Аркадій Гонтмахер - американський мільярдер має намір інвестувати в Україну?

Аркадій Гонтмахер - американський мільярдер має намір інвестувати в Україну?
34507 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розвиток та становлення сильної, процвітаючої, могутньої України у великій мірі залежить від інвестицій - це знає навіть школяр. Ці ж тезиси вкрай часно лунають із вуст політиків, чиновників, бізнесменів, науковців, і т. д. В загальному, якщо брати нашу державу, то про інвестиції говорять мало не щодня. Та попри постійні розмови, на даний час мало хто відважиться стверджувати, що з інвестуванням в нашу державу все добре, і їх рівень надходження є достатнім. То що ж тоді не так, чого бракує нашій державі для пристойного рівня вливання фінансових ресурсів???

Звісно, можна багато говорити про інвестиційний клімат, про пандемію коронавірусу, корупцію, правоохоронну та судову системи, і так далі. Це зрозуміло важливі чинники, та не потрібно забувати і про фактор самих інвесторів, що немало значимо! Адже серед мільйонерів та мільярдерів з різних країн світу є й такі, що під виглядом благих намірів завдають потужних ударів по економіці України. Напрошується питання: то яким має бути інвестор, що принесе користь нашому народові і державі в цілому???

 

Нещодавно з'явилася інформація, що американський мільярдер Аркадий Гонтмахер, відомий ще як “крабовий король” має намір інвестувати в Україну. Наразі достеменно невідомо в яку сферу може вложитись бізнесмен, та сама інформація про це є доволі цікавою, особливо зважаючи на факт послаблення загального рівня інвестування, що спричинила пандемія коронавірусу.

Хто такий Аркадий Гонтмахер, як він може вплинути на розвиток України, і найголовніше: чи не є він черговим інвестором “прийшов-заробив-пішов””, - спробували розібратись журналісти нашої редакції.  

Найперше слід зазначити, Аркадій Олександрович Гонтмахер бізнесмен і громадянин США з українським корінням. Родом він із Вінниці, де й навчався в школі та Вінницькій філії Київського політехнічного інституту. Також в цьому місті він робив свої перші трудові кроки і здобутки ведення бізнесу. В 1993 році переїхав у США на постійне місце проживання. Там у штаті Вашингтон, в 1999 році заснував Global Fishing Inc., яка спеціалізується на оптовій  торгівлі продуктами харчування. Зокрема сфера діяльності компанії включає оптову продажу свіжої, в'яленої або замороженої риби і морепродуктів.

На батьківщині в Україні, у порівнянні із Сполученими Штатами Америки  Аркадій Гонтмахер являється особистістю мало відомою. Проте, його ім'я часто звучить у світовій пресі і ототожнюється з символом успішності ведення бізнесу, про що свідчить і його постійне перебування у списках Forbes.

Цікавою сторінкою із його біографії являється так-звана «Крабова справа» в рамках якої він був затриманий в Москві 20 вересня 2007 року по звинуваченнях в незаконному вилові крабів. Орієнтовно в цей час його й почали називати “крабовий король”. У Російській Федерації його протримали у в'язниці майже три роки без суду, а згодом чи не вперше в історії Росії в такому роді справ - його виправдали з подальшою компенсацією.

Global Fishing була найбільшим постачальником російського краба на ринок США з колосальними на той ча оборотами, Гонтмахер завжди працював тільки законними методами, а тому просто невписувався у звичну, корупційну систему ведення бізнесу в РФ, що у підсумку обернулось для нього фальсифікацією справи. Проте, американець українського походження дав гідну відсіч та відсудив у Росії матеріальні збитки за незаконне переслідування. В 2012 році Камчатський крайовий суд реабілітував Аркадія Гонтмахера і постановив стягнути з Міністерства фінансів РФ за рахунок державної скарбниці в його користь сто тисяч рублів. Також  суд зобов'язав прокуратуру принести  Гонтмахеру офіційні письмові вибачення за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності. Та це ще не все:  Аркадій Гонтмахер звернувся Європейський суд з прав людини, де за незаконне переслідування Росію зобов'язали виплатити американському бізнесменові 29 тисяч євро. ЄСПЛ визнав главу американської корпорації Global Fishing Inc., Аркадія Гонтмахера жертвою - російська влада незаконно утримували його під вартою більше трьох років. Український американець Аркадій Гонтмахер не здався у боротьбі із РФ, що викликає неабияку повагу до його особи, особливо зараз - в час російсько-української війни на Донбасі.

Скріншот

Global Fishing Inc., не єдина компанія мільярдера з українським корінням - в 2011 році ним було засновано Marine Phoenix LLC, яка займається закупівлею, подальшою глибокою переробкою і продажем крабової і рибопродукції на ринках Америки і Канади, Японії, Сінгапуру та Австралії.

В 2018 році Аркадій Гонтмахер із своїми компаніями вийшов на Canadian Securities Exchange/Канадську біржу цінних паперів (CSE)  по оцінці $ 200 000 000 (двісті мільйонів канадських доларів) під ім'ям Cannex. Та на цьому зупинятись він наміру не мав, що в результаті вилилось у покупку 4Front Ventures, сталось це в серпні 2019 року. Цікаво, що 4Front Ventures стала для Аркадія Гонтмахера доволі непритаманним бізнесом, адже компанія спеціалізується на вирощуванні канабісу. На її чолі стоїть його син - Лев Гонтмахер. Розвиток у новій сфері викликає до Аркадія Гонтмахера ще більшу та велику повагу, адже бути практично першопрохідцем в новому напрямі бізнесу - це завжди складно і супроводжується ризиками. Та як ми розуміємо, труднощів український американець не боїться, чого лиш варта вищезгадана боротьба із країною агресором РФ.

Якщо підсумувати все вищевикладене, то стає зрозумілим, що Аркадій Гонтмахер для нашої держави є потрібним і важливим інвестором, який працюватиме не тільки на власне збагачення, а й на розвиток України в цілому.

Його українське коріння, своя переможна “війна” з Росією, успішний бізнес тривалістю понад два десятиліття - це саме ті характеристики інвестора, якого потребує наша держава. То ж надіємось, що його бажання вкладатись в Україну тільки зростатиме!!! 

Теги: 4Front Ventures, Аркадий Гонтмахер, Российская Федерация, РФ, Россия, гражданин США с украинскими корнями Аркадий Гонтмахер, украинский американец Аркадий Гонтмахер, Европейский суд по правам человека, Украина, бизнесмен Аркадий Гонтмахер, Крабовая дело Аркадий Гонтмахер, Global Fishing Inc Аркадий Гонтмахер, русско украинская война, браконьерский вылов краба, Лев Гонтмахер, Канадська біржа цінних паперівКрабовый король Аркадий Гондмахер, Соединенные Штаты, ЕСПЧ, Аркадий Гонтмахер арест, российские суды Аркадий Гонтмахер, Гонтмахер оправдан судом, Приговором Камчатского краевого суда Гонтмахер Аркадий Александрович, Гонтмахер Аркадий Александрович оправдан, Гонтмахер Аркадий Александрович, винницкий американец Гонтмахер , Возвращение крабового короля, МВД РФ Гонтмахер Аркадий, Крабовый король бежал в США, компания Гонтмахера Global Fishing Inc., Forbes Аркадий Гонтмахер, президент американской компании Global Fishing Inc., гражданин США Аркадий Гонтмахер, гражданин США с украинским и корнями Аркадий Гонтмахер, российско-украинская война, браконьерски вылову краба, крабовые король Аркадий Гондмахер, ЕСПЧ, винницкий американец Гонтмахер, крабовые король сбежал в США , компания Гонтмахера Global Fishing Inc.,Украина,Україна,Гонтмахер,Росія,США,Соединенные Штаты Америки,Сполучені Штати,Сполучені Штати Америки,ЄСПЛ,Донбас,Донбасс,Європейський суд,Европейский суд,Суд
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР