Через рейдерські апетити Ужгородської мерії настав геноцид підприємств міста

Через рейдерські апетити Ужгородської мерії настав геноцид підприємств міста
289189 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про незаконну діяльність Ужгородської міської ради вже рясніє мережа Фейсбук. Тим не менше, на світ білий випливають інші факти численних порушень мерії міста над Ужем.

Тепер конкретніше. Земельну ділянку ПРАТ «Модуль» незаконно розділили. Саме передачею частки з цілісного майнового комплексу споруди були розпродані чотирьом ТОВ: «Інвест-груп», «К», «К-1» , «К-2», «К-3» і «Ротор».

12-3bodya Через рейдерські апетити Ужгородської мерії настав геноцид великих підприємств міста

Зокрема, цим переоформленням займався «чорний» нотаріус Селехман, котрий навіть не перевіривши повноваження особи, що підписувалася за «Модуль», оформив право власності на вказані товариства. Крім того, Селехман навіть не взяв до уваги земельне законодавство України і не оформив зелельні ділянки, які, відповідно, не мали кадастрових номерів. Уповноважена особа п. Талапа не був зареєстровний в жодному(!)  реєстрі речових прав. Виходить, що згаданий персонаж сам себе призначив в. о. директора ПРАТ «Модуль». Маєте другий факт злочинних дій. Перший в активі нотаріуса. Ще один факт злочину: земельна комісія не взяла до уваги той факт, що на земельні ділянки відсутні кадастрові номери і власність цих будівель не могла перейти у власність згаданих чотирьох товариств. Усіма цими злочинними оборудками займався юрист Олександр Букатко, який вів реєстраційні дії щодо акцій ПРАТ «Модуль». А тепер увага! Крім цього п. Букатко  є… і засновником і директором трьох з п’яти  ТОВ, на яких перейшло майно «Модуля».

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, триває розслідування і 30 січня ц.р.  накладено арешт на цю земельну ділянку. Далі більше. Цього ж дня керівництво Держкомзему Закарпатської області знаючи про велику ймовірність того, що арешт скоріше за все буде накладений, оскільки злочинні діяння були просто очевидні, тим же числом реєструє кадастрові номери на ці чотири товариства, які отримали земельні ділянки.

За згаданими злочинними оборудками стоїть власниця ПРАТ «Модуль» Матяш Ангеліна, котра довела підприємство до банкрутства і намагається злочинним шляхом якнайшвидше продати весь майновий комплекс ПРАТ «Модуль». До слова, Ангеліна є громадянкою Угорщини і кінцевим бенефеціаром всіх згаданих підприємств. П. Матяш вже 9 місяців знаходиться за океаном і не приймає жодної участі за діяльністю підприємства ПРАТ «Модуль».  Всі злочинні діяння проходять саме через те, що політика мера Ужгорода полягає в знищенні великих підприємств. Мерія  штучно піднімає оплату за землю і не сприяє, щоби великі підприємства могли утриматися на плаву. Звісно, висока оплата за землю б’є боляче по бюджету великих підприємств і це приводить до великих боргів і, відповідно, до банкрутства.

Красномовний факт того, як Ужгородська міська рада умиснознищує великі підприємства. Свого часу колишній мер Ужгорода Віктор Погорєлов дав дозвіл на розробку проектно-кошторисної документації ПРАТ «Модуль». Однак нинішня мерія з невідомих причин відмовила в цій розробці. Відмазка банальна: нібито не відповідає законам про землеустрій.  Після дерибану згаданої земельної ділянки  вже всі документи раптом стали відповідати законнності й місьрада дала всі дозволи на розробку. Дивина та й годі!

12-1bodya Через рейдерські апетити Ужгородської мерії настав геноцид великих підприємств міста

Першою ластівкою доведення до банкрутства гігантів є «Машзавод», який виставив на продажу один з корпусів, що забрали за борги. Говорять, що на місці цих гігантів згідно Генплану п. Андріїва землю та споруди планують перевести цільове використання підприємств і на їх місцях побудувати багатоповерхівки, яких у місті вистачає з гаком. Проектну документацію цього розробили львівські проектанти.     

Сподіваємося, що прокуратура Закарпаття зверне увагу на цей факт і вживе належні заходи згідно чинного законодавства і не дасть уникнути покарання усім винуватцям.

Далі буде…

Антикорупційне агентство
Special Investigation of Corruption Objects. (SICO.EU)
Спеціальні розслідування об’єктів корупції Європа-Україна

pravdatime.uz.ua


Редакция не несет ответственности за содержание опубликованных сообщений информационных агентств и рекламы и может публиковать статьи, не разделяя точку зрения автора.

По всем вопросам относительно опубликованного материала обращайтесь по электронной почте: [email protected]

Теги: Ужгородська міська рада,ПРАТ Модуль,Інвест-груп,нотаріус Селехман,чорний нотаріус Селехман,Олександр Букатко,Матяш Ангеліна,Ужгород ,Віктор Погорєлов,рейдерство,Ужгородська мерія,Машзавод,Машзавод Ужгород,Селехман ужгород,Букатко О.М,Букатко Олександр Миколайович,Букатко ужгород
ПРЯМИЙ ЕФІР