Затриманий на хабарі ексдиректор шахти отримав посаду в управлінні Держпраці Волині

Затриманий на хабарі ексдиректор шахти отримав посаду в управлінні Держпраці Волині
312430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній директор шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», якого у 2020 році затримали під час одержання хабаря, Павло Танчев почав працювати в управлінні Держпраці у Волинській області. Він перевірятиме додержання законодавства про охорону праці на підприємствах вугільної, гірничорудної промисловості.

У коментарі Центру журналіських розслідувань «Сила правди» в управлінні Держпраці у Волинській області підтвердили, що Павло Танчев працює в управлінні. Однак відмовились розповідати, коли саме та на яку посаду його прийняли.

Разом з тим, за даними порталу вакансій Національного агенства України з питань державної служби, колишній директор шахти №9 «Нововолинська» переміг у конкурсі на посаду головного державного інспектора відділу нагляду в гірничодобувній промисловості, будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку. У квітні цього року він подавав декларацію кандидата на цю посаду.

Про вакансію управління Держпраці в області оголосило 5-го квітня цього року. Згідно з інформацією, що у ній міститься, до обов’язків Танчева входитиме здійснення державного контролю за додержанням законодавства про охорону праці, зокрема, у сфері гірничих відносин на підприємствах вугільної, гірничорудної та нерудної промисловості, під час проведення гірничих робіт, будівництва та експлуатації, ліквідації або консервації гірничих підприємств тощо. На цій посаді пропонували 5 500 грн посадового окладу плюс надбавки, доплати, премії та компенсації.

За результатами конкурсу, переможцем став Павло Танчев, який набрав сім балів.

Результати конкурсу на посаду головного державного інспектора управління Держпраці у Волинській області

Раніше Павло Танчев працював директором шахти №9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля». У липні 2020 року його разом з головним інженером Олександром Шарком затримали під час одержання хабара у сумі 23 тис. грн. Правоохоронці виявили, що вони вносили до товарно-транспортних накладних недостовірні дані про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Окрім цього, гірники ще й нібито вимагали неправомірну вигоду за таку свою діяльність.

1-го серпня суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко обрала Павлу Танчеву запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А вже за кілька днів його перевели на нову посаду − директора з виробництва на ДП «Волиньвугілля».

У лютому цього року стало відомо, що окрім Танчева та Шарка, до незаконної оборудки були причетні начальник технічного комплексу Олександр Власюк і старший контролер контрольно-пропускного пункту Олександр Бойко шахти №9. Всі четверо були залучені до схеми з незаконного збуту вугілля. З лютого 2021 року кримінальну справу проти Танчева і компанії почав розглядати Нововолинський міський суд.

sylapravdy.com

Теги: Павло Танчев,Олександр Шарко,Алла Полюшко,Олександр Власюк,шахта Нововолинська,Волиньвугілля,хабар,управління Держпраці Волині
ПРЯМИЙ ЕФІР