Справа Микитася: хабар Гройсману - театр абсурду за участі Матіоса і “адвокатів з гастроному”

Справа Микитася: хабар Гройсману - театр абсурду за участі Матіоса і “адвокатів з гастроному”
282651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприкінці минулого року чи не всі українські ЗМІ вибухнули резонансною новиною про можливий хабар екс Прем'єр-міністру Володимирові Гройсману. Тоді в мережу потрапила ухвала Вищого антикорупційного суду зі справи екснардепа-забудовника Максима Микитася з якої випливає, що за версією слідства НАБУ, експрем'єр-міністр Володимир Гройсман отримував хабар за призначення Олександра Лятамбора президентом державної корпорації "Укрбуд". Постанову суду на своїй сторінці у Facebook оприлюднив журналіст Василь Сидоренко.

З ухвали суду випливає, що за даними слідства у 2017 році Максим Микитась через посередників запропонував Володимиру Гройсману хабар у вигляді приміщень в центрі Києва, у житловому комплексі "Аристократ" площею 2 000 м² вартістю понад 75 мільйонів гривень. Микитась запропонував, а Гройсман не відмовився і отримав приміщення, що за оцінкою слідства, складають 156 мільйонів фактично за половину їх вартості. Саме цю різницю між реальною і фактичною вартістю слідство розцінює, як ймовірний хабар лідеру партії "Українська Стратегія Гройсмана". 

13 грудня 2017 року тоді ще Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження про призначення помічника депутата Микитася Лятамбора. А 18 грудня, за версією детективів, тодішній прем’єр отримав хабар у вигляді майнових прав на офіси, машиномісця та мотомісця у ЖК «Аристократ». Нерухомість, судячи із ухвали, Гройсман оформив на Юрія Гижка, який у цій махінації виступив таким-собі “фунтом”, підставною особою. 

 В грудня 2020-го ці офіси були визнані речовими доказами у кримінальній справі, заарештовані і передані в управління АРМА.

Чи не найцікавішою інформацією у цій справі є те, що згідно даних  “Klymenko Time” представляти інтереси Юрія Гижка, а відповідно і свої - Володимир Гройсман найняв Віталія Опанасенко і Ольгу Миргородську - колишніх військових прокурорів, а сьогодні “адвокатів з гастроному” з обойми Анатолія Матіоса. В підсумку їх позови про зняття арешту з активів не були задоволені, Гройсман залишається поки без своєї нерухомості, яка могла дістатись йому у формі хабара. 

Крім того, варто зазначити, що Ольга Миргородська на сьогоднішній день  залишилась без адвокатського статусу та ще може й за грати відправитись. 

Театр абсурду

Віталій Опанасенко і Ольга Миргородська люди із найближчого оточення Анатолія Матіоса - і вони взялись допомагати Володимиру Гройману. Та у одіозного екс Головного військового прокурора є ще одна недалека йому особистість - Дмитро Валерійович Пономаренко, він же “Дітріх” та “Катренко” є фігурантом кримінальних замовних справ, що виконувались за наказами Матіоса.  

Справа в тому, що в кінці грудня 2020 року, цей же Дмитро Пономаренко був затриманий як співорганізатор злочинного угрупування, що займалось вимаганням коштів, викраденням людей та вчиненням певних дій на користь зловмисників чи інших осіб. Суми, які вимагали злочинці коливалися від 20.000 гривень до 800.000 доларів США. 

Що цікаво, “Дітріх” може бути причетним до гучної справи - викрадення адвоката на замовлення все того ж забудовника Микитася, від якого, можливо Гройсман отримав хабар. А ще цікавіше, що й сам Матіос може мати відношення до цієї банди, принаймні до самого Пономаренко - так це факт. 

В результаті виходить доволі цікава картина, яка схожа на “театр абсурду”: 

  • одна близька людина Матіоса - Пономаренко працює на замовлення Микитася та викрадає його адвоката… зрештою Микитась здає Гройсмана повідомляючи про хабар...
  • в свою чергу Опанасенко і Миргородська працюють вже на стороні Гройсмана - відстоюють інтереси його підставної особи(Юрія Гижка) на якого й оформили хабар…   

Цікаві розклади - одна людина Матіоса допомагає втопити Гройсмана, а інші намагаються допомогти, або можливо створюють вигляд, що намагаються…  

Та при цьому всьому “каламбурі” одне зрозуміло - по дві сторони барикад корупціонери і злочинці, яким місце у в'язниці.  


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: хабар екс Прем'єр-міністру Володимирові Гройсману,Матіос,Анатолій Матіос,Володимир Зеленський,Військова Прокуратура,Укроборонпром, Анатолий Матиос,Матиос,прокурор Кулик,Санкції ,Деркач,Дубінський,Державним Бюро Розслідувань,ДБР,Петро Філюк,суддя Филюк,судья Філюк,перший незалежний,військова прокуратура,Матіос розшук,Ірина Барах,Анатолий Матиос,Анатолий Васильевич Матиос,Ирина Барах ,Виктор Медведчук,Тарас Козак,Нестор Шуфрич,Евгений Мураев, Матіос,Военная прокуратура,Матиос коррупция, Акрополь,ПП Акрополь,гастроном Акрополь, ГБР,адвокаты из гастронома,Государственное бюро расследований,Днепровский суд,судебная реформа,Ольга Миргородская,Алексей Соколов,Фемида, Луцк,Виктор Веремчук,Александр Дульский,Конституционный суд Украины,Елена Филюк,Олег Антонюк,Волынь, Галина Руденко ,Акрополь групп,Акрополь,прокуратура,Совет адвокатов,Филюк,судья Филюк,Гарантия ваших прав,КДКА,Квалификационно-дисциплинарная комиссия адвокатуры,Веремчук,Антонюк,Руденко,Опанасенко,Матиос и Ко, КДКА Веремчук,Ровно,суд,суды,Апелляционный суд,ВСП,Высший совет правосудия,Конституционный суд,Совет адвокатов Волыни,Галина Руденко,Дульский,Конституция,Конституция Украины,КУ,Николай Сорокопуд,Сорокопуд,Ирина Констанкевич,Констанкевич,За майбутнє,Нацполиция,Виктория Татарин,Татарин,Денис Деркач,АО ГВП,Юрий Иващенко,Иващенко,Алексей Ярошенко,Ярошенко,Шокин,Шокин Виктор,Алина Самарец,Самарец,Луценко,Юрий Луценко,Юрий Луценко Викибаза,Юрий Луценко Википедия,Евгений Солодко,Солодко,Юрий Захарченко,Захарченко,Болдин, Миргородская, Опанасенко, Якимчук,Миргородская,Глава ГВП Анатолий Матиос,Адвокаты,прокуроры,прокурор Миргородская,прокурор Ольга Миргородская,Совет адвокатов Украины, Харьков,Харьковская область,ВКДКА ,САП,Ольга Миргородская прокуратура
ПРЯМИЙ ЕФІР