ДЕПУТАТ ВІД ОПЗЖ ІСАЄНКО ПОЗБАВИВ ВІЙСЬКОВИХ ЖИТЛА, АЛЕ НАДБАВ ДОНЬЦІ ВІЛЛУ ЗА 100 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

ДЕПУТАТ ВІД ОПЗЖ ІСАЄНКО ПОЗБАВИВ ВІЙСЬКОВИХ ЖИТЛА, АЛЕ НАДБАВ ДОНЬЦІ ВІЛЛУ ЗА 100 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ
308749 ПЕРЕГЛЯДІВ

Продовжуємо серію матеріалів в яких розкриваються корупційні мотиви народних депутатів, які зробили подання до Конституційного суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства.

Серед цієї, вельми не поважної компанії є відомі, і зовсім не примітні політичні діячі. Зокрема, Ісаєнко Дмитро Валерійович. Зовсім малопомітна людина в українському політикумі, але не позбавлена впливовості.

Ісаєнко відомий читачам здебільше через кілька скандалів, які яскраво схарактеризували “величну” постать народного депутата із “ОПЗЖ”.

2015 року Ісаєнко перебуваючи на посаді заступника міністра будівництва і житлово-комунального господарства без сорому і докорів сумління оформив собі посвідчення учасника бойових дій. Пояснюючи вчинок тим, що керував будівництвом укріплень для ЗСУ на Донбасі. В той час, як справжні бійці і українські військові зіштовхнулися з безліччю бюрократичних перепон і оформити собі подібне посвідчення могли лише одиниці.

Журналісти програми “Слідство-Інфо” встановили, що потрібен був такий статус Дмитру Ісаєнку для того, аби уникнути люстрації, як чиновнику режиму Януковича. Тому, тодішній міністр будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман  особисто підписав наказ про відрядження Ісаєнка в зону АТО. Однак, сам Ісаєнко, з’являвся там всього три рази, і не відомо, чи був взагалі на передовій. Однак, у серпні 2014 року, коли він мав керувати будівництвом захисних об’єктів, а Україна сходила кров’ю на Донбасі, Ісаєнко постив у Фейсбуці фото з екзотичних курортів, де він ловив баракуд та омарів.

 

І лише 14 січня 2015 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав розпорядження про звільнення Ісаєнка з посади заступника міністра, хоч мав це зробити набагато раніше виконуючи закон про люстрацію.

8 вересня 2020 року Дмитро Ісаєнко радісно оголосив звістку, про обрання головою наглядової ради Київського національного університету будівництва та архітектури. Це все, що необхідно знати про репутацію цього навчального закладу, якщо ви маєте намір там навчатися.

 

Дмитро Ісаєнко розпочав свою кар’єру у Криму де він з з 1989 року перебував на різних посадах інженерних військ і дослужився до начальника будівельно-монтажної дільниці 22, м. Балаклава.

2002 року Дмитро Ісаєнко вже став заступником начальника Центрального спеціалізованого будівельного управління міністерства оборони України. З 2006 директор Департаменту будівництва та відчуження фондів Міністерства оборони України, м. Київ.

А навесні 2006 року Ісаєнко уклав із ТОВ “Науково-виробниче підприємство “ТВІ” договір про спільну діяльність у будівництві житла. Вони домовилися побудувати житловий комплекс на 28440 кв м. Для цього Міноборони надавало у якості паю ділянку площею 4,57 га по вул. Академіка Туполєва, 8 (військове містечко № 18). Фірма ж мала передати військовослужбовцям 54 квартири загальною площею 4186,7 кв м у Феодосії на вул. Кримській, 88 на суму 18,9 млн грн. Однак, виявилося, що земля підприємству була передана без зміни цільового призначення, і не може використовуватись в господарських цілях, натомість підприємство передало Мінобороні недобудовану нерухомість.

Зрештою, житло у Феодосії виявилося непридатним для проживання.

Як бачимо, нинішній нардеп від “ОПЗЖ” і людина причетна до розвалу Збройних сил України під “плінтусом не сидів”, а сидів на тепленькому і головне ситному місці. Не поніс ніякої відповідальності Дмитро Ісаєнко і в 2014 році коли, не працювавши жодного дня у бізнесі, він задекларував дохід за 2013 рік у понад 20 мільйонів гривень. А в декларації за 2019 рік у нього вже значно зросли запаси кешу.  17 мільйонів гривень та 5 мільйонів доларів зберігає Ісаєнко разом з дружиною в своїх шухлядках. Крім того, подружжя має спільних 675 тисяч гривень, 25 тисяч євро та 1700 доларів на банківських рахунках.

Отримав Дмитро Ісаєнко 33.5 мільйонів гривень дивідендів у 2020 році. У двох з дружиною заробили 787 тисяч гривень  зарплатні і доходів від підприємницької діяльності за 2019 рік..

Здається, куди можна скласти цю купу готівки? Мабуть в ті ванни, які так і не поставила дружина Наталя Ісаєнко для українських  військових у 2005 році. Як виявили журналісти, підконтрольне Ісаєнку ДП “Ліси оборони” придбало у фірми, яка належить його дружині 2911 сталевих ванн на суму 925 тисяч гривень. Однак, ці ванни так і не вдалося виявити військовій прокуратурі, втім, військова прокуратура не змогла і виявити злочинця. Але як би там не було, ванни ж десь стоять, можливо, саме в них і силосується сімейний кеш Ісаєнків?

Але повернемося до “тепленького місця”, в 2014 році його Ісаєнку забезпечували Володимир Гройсман та Арсеній Яценюк. І навіть сьогодні Дмитро Ісаєнко не зміг порвати з такими покровителями. Зокрема, у декларації Ісаєнко зазначив, що з  першого січня 2019 року суборендує у столиці кабінет і машиномісце у, можливо, матері Арсенія Яценюка – Яценюк Марії Григорівни. Саме такий підприємець зареєстрований у Чернівцях на вулиці Сіді Таль і займається наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна. Саме в Чернівцях на вулиці Сіді Таль проживали раніше тато з мамою прем’єр-міністра. Сума угоди суборенди не розголошується.

Дмитро Ісаєнко є безпосереднім винуватцем руйнації боєздатності ЗСУ. Саме завдяки і його діяльності українські військові виявилися “голими і босими” перед російською агресією, – про це йшлося в мережі інтернет.

За матеріалами розслідування “Наші гроші”, Ісаєнко, займаючи повноважну посаду в Мінобороні, оформив на підлеглих низку будівельних фірм, на які спрямовувалися підряди з будівництва житла для військових. Зокрема, йшлося про: “Ніка лтд”, “Спецбудінвест-17”, “Спецмехбуд 21”, “УНР ПІБ”, “Будівельний капітал”, “Сучасне будівництво “ПІБ”, “Столиця інвестбуд 3”, “Константа – монолітбуд” тощо.

Один із кричущих випадків трапився в 2008 році, коли підконтрольне Ісаєнку ДП “Ліси оборони” вирішило звести для військових будинок на 30 квартир у містечку Решетилівка Полтавської області. Для цього «Ліси Оборони» в особі директора Андрія Зернова уклали угоду з приватним підприємством «Квант». Засновником «Кванту» був сам Андрій Зернов. Згідно з реєстром судових рішень, «Ліси Оборони» перерахували «Кванту» один мільйон дев’ятсот тисяч гривень. Підприємство кошти отримало і найняло генпідрядником будівництва акціонерне товариство «Будівельний капітал», засноване двома Наталями – Ісаєнко та Зерновою. Це – дружини Дмитра Ісаєнка та Андрія Зернова. Будинок звели, але житло військові не отримали. Потім будинок продали фірмі «Теплобуд», власником якої була та сама Наталя Зернова.

Перебуваючи сім років на посаді заступника міністра Будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко став дуже обізнаний у різних схемах розкрадання бюджетних коштів. Саме ці його навички і знадобилися, як повідомляють ЗМІ, Володимиру Гройсману для освоєння коштів виділених на Державну стратегію регіонального розвитку України, на яку виділялися мільярди гривень.

Мабуть, на допомогу Дмитра Ісаєнка розраховував і Арсеній Яценюк, який презентував на засіданні Кабміну 3 вересня 2014 року  проект “Стіна”. Було запропоновано протягом шести місяців облаштувати оборонні споруди, системи спостереження, рокади на всій довжині кордону, а також облаштувати морське узбережжя держави та демаркаційну лінію на межі Криму. І немає тоді нічого дивного в тому, що проект з тріском провалився.

Як би там не було, але пояснити злочинне зволікання із звільненням одіозного заступника Володимира Гройсмана більше нічим. Як і нічим виправдати те, що Ісаєнко після скандального звільнення не був притягнутий до відповідальності. Мабуть і далі він займав би масну посаду, якби не погорів на фіктивному оформленні статусу учасника бойових дій.

І дивуватися тут нічому, адже серед друзів Ісаєнка на сторінці Фейсбук представлений увесь спектр політикума країни. Від Олександра Попова, який керував столицею, коли почалася революція 2013 року, депутатів “ОПЗЖ” до Антона Геращенка.

Тому немає нічого дивного в тому, що Ісаєнко, всупереч закону, не подавав електронної декларації, як кандидат в народні депутати.

Як справжній “фанерний захисник” Дмитро Ісаєнко, приховуючи статки, майже все майно в декларації подає, як спільну власність з дружиною. Та і на дочку оформлено не мало.

 

Зокрема, на дочку Ісаєнко Наталію Дмитрівну зареєстровано 7 ділянок в Козині під Києвом загальною площею майже 75 соток. На цих ділянках розкинулося родинне помістя Ісаєнків:

  1. Житловий будинок в 902 квадратних метри;
  2. Літня кухня площею майже 60 кв.метри.;
  3. Вольєр для утримання собак – 22.5 кв.м.;
  4. Гараж – 130 кв.м;
  5. Будинок для утримання охорони – 70,4 кв.м.;
  6. Будинок для гостей – 84,4 кв.м.;
  7. Альтанка – 16,5 кв.м.;
  8. Басейн – 50 кв.м.;
  9. Теплиця – 50 кв.м.;
  10. Елінг – 57 кв.м;
  11. Сарай -18,4 кв.м.

Дочка володіє ще і котеджем в Одесі на вулиці Новобереговій загальною площею понад 472 кв.м. Вартість подібних котеджів становить понад 3,5 мільйони доларів.

Квартирою в Києві на Печерську у 157,8 кв. метри та двома парковочними місцями. Продаються подібні квартири від 300 тисяч доларів.

Ще донька має дачку в Конча-Заспі  – у Французькому котеджному містечку в якому котеджі коштують понад 16 мільйонів гривень.

Звісно ж, майно доньки Дмитро Ісаєнко в декларацію не вносить. Адже він тут ні до чого?

Матеріал створено за допомогою аналітичної системи YouControlДержавного порталу послуг та з інших відкритих ресурсів.

bulava.info


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: ДЕПУТАТ ВІД ОПЗЖ ІСАЄНКО,Ісаєнко Дмитро Валерійович.,ОПЗЖ,Ісаєнко Дмитро Валерійович від НАЗК,Дмитрий Исаенко,народный депутат Украины,Секретарь Комитета по вопросам организации государственной власти,АТО,Арсеній Яценюк, директор Департаменту будівництва та відчуження фондів Міністерства оборони України,Сучасне будівництво
ПРЯМИЙ ЕФІР