МІЖНАРОДНЕ ЛОББИ ТА БАНКІВСЬКА КАРТКА В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ

МІЖНАРОДНЕ ЛОББИ ТА БАНКІВСЬКА КАРТКА В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ
50805 ПЕРЕГЛЯДІВ

04.06.2021 р. відбулося чергове засідання. На ньому були відсутні міжнародні члени комісії Нона Цоцорія і Томас Фаєрстон, хоча воно було важливим з огляду на те, що в ньому брали участь чотири сильних конкурсанта – А. Костін, О. Кроловецька, В. Кравець, В. Куций, Таким чином, єдиному з міжнародних членів конкурсної комісії Драго Косу прийшлося брати всю відповідальність на себе, визначаючи доброчесність кандидатів.

Міжнародники, як показала практика, є взаємозамінними – зазвичай, присутніми на засіданнях є один або два іноземних члена, дії яких повністю узгоджені між собою. Орієнтиром для них також може виступати член комісії, обраний так само, як ііноземці, від Ради прокурорів України – Роман Куйбіда. На сьогоднішньому засіданні він проголосував проти трьох конкурсантів, мотивуючи своє голосування проти кандидатів такими наприклад, припущеннями, що Куций можливо розраховувався на весіллі друга в Криму іноземною валютою, що, нібито заборонено в Україні. Це стало єдиною підставою, на основі якої кандидата було визнано недоброчесним. Конкурсанту забракло одного голосу від пана Куйбіди Р., адже за Віктора Куцого проголосував навіть Драго Кос. Андрій Гуджал, член комісії, назвав таке обгрунтування недоброчесності кандидата паном Р. Куйбідою, абсурдом.

На засіданні було вдруге, як сказала секретар комісії Олена Бусол, виявлено факти лобіювання окремих кандидатів Драго Косом. На цей раз протеже Д. Коса виявилася кандидат Олена Кроловецька, детектив НАБУ. В ході запитань голови комісії К. Коваль до Д. Коса, зясувалося, що іноземний член комісії домовився про повторне проходження поліграфічного дослідження О. Кроловецькою, якій не вдалося, з невідомих причин,з першого разу показати реакцію організму на запитання поліграфолога. З осудом таємниці неформального спілкування члена комісії Драго Коса з конкурсанткою, в обхід комісії, виступив член комісії Богдан Романюк.

Переважна більшість членів комісії підтримали кандидата А. Костіна, який показав себе на співбесіді з визначення доброчесності сильним опонентом, порівняно з іншими кандидатами, проте, він не пройшов на наступний етап завдяки відсутності голосів від Д. Коса і Р. Куйбіди.

Цікаво, якою би виявилася доля конкурсанта А. Костіна, якщо б у засіданні брали участь Нона Цоцорія і Томас Фаєрстон? Але виходять в ефір ці члени комісії не часто, надаючи Роману Куйбіді широкі повноваження з прийняття судьбоносних рішень стосовно кандидатів.

Теги: Нона Цоцорія,Томас Фаєрстон,Роман Куйбіда,Костін,Андрій Гуджал,Драго Кос,САП,Олена Бусол,Олена Кроловецька,Богдан Романю,Украина,Україна,Цоцорія,Куйбіда,Гуджал,Кос,Бусол,Кроловецька,Романю,Фаєрстон,НАБУ,Богдан Романюк,Романюк,САП Богдан Романюк,Драго Кос , Крим,Крим,АР Крим,Крым, АР Крым
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР