Схеми доньки вінницького мера: Як 24-річна Вероніка Моргунова стала власницею комерційної нерухомості?

Схеми доньки вінницького мера: Як 24-річна Вероніка Моргунова стала власницею комерційної нерухомості?
35843 ПЕРЕГЛЯДІВ
Після того, як Сергія Моргунова вдруге обрали міським головою Вінниці, його донька Вероніка почала накопичувати комерційну нерухомість. Вже через день після виборів, 27 жовтня 2020 року, підприємство ТОВ “Тюхе-Л” “дарує” доньці очільника Вінниці нежитлове приміщення площею 86,3 квадратних метри на Хмельницькому шосе, 85. Це приміщення колись було дитячим гуртком.

 

Згодом 5 грудня донька пана мера стає власницею нежитлового приміщення площею 76,9 квадратних метрів на Зодчих,19.
Наприкінці березня 2021 року Вероніка Моргунова стає власницею нежитлової нерухомості площею у 162,6 квадратних метрів на вулиці 600-річчя, 2.

Розповімо про кожне надбання талановитої 24-річної підприємиці Вероніки Сергіївни Моргунової детально.

Хмельницьке Шосе, 85

Колись тут знаходився дитячий гурток. Проте, як відомо, міська рада оцінює потрібність того чи іншого закладу перш за все за цінністю приміщення, яке він займає.

Спочатку ця нерухомість перебувала у комунальній власності. Та згодом міська рада провела конкурс серед тих, хто захотів орендувати це приміщення. Виконком Вінницької міськради вирішив віддати ТОВ “Тюхе-Л” це приміщення на 2 роки 11 місяців під перукарню. За оренду 87,1 квадратних метра фірма в перший місяць мала сплатити 4080 гривень. “Тюхе-Л” одразу почало робити ремонт, тому виконком вирішив на час робіт зменшити плату вдвічі. 9 квітня 2020 року виконком нарахував, що у ремонт фірма вклала 278 682 гривень. А 12 червня приміщення продали тому ж ТОВ “Тюхе-Л” за 917 403,60 гривень.Дочь мэра Винницы Моргунова зарабатывает больше отца | Новости на Gazeta.uaДоки приміщення ремонтували, у березні 2020 року Вероніка Моргунова стала кінцевою бенефіціарною власницею ТОВ “Тюхе-Л”. Вона внесла у статутний капітал підприємства свої власні 800 000 гривень. Але вже 1 квітня раптом вийшла з “Тюхе-Л” і забрала свої 800 000 гривень.

За кілька місяців викуплене ТОВ “Тюхе-Л” приміщення передають все тій самій Вероніці Моргуновій.

Тобто, ТОВ “Тюхе-Л” – це фіктивна прокладка, яка існувала заради того, щоб виконком не продавав майно напряму дочці міського голови. Це було б, як мінімум, конфліктом інтересів Сергія Моргунова.

І так, нічого незаконного в цих діях Моргунових немає. Крім того, що у вінничан тихцем віджимають нерухомість. Хто знає, можливо, хтось із місцевих підприємців готовий був купити це приміщення за більшою ціною. І тоді бюджет міста, відповідно, більше поповнився. І гроші від реалізації могли б допомогти розв’язати чисельні проблеми Вінниці…

Що ж таке ТОВ “Тюхе-Л”?

Підприємство створили 23 грудня 2016 року і вже за шість днів виконком дає підприємству в оренду нежитлове приміщення №65 у будинку на Хмельницькому Шосе, 85. Це сусіднє приміщення з власністю Вероніки Моргунової. Згодом ці 147,7 квадратних метрів “Тюхе-Л” приватизує.

До “Тюхе” тут знаходилась Вінницька Обласна Державна Хлібна Інспекція, яку ліквідували у 2012 році. А Хлібінспекції приміщення передало ДП   “Вінницька спеціалізована контрольно-насіннева  лабораторія  по   цукрових буряках”.
Керівники підприємства, і це логічно, мають зв’язки з родиною мера. Кінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Тюхе-Л” Сергій Передерій був серед власників та керівників ТОВ “Вітеком” у 2000-х роках. Кінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Вітеком” – дружина міського голови Наталія Моргунова. ТОВ “Вітеком” має нерухомість на ринку “Центральний”. Також підприємству належать дві ділянки, що знаходяться перед ринком, де облаштована стоянка.

Сергій Передерій був 1997-1999 роках серед засновників ТОВ “Амік”. Це взагалі зіркове підприємство для Вінниці. З 1999 по 2007 рік серед власників ТОВ “Амік” була донька екс-мера Вінниці Алла Дворкіс. Батько міського голови Анатолій Моргунов був серед власників з 1999 року по 2015. ТОВ “Амік” займається неспеціалізованою оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Підприємство володіє нежитловою нерухомістю по вулиці Хмельницьке Шосе, 112.

Разом з батьком міського голови, Сергій Передерій у 2002 році заснував підприємство ТОВ “Вітаком”, яке вже ліквідовано. За часи існування підприємства серед власників була дружина мера Наталія Моргунова та його сестра Оксана Моргунова.

Тож Сергій Передерій – давній бізнес-партнер мерської родини. Схоже, саме тому йому довірили роль очолити підприємство, через яке буде приватизовуватися комунальне майно.

До речі, технічний нагляд по реконструкції приміщення №65 на Хмельницькому Шосе, 85, яке зараз належить ТОВ “Тюхе-Л, проводив нинішній заступник голови Вінницької ОДА Олександр Піщик.

До цього Піщик працював у будівельній компанії ТОВ “Вінницябуд”.

Нерухоме майно доньки мера та ТОВ “Тюхе-Л” – це два закритих нежитлових приміщення, які поки ще не здані в оренду для комерційної діяльності.

Дана процедура приватизації  регулюється Законом України  “Про приватизацію державного і комунального майна”. Там є визначення малої приватизації, як в даному випадку. По порядку приватизації комунального майна ТОВ “Тюхе-Л” жодних порушень немає. Міська влада надала в оренду приміщення і в рамках цієї оренди вони зобов’язалися провести реконструкцію приміщення, тому що це обов’язкові умови для подальшого викупу приміщення. Приватизація за загальним правилом здійснюється за аукціоном або викупу об’єктів приватизації. Коли є викуп об’єктів приватизації, то умовою є виконання всіх умов, які були виконані у даному випадку. Цей механізм прописаний у частині 2 статті 18  “Про приватизацію державного і комунального майна”, коли орендар має право на викуп орендованого майна. Найважливіше, що вони посилаються у договорі купівлі-продажу  на рішення Вінницької міської ради де затверджений перелік об’єктів, які підлягають приватизації. Якимось чином оскаржити цю приватизацію чи звернутись до НАЗК, що у цьому підприємстві була серед засновників дочка міського голови – мало що дасть. Коли приміщення стало власністю підприємства, тут вже виникають цивільно-правові відносини, і ТОВ “Тюхе-Л” розпоряджається своїм майном як хоче. Тут відсутні прямі докази того, що була якась змова чи якийсь зловживання впливом. Процедура приватизації непорушена, – каже юрист проекту “Свої люди” Bihus.info Віталій Гусак. 

600-річчя, 2

У серпні 2019 року виконком Вінницької міськради надав ТОВ «Центр розвиваючого навчання, психологічної діагностики і корекції «Генезис» дозвіл на проектування чергового ТРЦ неподалік трамвайної зупинки «Лісопарк».
І хоч підприємство називається як лікарняний заклад, з медициною його нічого не пов’язує. Фірма має такі види діяльності:

Будувати торгово-офісне приміщення ТОВ «Центр розвиваючого навчання, психологічної діагностики і корекції «Генезис» почало впритул до торгово-сервісного комплексу “Пасаж”. Тут у 90-х був ринок “Лісопарк”, який належав батьку мера Анатолію Моргунову.

На початку 2010-х він вирішив осучаснити свій ринок і збудував замість нього комплекс “Пасаж”. Зараз юридично комплекс належить сестрі мера Оксані Моргуновій.

Майбутній ТРЦ від ТОВ «Центр розвиваючого навчання, психологічної діагностики і корекції «Генезис» оцінили у 1 487 107 гривень. З цієї суми у бюджет міста підприємство сплатило 56 545 гривень. 11 листопада 2020 року у ДАБІ подається декларація про готовність об’єкта до експлуатації. Підрядником будівництва було ТОВ “Каскад-Будінвест”. Це підприємство будує у Вінниці та області житлові будинки, магазини, торгові центри, ресторани тощо. Та ТОВ “Каскад-Будінвест” також відоме тим, що не хоче ділитися коштами з державою, тому є фігурантом кримінальних справ по ухиленню від сплати податків.

19 листопада 2020 року виконком присвоїв адресу новозбудованому приміщенню біля ТСК “Пасаж” – 600-річчя, 2. За два тижні Вінницька міська рада дає річний дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, яку орендує ТОВ «Центр розвиваючого навчання, психологічної діагностики і корекції “Генезис”. Саме тут і знаходиться новозведена торгово-офісна будівля. У лютому 2021 року міська рада вирішує продати ТОВ «Центр розвиваючого навчання, психологічної діагностики і корекції “Генезис” землю за 238 215 гривень.

А за місяць торгово-офісний центр разом з ділянкою під ним дарується доньці мера Вероніці Моргунової.

Зодчих, 19

У грудні 2020 року Вероніка Моргунова стала власницею комерційної нерухомості площею 76,9 квадратних метри у щойно зведеному житловому будинку у мікрорайоні “Поділля”. Тут вже не було схем та “прокладок”, тому нерухомість була просто придбана у забудовника. На особисті кошти доньки вінницького міського голови. У талановитих політиків-стратегів – талановиті діти-підприємці.

Джерело

golos-narodu.com.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: міськрада , Моргунова Наталья Владимировна,вероніка , корупція,ДБР,Вероніка Моргунова ,нерухомість, Вінниця, ТОВ “Тюхе-Л” ,Сергій Моргунов,Вінницька Обласна Державна Хлібна Інспекція,Алла Дворкіс,Сергій Передерій,Оксана Моргунова, Олександр Піщик, ТОВ “Вінницябуд”.,Лісопарк, Сергей Моргунов,Мэр Винницы Сергей Моргунов,Сергей Моргунов Википедия,Моргунов,Моргунов Сергей,Моргунова Оксана,Мэр Моргунов,Мэр,мэр Винницы,Винница,Украина,Україна, Гройсман,Владимир Гройсман ,Владимир Гройсман Википедия,Гройсман,Центральный рынок,Винницкая европейская перспектива,ЕКОНІКА-М,Иван Бабий,Бабий,ВІТЕКОМ,ООО «ВІТЕКОМ»,Супутник Центр, Владимир Гройсман,Винницкая ОГА,Брижчук Дарья,Огер Анна,Петр Бабий,озеро Вишенка,пруд Подолье,Саша Вельгус,Агенция муниципальной недвижимости,Александр Дан,ООО Винекс,Віктор Мацера,Юність,фірма Юність,Олекснадр Буцерога,Олександр Бартьянов,Вінницька міська рада,Володимир Гройсман,Моргунов Сергій,депутат Мацера,Мацера,Буцерога,Бартьянов, Винницкая область,Вінниця, Вінницька область,суд,Вінницький міський суд,Вінницький суд,міський суд,Держгеокадастр,Козак,Юрій Козак,Вінницька обласна рада,Вінницька рада,обласна рада,геокадастр,партія Гройсмана, Вінницька європейська стратегія,Совість України,Лука-Мелешківська сільрада,Лука-Мелешківська ,ПП фірма «Юність»,Юность,ГО “Людяність” ,ГО Людяність,ГО ,Людяність,ВОВ УФПО "ПРАВОЗАХИСТ",ВОВ УФПО ПРАВОЗАХИСТ,"ПРАВОЗАХИСТ",ПРАВОЗАХИСТ,ТОВ “ЕНЕРА”,ТОВ ЕНЕРА,ТОВ ,ЕНЕРА,ПП "АВГУСТИН-М",ПП АВГУСТИН-М,АВГУСТИН-М,ПП , ГО "СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ", ГО СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ,ГО,СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ,Анатолій Моргунов,ТОВ “ВАМНАМ”,ТОВ ВАМНАМ,ВАМНАМ,ТОВ “АМІК”,АМІК,ТОВ АМІК,Відродження,СТ “Відродження”,Лісова сторожка,Віват,ПП ТК Домострой,ТК Домострой,Домострой,Володимир Кожухівський,Кожухівський, ТОВ “Пирогова 85 а”, Пирогова 85 а, ТОВ “Каіса”,Каіса,Клуб антикварних та спортивних автомобілів,ТОВ «Каіса-Фін-Груп»,Каіса-Фін-Груп,ТОВ «ЦУБ Капітал-Інвест»,ЦУБ Капітал-Інвест,Держземкадастр,мер Вінниці Сергій Моргунов,чиновники ,офшори ,шахрайство ,Олександр Дан,рабує Вінницю,УКРАГРОВЕСТ, Сергій Моргунов піариться,Моргунов-Дан,вінницькі чиновники ,Муніципальне житло,Міністерство оборони України ,збагачення на крові,ТОВ «Готліб ЛТД»,Рустамов Руслан Натигович,Павло Шкруднєв ,ТОВ «Реал-Гранд Буд»,Сергей Анатольевич Моргунов,Компромат и досье на мэра Винницы Сергея Моргунова, скандал вокруг мэра Винницы,Вінницький феодал, проголошення Незалежності ,феодалізм, Черновицкий государственный университет имени Ю. Федьковича,преподаватель истории,Президент,Анатолий Васильевич Моргунов (, декларации о доходах мэра Винницы,ОРДЛО,Дан Валерій Юрійович, СБУ ,незаконне збагачення , Павло Яблонський,Ігор Ревтюх,секретар міської ради,Вишенькаміськтеплоенерго,Тандем буд груп,Сергей Моргунов,ТОВ «Каїса-Фін-Груп»,ТОВ Каїса-Фін-Груп,Каїса-Фін-Груп
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР