Матіос на черзі: “адвокати з гастроному” Філюк і Опанасенко вслід за Миргородською позбавлені “корочок”

Матіос на черзі: “адвокати з гастроному” Філюк і Опанасенко вслід за Миргородською позбавлені “корочок”
321901 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

За так-званих “адвокатів з гастроному” угруповання колишнього Головного військового прокурора України Анатолія Матіоса нарешті всерйоз взялись - їх один за одним позбавляють незаконно отриманих адвокатських “корочок”.

Нагадаємо, в травні 2020 року Анатолій Матіос та група його колег по військовій прокуратурі через “гастроном” сімейства Судді Конституційного суду Петра Філюка отримали адвокатські посвідчення. Є підозри, що терміново отримати "корочки" колишнім військовим прокурорам допомогли зв'язки в КДКА. Відомо, що вищезгаданий Петро Філюк, який зараз судить в КСУ, і також являється батьком одного з прокурорів групи Матіоса (Андрія Філюка) - мав зв'язки у Волинській КДКА - кілька років тому Філюка судили через ДТП - він збив дорожній знак. Його адвокатом був Олег Антонюк - нині глава кваліфікаційної палати КДКА в Луцьку. Саме він займався екзаменування колишніх прокурорів.

Справа з отриманням Матіосом і КО адвокатського статусу набула великого резонансу в суспільстві, особливо серед адвокатів. І практично з дня коли цьому угрупованню було видано посвідчення стабільно з'являлися новини про їх відсторонення від адвокатської професії. Та варто зазначити, що практично минув рік, як ці повідомлення переросли у реальність.

Так нещодавно, наприкінці травня ми повідомляли, що Спільниця Матіоса, екс-прокурор Ольга Миргородська залишилась без адвокатського статусу та ще може й за грати відправитись”.

 

Що найголовніше, Миргородська стала лише точкою відправлення у позбавленні “адвокатів з гастроному” незаконно отриманого статусу. Так, 27-29 травня 2021 року відбулись чергові засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (ВКДКА) на якій за інформацією редакції Advokat Post, мінімум двох адвокатів групи колишнього головного військового прокурора Анатолія Матіоса позбавили права займатися адвокатською діяльністю.

Серед адвокатів, яких позбавили права на зайняття адвокатською діяльністю:

Віталій Опанасенко - колишній заступник начальника відділу Головної військової прокуратури;

Відомо, що Опанасенко погрожував журналісту Василю Крутчаку за те, що той публікував журналістські розслідування про майно прокурора. Тоді до Крутчаку кілька разів приходили з обшуками і навіть підпалили автомобіль - журналіст прямо стверджував, що йому погрожував Опанасенко. Крім того, цей “адвокат з гастроному” наприкінці 2020 року засвітився в черговому скандалі: перешкоджав роботі поліції і посилав людей матом.

Андрій Філюк - колишній начальник спеціального відділу Головної військової прокуратури; син Судді КСУ Петра Філюка, права рука Анатолія Матіоса.

Вище ми вже згадували, що саме через сімейство Філюків на чолі із Суддею КСУ Матіос і його поплічники могли незаконно отримати адвокатський статус. Слід також зазначити, що Андрій Філюк замішаний практично у всіх суминівних та незаконних діяннях екс Головного військового прокурора Матіоса. Їхній тісний зв'язок налагодився як мінімум з 2014 року, коли Анатолій Матіос в статусі прокурора Генеральної прокуратури розслідував справи “Майдану”. Тоді Андрій Філюк проходив в нього підозрюваним за переслідування учасників “Революції Гідності”, та за нехитрої триходівки  Петро Філюк – Анатолій Матіос – Андрій Філюк” сина судді КСУ було не тільки виведено із справи, а ще й влаштовано у Військову прокуратуру, - про це повідомив у своєму журналістському розслідуванні член Національної спілки журналістів України Ігор Мізрах.

Що ж як бачимо, справедливість все ж бере верх і “адвокатів з гастроному” один за одним позбавляють незаконно отриманих “корочок”. В такій ситуації, вже скоро варто розраховувати, що й главу цього угруповання Анатолія Матіоса також позбавлять незаконно отриманого адвокатського статусу. Адже вся ця  компанія вчинила одні й ті ж незаконні діяння з отриманням статусу адвоката, а тому дуже дивно буде якщо частину позбавлять “корочок”, а частину ні…   

В цій ситуацій - Матіос на черзі...

Теги: Віталій Опанасенко, Опанасенко,Виталий Опанасенко,Андрій Філюк,Петро Філюк,судья Філюк, Матіос,Анатолій Матіос, Анатолий Матиос, Ігор Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійович ,Мізрах ,Миргородська ,Ольга Миргородська ,КДКА,Військова Прокуратура,ВКДКА ,адвокати із гастронома
ПРЯМИЙ ЕФІР