Фіскал Януковича Василь Поїзд штурмує уряд у прагненні повернутися до “годівниці”

Фіскал Януковича Василь Поїзд штурмує уряд у прагненні повернутися до “годівниці”
1746 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній керівник Департаменту протидії митним правопорушенням ДФС, екс-в.о. голови Закарпатської митниці ДФС та скандальний фіскал часів Януковича Василь Поїзд не полишає надії повернутися на держслужбу, докладаючи для цього чималих зусиль.

Наприкінці квітня ІНФОРМАТОР вже писав про те, що Василь Поїзд подавав декларацію кандидата на посаду голови Державної податкової служби після звільнення Сергія Верланова. Однак 29 квітня стало відомо, що відомство очолив Олексій Любченко, який, до речі, підпадає під дію закону про люстрацію.

Тоді Поїзд Василь Петрович подав декларації кандидата на одразу дві посади – Голови та заступника голови Державної податкової служби України. Не потрапивши до ДПС, Поїзд не забарився і вирішив зайняти інше вакантне місце – заступника Голови державної митної служби України.

Вчора, 18 травня, Поїзд подав декларацію кандидата на цю посаду. Він очолював Департамент організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії фіскальних служб.

20 лютого він подав декларацію у зв’язку звільненням з Державної фіскальної служби. Василь Поїзд – людина досить відома. В минулому він – “касир” Клименко-Головача, а пізніше Насірова і Продана у митному напрямку ДФС. Працюючи у податковій службі під керівництвом Олександра Клименка, щомісячна “каса” Поїзда коливалася від 500 до 700 тисяч доларів США.

Поїзд був відомий своєю участю в ряді інцидентів з інтернет-компаніями, яким податківці виставляли претензії. Зокрема, він брав участь у блокуванні роботи найбільшого інтернет-магазину “Розетка” і сервісу електронних переказів Web Money, яким в ті роки широко користувалися українські фрілансери.

Василь Поїзд обіймав посаду керівника Департаменту протидії митним правопорушенням ДФС, а після початку реформи митниці, влітку 2019 року, був призначений в.о. голови ДФС Власовим керівником Закарпатської митниці ДФС.

Утім, уже саме його призначення на цю посаду через “фейковий” конкурс викликало заперечення громадських активістів. Тим більше, що його вважали людиною одіозного ексміністра-втікача доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича Олександра Клименка.

Після цього СБУ навіть проводила обшуки в Державній фіскальній службі, які були пов’язані з порушеннями при проведенні кадрових конкурсів ДФС, що їх пов’язували з Поїздом. Зокрема, за даними джерела видання, Василь Поїзд, бувши тимчасовим директором департаменту, особисто направляв в кадрову службу зміст конкурсних завдань, на які сам же і повинен був відповісти.

Є підстави припускати, що Поїзд залишився на посаді через лояльність та властивість ділитися “чорною касою” нагору та з силовиками.

У декларації кандидата на посаду заступника голови ДМС зазначено, що Поїзд не володіє нерухомістю. Проте він, його дружина і два сини мають право користування земельною ділянкою, яка належить, вочевидь, матері кандидата. На цій ділянці родина зводить будинок, який також належить третій особі, втім Поїзд, його дружина та діти також мають право користування об’єктом.

Серед рухомого майна вказано причіп, який належить декларанту, а також два легкових авто – Hyundai ix35 2012 та елітне Audi Q7 2013 років випуску. Примітно, що Поїзд та його дружина лише мають право користування автомобілями, належать вони третім особам.

За минулий рік Поїзд заробив у ДФС 331 тисячу 604 гривні, а його дружина заробила як підприємець 4 мільйони 478 тисячі 337 гривень. Готівкою кандидат тримає 270 тисяч гривень, а його дружина – 130 тисяч доларів США.

informator.press


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Василь Поїзд,Василь Поїзд митниця,ДФС,Поїзд ДФС,Поїзд митниця
ПРЯМИЙ ЕФІР