«Якою б не була назва чи статус операції, йдеться про російсько-українську війну. 3 роки тому АТО стала ООС», - Андрій Таран

«Якою б не була назва чи статус операції, йдеться про російсько-українську війну. 3 роки тому АТО стала ООС», - Андрій Таран
10158 ПЕРЕГЛЯДІВ

Календар невблаганно веде лік часу. 14 квітня ми згадували гірку дату – початок Антитерористичної операції 2014 року.  4 довгих роки АТО. Небачений до того опір українського суспільства навалі Російської Федерації.

30 квітня 2018 року о 14:00 формат операції на Донбасі змінився - розпочалась Операція Об’єднаних сил. Не змінилося основне завдання із відсічі збройної агресії Російської Федерації, захисту територіальної цілісності і суверенітету України.

Від стримування ворога і стабілізації ситуації на Донбасі було поставлено мету перейти до звільнення території України від російських окупаційних військ.

Безпосереднє керівництво силами оборони у визначених районах перейшло до Збройних Сил України.

Держава ввела у дію принципово новий і необхідний для виконання безпекових завдань комплекс військових і спеціальних організаційно-правових заходів, спрямованих на протидію діяльності збройних формувань Російської Федерації. Запроваджений особливий порядок в районі конфлікту надав військовослужбовцям розширених прав, максимально адекватних безпековим загрозам в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Сили оборони держави отримали більш відповідну до реалій, а відтак і більш ефективну організаційну основу. За принципами і стандартами НАТО було створено Командування об’єднаних сил для керівництва усіма операціями Збройних Сил України та об’єднаний командний пункт Об’єднаних сил для управління операцією на в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Зміна АТО на ООС мала свої наслідки і для місцевого населення. Держава отримала дієвіші інструменти допомоги людям прифронтових населених пунктів та поліпшення соціально-економічних умов в районі проведення операції Об’єднаних сил. 

Арифметика дат болюча: 4 роки АТО +3 роки ООС = 7 років війни Росії проти України. Як  би не називались операції з оборони рідного краю, безсумнівне одне - це наша відповідь на агресію Російської Федерації. 

Останні місяці ще раз показали – не треба мати жодних ілюзій: сотні кілометрів українсько-російського кордону - це сотні кілометрів фронту.  Тримати його – завдання наших оборонців. Місія політиків  - сконцентруватися на врегулюванні та припинення війни на Донбасі мирним шляхом.

За сім років стримування російської агресії спроможності Збройних Сил України зросли кардинально, як і здатність інших силових структур до спільного, узгодженого виконання завдань оборони.

У нас є Об’єднана сила, у нас є політична воля, у нас є міжнародна підтримка. Разом переможемо!

Слава Україні!

Міністр оборони України Андрій Таран

mil.gov.ua

Теги: Андрій Таран, АТО , Анатолий Матиос,Міністр оборони України,ООС ,Операція Об’єднаних сил,війна, Росія,Україна,військова агресія,Таран,Андрей Таран Википедия,Матиос,Анатолий Матиос Википедия,Министр обороны, министр обороны Украины Андрей Таран,Украина
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР