Обов’язкове застосування РРО/ПРРО

Обов’язкове застосування РРО/ПРРО
43034 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що при здійсненні продажу (у тому числі через мережу Інтернет) технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, виробів медичного призначення, ювелірних виробів та дорогоцінного каміння, наданні платних медичних послуг усі суб’єкти господарювання повинні проводити такі операції із обов’язковим застосуванням РРО/ПРРО та видачею споживачу розрахункового документа встановленої форми.  

Такі вимоги передбачені Законом України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Звертаємо увагу, що у разі не дотримання суб’єктами господарювання зазначених вимог законодавства до них  застосовуються штрафні санкції.  

Нагадуємо, що Державною податковою службою України розроблено та розміщено на офіційному вебпорталі ДПС два безкоштовних програмних рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» та «Фіскальний додаток пРРОсто».

Також на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України у відкритій частині Електронного кабінету в меню «Реєстри» у вкладці «Інформація про РРО» – суб’єкт господарювання може отримати інформацію щодо всіх зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.   

Крім того, на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві вебпорталу ДПС функціонує банер «Програмні РРО», в якому розміщена актуальна інформація щодо запровадження, реєстрації та застосування програмних РРО. Вона дозволить користувачам уникнути помилок при застосуванні РРО/ПРРО та невірного тлумачення законодавчих норм.

kyiv.tax.gov.ua

Теги: РРО,ПРРО,Головне управління ДПС у м. Києві,ДПС у м. Києві,Украина,Україна,Київ,Киев,ГУ ДПС у м. Києві, Головне управління ДПС у м. Києві,ГУ ДПС,ДПС,Програмні РРО,РРО/ПРРО,Фіскальний додаток пРРОсто,Програмний реєстратор розрахункових операцій
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР