Олександр Туру: підприємства державної та комунальної власності, які мають податковий борг, що виник станом на 1 листопада 2020 року можуть скористатись правом на списання штрафної санкції та пені

Олександр Туру: підприємства державної та комунальної власності, які мають податковий борг, що виник станом на 1 листопада 2020 року можуть скористатись правом на списання штрафної санкції та пені
36627 ПЕРЕГЛЯДІВ

«З метою підтримки платників податків у період дії карантину, стимулювання їх до добровільної сплати податкових зобов’язань, недопущення виникнення та зростання податкового боргу був прийнятий Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072, який набрав чинності 10 грудня 2020 року», - нагадав заступник начальника столичної податкової служби Олександр Туру.

Цим Законом, зокрема передбачено списання штрафної санкції та пені у разі самостійної сплати платниками податків податкового боргу, який виник станом на 1 листопада 2020 року за основним платежем. Такий борг необхідно сплатити грошовими коштами протягом 6 місяців з дня набрання чинності Законом (з 10 грудня 2020 року до 10 червня 2021 року). Крім цього, платник податків забезпечує своєчасну і у повному обсязі сплату поточних податкових зобов’язань.

Щоб скористатись зазначеною нормою, платникам необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем обліку податкового боргу із заявою.

Олександр Туру зауважив, що підприємства державної та комунальної власності, які мають податковий борг, що виник станом на 1 листопада 2020 року також мають можливість скористатись правом на списання штрафної санкції та пені.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: заступник начальника столичної податкової служби Олександр Туру,Олександр Туру, підприємства державної та комунальної власності,податковий борг, списання штрафної санкції та пені, Податкова,Украина,Україна
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР