ЗЛИДНІ І РОЗКІШ ДЕПУТАТА “ОПЗЖ” КІСІЛЬОВА: ПЕРЕКУПКА (ФОПівка) ДРУЖИНА ТА КВАРТИРА ЗА 25 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

ЗЛИДНІ І РОЗКІШ ДЕПУТАТА “ОПЗЖ” КІСІЛЬОВА: ПЕРЕКУПКА (ФОПівка) ДРУЖИНА ТА КВАРТИРА ЗА 25 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ
64043 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ігор Кісільов ще один народний депутат із проросійської фракції парламенту “ОПЗЖ” і є одним із 47 підписантів скерованого до КСУ подання щодо невідповідності Основному закону ряду положень антикорупційного законодавства.

Слід відзначити, що Кісільов був послідовний у спротиві антикорупційному законодавству і всіляко намагався приховати свої капітали сумнівного походження. 

Зокрема, ще у січні 2015 року Київрада ухвалила постанову зобов’язавши депутатів щорічно оприлюднювати декларації про свої доходи на сайті Київської міської ради. Лише Ігор Кісільов та ще дев’ятеро депутатів відмовилися оприлюднити свої декларації.

Наші джерела стверджують, що Ігор Кісільов до Київради потрапив за протекції Вадима Столара, який зробив його відповідальним за виділення столичної землі у комісії міськради. 

 Ігор Кісільов

Про моральні якості Кісільова і його ставлення до виборців промовисто свідчить і той факт, що Ігор очолював список “ОПЗЖ” на місцевих виборах 2020 року у Вінницькій області. Як і слід було очікувати, він не схотів покидати більш затишне крісло народного депутата і не став працювати на благо виборців своєї батьківщини знявши свою кандидатуру після перемоги.

А у 2015 році балотуючись до Київради по 118 округу від “Єдності” Олександра Омельченка. Завалив округ безкоштовною картоплею та дешевими “акціями” на безкоштовні екскурсії Києвом, квитки в театр, окуляри.

САМА СОБІ ПОДАРУВАЛА

Панічна боязнь Ігоря Кісільова оприлюднити свої статки, стає цілком зрозумілою, якщо вивчити подані ним та його дружиною декларації. 

Вже давно стала анекдотом у політичних колах “свята простота” його дружини Ганни Кісільової, яка в першій декларації за 2016 рік вказала, що сама собі подарувала понад 10 мільйонів 800 тисяч гривень. І така простота на межі певного медичного терміну простежується і в подальших спробах подружжя сховати майно і готівкові кошти у деклараціях. 

 Ганна Кісільова

Адже ніякого підтвердження їх законного походження просто не існує. Як і не існувало ніяких претензій з боку правоохоронних органів, напевно тому, що Ганна Кісільова працювала в 2016 -2017 роках в Адміністрації президента. 

Крім того, що Ганна сама собі подарувала грандіозну суму грошей, так вона ще і задекларувала в той рік 559 тисяч доларів готівкою.

МАЙНО ІГОРЯ КІСІЛЬОВА 

Такі захмарні суми Ганни є надзвичайно дивними на фоні цілковитої злиденності її чоловіка і народного депутата від “ОПЗЖ” Ігоря Кісільова. У своїй першій декларації за 2016 рік він не вказав і копійки якихось власних доходів – навіть зарплати. В дім гроші приносить лише його дружина.

Однак Ігор Кісільов змушений був підправити дані декларації дружини вказавши у своїй декларації, що 10,8 мільйонів гривень не вона сама собі подарувала, а такий щедрий дарунок зробив Клімов Валентин, який є батьком Ганни.

Вся нерухомість Кісільова, виходячи з декларації, складається з нежитлового приміщення на центральній вулиці Вінниці Соборній розміром у 157,9 квадратних метрів, але і ним він володіє на половину. Тому в подальших своїх деклараціях Кісільов почав хитрити вказуючи лише 78 квадратні метри, не забуваючи додавати, що володіє ними наполовину. Хоч насправді нічого не змінилося.

При тому, що Ігор не мав ніякого джерела доходів, він зміг придбати новенький BMW X5 у 2015 році. Та задекларував 10 тисяч доларів збережень готівкою. 

Не зміг нічого заробити Ігор Кісільов і в 2017 році, що випливає з декларації, – ще рік просидів на утриманні дружини.

Однак, в самій декларації за 2017 рік сталися деякі суттєві зміни. Зокрема, несподіваним чином придбаний Кісільовим автомобіль BMW X5 опинився у власності ТОВ АВТ “Баварія Київ”. Цікавим є те, що, за даними youcontrol, отримувачем доходу  від діяльності “Баварія Київ” є керівник житомирської обласної організації “ОПЗЖ” однопартієць Кісільова Віктор Розвадовський. Серед отримувачів доходу також числиться суддя Північного апеляційного господарського суду Олександра Агрикова. Так що є, в разі чого, до кого звернутися в суді. Тому немає і жодного страху перед законом у подружжя Кісільових.

2018 рік для Кісільова не став переломним, він і надалі нічого не заробив, але і не проїв 10 тисяч доларів готівкою, які ще з 2016 року регулярно вносить в декларацію. Автомобіль і надалі вказує, як власність ТОВ АВТ “Баварія Київ”.

СХЕМА КІСІЛЬОВА – МАЙНО НА ДРУЖИНУ І ПІДСТАВНИХ ВЛАСНИКІВ

Подібний “фінт” – вказувати у деклараціях підставних власників, сімейство Кісільових застосувало і до власності Ганни. Перед звільненням з АП 2017 року Ганна Кісільова подала декларацію в якій зазначено квартиру в елітному ЖК Dimond Hill площею у 212,1 квадратні метри. За адресою цього житлового комплексу також вказані два паркомісця в понад 18 квадратних метри кожен. Однак, як і у випадку з BMW чоловіка квартира значиться у декларації, як власність ПАТ “Мандарин Плаза”. А паркомісця, як власність ТОВ “Таун Проперті”, який відомий тим, що воно є фігурантом справи № 757/15905/20-к (Печерський райсуд) за фактом вчинення кримінального правопорушення  передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. (досудове кримінальне провадження № 42019000000002358 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 05.11.2019). 

Йдеться про розслідування махінацій з бюджетними коштами в якому фігурують і компанії пов’язані з Вадимом Столаром, зокрема, ПАТ «Київметробуд» з “його структурними підрозділами”.  У справі йдеться про те як ПАТ “Київметробуд” розмістив на рахунках “Укргазбанку” 1,2 мільярди бюджетних коштів виділених на будівництво гілки метро на Виноградар й отримавши 139,1 млн грн. дивідендів перевів їх на рахунки низки підставних фірм. 

Немає у декларації Ганни і відомостей про право власності на половину будинку в Києві по вулиці Естонській площею 212,5 квадратних метрів. Цю власність вона отримала у спадок від батька 24.10 2017, але до декларації не вносила. За це її було оштрафовано на 1700 гривень (Постанова №68749545 у справі №757/49700/17-п). Отакі статки має Ганна Кісільова маючи лише ФОП утворений в жовтні 2017 року. основним видом діяльності якого є “Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами”.

ПАТ “Мандарин плаза”, яка нібито є власником квартири Ганни Кісільової, є складовою  Mandarin Plaza Group і входить в орбіту компаній забудовника і бізнесмена Вагіфа Алієва.  Mandarin Plaza Group має розгалужену мережу торгівельно-розважальних центрів у Києві. Саме група Алієва виступала девелопером будівництва сумнозвісного ТРЦ “Лісова” поряд з однойменною станцією метро, під розміщення якого планувалося знищити частину парку “Кіото”. 

Територія під будівництво ТРЦ

Сама історія з виділення землі під будівництво ТРЦ “Лісова” розпочалася у 2005 році, ще за часів мера Омельченка. Тоді нікому невідома ТОВ “Женсан” отримала в оренду землю біля станції метро Лісова строком на 25 років. 

ТОВ “Женсан” розташоване в Києві за адресою вулиця Кіото будинок 8 і є засновником ТОВ “ЮІС”, яке розміщується за цією ж адресою. Одним із бенефіціарів “ЮІС” є Ігор Боровик, який був помічником у Ігоря Кісільова як депутата Київради у 2014-2019 роках. Нині Боровик є помічником Кісільова, як депутата фракції “ОПЗЖ” у парламенті.

 Юрій Мартинюк

Притаманно, що керівником “Женсана” та “ЮІС” є Мартинюк Юрій Васильович який занесений з червня 2019 року до реєстру МВС “особа, яка переховується від органів влади”. Слід припустити, що Мартинюк є підставною особою. 

Як такого не існує і будинку №8 по вулиці Кіото, це адреса одного із магазинів біля станції метро Лісова, яку вже зруйновано для побудови ТРЦ “Лісова” власником “Мандарин Плаза” Вагіфом Алієвим. 

Скандальне будівництво ТРК “Лісова” нашкодило не лише десяткам підприємців, які мали торгові точки поблизу станції метро, але і парку “Кіото”, адже площа під забудову становить понад 4 гектари включно з відстійником для громадського транспорту і парковою зоною. 

Один з проектів ТРЦ “Лісова”

Цілком ймовірно, що квартира розміром у 212,1 квадратні метри у житловому комплексі власником якого є Алієв є не чим іншим, як хабар розміром в мільйони гривень. Адже навіть Ганна Кісільова вказує у декларації вартість квартири у 7,5 мільйони гривень. Однак, ринкова вартість такої квартири у ЖК Dimond Hill становить понад 25 мільйонів гривень.

Чи є ця квартира хабарем Ігорю Кісільову, звісно ж, з’ясовувати правоохоронним органам, однак жодного пояснення походження цього майна сім’єю в якій чоловік роками немає  жодного заробітку, а дружитна – власниця ФОП і скромна чиновниця, не існує.Тому родина вже кілька років намагається приховати квартиру від громадськості.

 

 
ЖК Даймонд Хилл

Через ПАТ “Мандарин плаза”  прослідковуються й відносини Кісільова з одіозним забудовником Вадимом Столаром. За інформацією youcontrol управляючим ПАТ “Мандарин плаза” є такий собі Черніцький Олександр Юрійович. З 2007-2012 Черніцький був помічником на громадських засадах депутата від ПР Вадима Столара. Зараз Кісільов та Столар продовжують співпрацювати в одній обоймі “носіїв русского міра по Україні” Віктора Медведчука.

Схему запису на підставну особу Ганна Кісільова застосувала і до свого автомобіля Audi А8 який вона придбала з салону у 2017 році за 2 мільйони 35 тисяч гривень, якщо довіряти даним внесеним до декларації. Цей автомобіль також вказується як власність ТОВ “Ауді-центр Київ”. 

Також Кісільові приховували у своїх деклараціях квартиру по вулиці Басейній розміром у 80,4 квадратні метри яку Ганна купила ще у червні 2011 року. Наразі орієнтовна вартість такої квартири 4 мільйони гривень. Вона її не декларувала навіть коли працювала в адміністрації президента. 

Однак, при такій багатій дружині Ігор Кісільов має реєстрацію в “гуртожитку” по вулиці Тешебаєва 30. Саме за цією адресою з 30 травня 2016 року по вересень 2020 року перебувала громадська організація “Наш добробут”, засновником якої – Кісільов. 

Матеріал створено за допомогою аналітичної системи YouControl, державного судового реєстру, державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших відкритих джерел.

bulava.info

Теги: Ігор Кісільов ,Вадим Столар,Столар,Олександр Омельченко, Ганна Кісільова,МАЙНО ІГОРЯ КІСІЛЬОВА , Клімов Валентин, Віктор Розвадовський, Олександра Агрикова,подружжя Кісільових,ТОВ АВТ “Баварія Київ”,ПАТ «Київметробуд» ,Укргазбанк, Mandarin Plaza Group,ТРЦ “Лісова”,ТОВ “Женсан”, Юрій Мартинюк,ЖК Dimond Hill ,Виктор Медведчук,Медведчук,Украина,Україна,Кісільов,Єдність Александра Омельченко,Александр Омельченко,Александр Омельченко Википедия,Омельченко,Клімов,Розвадовський,Агрикова,ПАТ,ТОВ,ТОВ АВТ,Київметробуд,Баварія Київ,Лісов,ТРЦ Лісова,ТРЦ ,Женсан,Мартинюк, Виктор Медведчук,Виктор Медведчук Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР