народ - він в очах “правителя” всього лиш “ресурс” який потрібно безупинно грабувати. Головне, щоб близьке оточення мало можливість лопатами ікру без хліба споживати, а за разом й собі в офшори вивести черговий мільйон… 

   

Одним із таких, для кого Моргунов точно є шанованим мером - це його близький товариш Олександр Дан. Про цю парочку, яка грабує Вінницю чимало публікацій у ЗМІ, а серед місцевих вони й взагалі знаменитості - кидати інвесторів справа ж не проста… Та якщо про шахрайство Олександра Дана під кришуванням Сергія Моргунова всі давно знають, то ми розповімо про інші схеми грабунків цього дуету. 

 

В час, коли ми, український народ збираємо останні копійки, щоб оплатити комунальні послуги, купити кусок хліба, і т. д. І в час, коли влада нам щодня говорить про відсутність коштів в бюджеті на соціальні гарантії, підвищення заробітної плати - Моргунов з Даном роблять все для того, щоб цей бюджет не поповнювався, а ми продовжували й дальше виживати із останніх сил. 

 

Так, приміром Олександр Дан не без участі Сергія Моргунова має можливість протягом 25 років користуватись  комунальною земельною ділянкою площею 6,63 соток за адресою вулиця 600-річчя, 17 (кадастровий номер 0510136600:02:045:0028). На перший погляд - що ж тут такого? Але от фірма ТОВ "УКРАГРОВЕСТ" (Код ЄДРПОУ 31189850), якою володіє Дан - заплатить за 25 років оренди всього лише -  16 500 гривень. Тобто, 660 гривень на рік або 55 гривень на місяць. Не погано чи не так?...

Ринкова вартість такої земельної ділянки в центрі мікрорайону Вишенька є доволі дорогою і становить в межах в 130-140 тисяч доларів. А от у скільки ж вона Олександру Дану - напевне знає тільки він і мер Сергій Могунов?…   

 

660 гривень за 6,63 сотки в хорошому районі Вінниці - це неймовірна цифра, і це на фоні того, як Сергій Моргунов піариться та розповідає мешканцям міста про свій геній в управлінні! Але що тут скажеш - мер для своїх ще й не таке зробить…

________________________________________________________________

І от знову ця парочка Моргунов-Дан, і знову схема із землею - цього разу із продажем.  За підписом Сергія Моргунова Олександру Дану вдалось отримати (купити) 119 квадратних метрів землі за адресою Коцюбинського 78-В (біля колишньої будівлі "Дитячого світу") всього за 45 847  гривеньішення №1439 від 25.06.2015). Ціна продажу занижена, як мінімум, в 10-12 разів! 

“Передати у власність шляхом продажу ТОВ «Украгровест» та

ОСОБІ_1 земельну ділянку загальною площею 119 кв.м (відповідно до звіту

про експертну грошову оцінку) за 45 847 грн. (сорок п’ять тисяч вісімсот

сорок сім гривень), без ПДВ, для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, по просп. Коцюбинського, 78-В у м. Вінниці”, - саме таке позитивне рішення отримав Олександр Дан.

 

Та Моргунов не тільки працює у благо Дана - він з ним щей активно схематозить і виводить десятки мільйонів гривень із бюджету Вінниці. 

Вже більше 10 років вінницькі чиновники на чолі із спочатку Володимиром Гройсманом(до 2014 року), а дальше із Сергієм Моргуновим активно втілюють у життя програму «Муніципальне житло» - правда активно здебільшого для власної кишені. А з початком війни для них відкрились нові, широкі “двері” для збагачення своїх офшорних рахунків. «Муніципальне житло» - це програма для пільгових категорій населення, згідно якої переселенці, ветерани АТО, вчителі та медики, люди з інвалідністю можуть отримати знижки на житло. Вони мають сплатити 30% від вартості житла, на інші 70% - надається пільговий кредит.Все наче непогано, проте, з будівництвом вінницького муніципального житла не все так просто. З 2014 по 2018 рік згідно з цією програмою розпочали будівництво багатоквартирних будинків на вулиці Чехова та П.Запорожця. Угода була заключена між Департаментом капітального будівництва Вінницької міської ради та Державним підприємством Міністерства оборони України “Вінницьке інженерно-будівельне управління”. А от управителем коштів визначили приватну ТОВку, якій міська рада згідно з угодою мала віддати 20% побудованого житла. Та і це ще не все, адже крім цього, в СБУ підозрюють, що під час будівництва, 40 мільйонів гривень - вивели через фірми-прокладки.

Красти гроші на державному будівництві в нашій державі звична справа, а от красти ці кошти під час війни з Росією використовуючи російських громадян і жителів терористичної ДНР - це надзвичайний цинізм від влади Вінниці яку очолює Сергій Моргунов. 

 

Команда Моргунова половину суми перевели на підприємство, яке належить громадянину Росії, а інші компанії, на рахунки яких переказували кошти –  зареєстровані на підставних осіб, що мешкають на окупованих територіях України. У схемах брали участь шість фірм, з якими підприємство-генеральний підрядник ТОВ «Вінницьке будівельно-інженерне управління» уклало угоди на 40 мільйонів гривень. Для легалізації виведених фінансових ресурсів, 20 мільйонів 277 тисяч гривень мали перерахувати на рахунок компанії «Тандем буд груп», яка  до середини 2016 року належала Дану Валерію Юрійовичу. Скоріш за все ця людина є родичем екс депутата міської ради від «Вінницької Європейської стратегії» "Дана Олександра Юрійовича… 

 

Дальше ще цікавіше: 13 мільйонів мали нарахувати компанії «Кубера Дхана», яка була зареєстрована на підставну особу, а потім з метою прикриття незаконної діяльності, пов’язаної з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій, конвертацією безготівкових коштів у готівку, тощо - переєстрована на  громадян Туркменістану та Узбекистану. Третя фірма зі списку – ТОВ «Реал-Гранд Буд», з якою заключили угоду  більше як на чотири мільйони гривень. Ця компанія фігурує більш, ніж у сотні судових ухвал, а її власник – Павло Шкруднєв зареєстрований на окупованій території ОРДЛО.

 

Ще одна компанія із угоди команди Моргунова - ТОВ «Готліб ЛТД»,  зареєстрована на Рустамова Руслана Натиговича, який зареєстрований на окупованій території –  у Донецьку. Фірма за останні три роки фігурувала у 155 кримінальних справах.

 

От такі то справи… Українські воїни воюють з окупантом і терористами, а команда Сергія Моргунова з їхніми представниками підписує угоди, та ще які - на будівництво житла, включно для все тих же українських воїнів. 

 

Народові війна, а Сергію Моргунову і Олександру Дану - збагачення на крові …  

 

От такі то справи відбуваються у Вінниці... Сергій Моргунов - мер для своїх, а а народ… а що народ - він в очах “правителя” всього лиш “ресурс” який потрібно безупинно грабувати.

Теги: мер Вінниці Сергій Моргунов,Сергій Моргунов, Вінниця,чиновники ,офшори ,шахрайство ,Олександр Дан,рабує Вінницю,УКРАГРОВЕСТ, Сергій Моргунов піариться,Моргунов-Дан,вінницькі чиновники ,Гройсман, Владимир Гройсман,Муніципальне житло,Міністерство оборони України ,збагачення на крові,ТОВ «Готліб ЛТД»,Рустамов Руслан Натигович,Павло Шкруднєв ,ТОВ «Реал-Гранд Буд»,Сергей Анатольевич Моргунов,Компромат и досье на мэра Винницы Сергея Моргунова, Моргунова Наталья Владимировна, скандал вокруг мэра Винницы,Винница
ПРЯМИЙ ЕФІР