СБУ викрила столичних митників, які шантажували чесних підприємців і вимагали від них хабарі

СБУ викрила столичних митників, які шантажували чесних підприємців і вимагали від них хабарі
294544 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка займалася вимаганням хабарів на Київській митниці. За оперативною інформацією, «схему» організували співробітники Держмитслужби, які вимагали з підприємців кошти за нестворення штучних перешкод у розмитненні товарів.

У ході багатоетапної спецоперації на «гарячому» було затримано трьох осіб. Зокрема, заступника начальника відділу митного поста, головного державного інспектора управління запобігання та протидії контрабанді Київської митниці Держмитслужби, а також посередника, цивільну особу. Двох фігурантів затримано відповідно до ст. 208 КПКУ, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Разова сума отриманого ними хабара становила майже $8 тис.

За оперативною інформацією, незаконна схема зловмисників мала системний характер. Вони збирали «податки у власну кишеню» фактично з усіх груп товарів, які проходили через них: як з товарів, що йшли через Україну транзитом, так і тих, що розмитнювали безпосередньо в Україні.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання.

Викриття зловмисників проводило 4 управління Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Державне Бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

ssu.gov.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Служба Безпеки України, СБУ,митники,шантаж, корупція,хабар
ПРЯМИЙ ЕФІР