Віталій Борт - соратник Медведчука зберігає готівкою 120 мільйонів

Віталій Борт - соратник Медведчука зберігає готівкою 120 мільйонів
35017 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народний депутат фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віталій Борт разом з дружиною Ольгою зберігають готівкою майже 120 мільйонів гривень.

Відповідна інформація відображена в електронній декларації народного депутата за 2019 рік.

Віталій Борт зберігає готівкою 820 тисяч доларів, 670 тисяч євро та 1 мільйон 200 тисяч гривень. У гривневому еквіваленті це приблизно 43 мільйони. 


Дружина Борта Ольга задекларувала 800 тисяч доларів, 2 мільйони 500 тисяч гривень, 1 мільйон 700 тисяч євро або 75 мільйонів гривень.



Разом сім’я парламентаря зберігає готівкою майже 120 мільйонів гривень.

На банківських рахунках Ольга Борт тримає більше 40 мільйонів гривень. А ще десятки мільйонів подружжя позичило третім особам.

Довідка. Віталій Борт –  український підприємець і народний депутат 5, 6, 7 і 9 скликань.

Народився Борт 1 вересня 1972 року в м. Донецьк. Закінчив Донецький політехнічний інститут, факультет «Будівництво автомобільних шляхів та мостів» (1989—1994), інженер-будівельник.

Політична діяльність

Народний депутат України 5-го скликання з квітня 2006 до листопада 2007 від Партії регіонів, № 105 в списку. На час виборів: комерційний директор ТОВ «Торговельно-маркетинговий дім «Ясинуватський машинобудівний завод». Голова підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства Комітету з питань транспорту і зв’язку (з липня 2006), член фракції Партії регіонів (з травня 2006). В парламентській роботі він не відзначався — оскільки за всі пленарні засідання не було зареєстровано жодного його законопроекту.

Народний депутат України 6-го скликання з листопада 2007 до грудня 2012 від Партії регіонів, № 168 в списку. На час виборів: народний депутат України, член ПР. Член фракції Партії регіонів (з листопада 2007), член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин (з грудня 2007). Будучи обраним Народним депутатом України 6-го скликання. Під час цієї каденції Борт не вирізнявся активною парламентською діяльністю. Відмітився лоббістським законом «законопроект № 8005, яким передбачається внесення змін до Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності та відміну податку на додану вартість для експорту паливних гранул та брикетів».

Народний депутат України 7-го скликання з грудня 2012 до листопада 2014, виборчий округ № 56, Донецька область, від Партії регіонів. «За» 71,08 %, 6 суперників. На час виборів: народний депутат України, член Партії регіонів. Член фракції Партії регіонів (з грудня 2012), голова підкомітету з питань трубопровідного транспорту Комітету з питань транспорту і зв’язку (з грудня 2012).

Народний депутат України 9-го скликання від партії «Опозиційна платформа — За життя», № 28 у списку. На момент обрання – заступник директора з економіки ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП».


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту:  w[email protected]

Теги: Готівка,Депутати,доходи,Декларація,Опозиційна платформа – За життя,ОПЗЖ, ОПЗЖ,Борт Виталий ,Виталий Петрович Борт,Минсоцполитики,политик,Борт Віталій Петрович,Народный депутат Верховной Рады IX созыва (,Борт Виталий Петрович. Народный депутат Верховной Рады,Виталий Борт: биография, досье, компромат и доходы,Украина,Україна,Наличка,Наличные,декларация,декларации,За жизнь, Оппозиционная платформа – За жизнь,Оппозиционная платформа – За жизнь,За життя,Борт,ВР,ВРУ, Верховная Рада,Верховная Рада Украины, Верховна Рада,Верховна Рада України,ТОВ,ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП»,ТОВ ДС ПРОМ ГРУП,ДС ПРОМ ГРУП,Партія регіонів,партия регионов, Партия регионов
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР