“90-ті повертаються”: на Херсонщині правоохоронці і прокурор взялись фальсифікувати справу проти місцевого підприємця залучивши лікарів

“90-ті повертаються”: на Херсонщині правоохоронці і прокурор взялись фальсифікувати справу проти місцевого підприємця залучивши лікарів
50794 ПЕРЕГЛЯДІВ

За вікном уже середина 2021-го, а світова катастрофа COVID-19 ще досі не залишила  домівки українців. Звісно, на сьогоднішній день відчувається суттєве послаблення карантину, і впливу цієї безжальної хвороби на суспільство в цілому. Проте, не знайдеться в нашій країні людей, які б заявили, що коронавірус не був одним із найважчих випробувань у часи Незалежності України. Масові захворювання на COVID-19, відсутність вакцини чи бодай якогось вірного методу лікування - це далеко не все з чим зіткнулись українці… В нашій державі, у перші місяці пандемії - навіть не було достатньої кількості елементарних засобів захисту. Антисептики, захисні маски, рукавички та костюми стали товарами, які вмить зникли з полиць аптек та магазинів, а якщо й з'явилися десь, то в обмеженій кількості та за космічними, спекулятивними цінами. І це все, наче у “винагороду” доповнювалось локдаунами, обмеженнями у можливості заробляти кошти для утримання своїх сімей та купівлі цих самих засобів захисту… Простими словами - це все стало для українців кошмаром наяву, відлуння якого триватимуть ще довго!

Однак, випробування цією страшною недугою показало і в котрий раз довело, що наш народ непереможний, і не впаде на коліна перед жодним ворогом - ні перед російським агресором, ні перед цинічним та безжальним COVID-19. Українці, як і в 2014-му об'єдналися та з перших днів пандемії спільними зусиллями взялись давати гідну відсіч: волонтери постачали засоби захисту; таксисти безкоштовно підвозили лікарів; частина підприємців переналаштували виробництва під пошив костюмів, масок, інша частина вкладала свої кошти у масштабні закупівлі для лікарень та лікарів; і. т. д. Одним словом - боролись без найменшої думки на поразку, адже дальше тільки… смерть…

Та на превеликий жаль, крім оптимістичної ноти об'єднання у боротьбі, COVID-19 - породив ще й жахливу тенденцію повернення “лихих 90-тих”. Розбиті пандемією та суттєвим безробіттям, як її наслідком - люди дедалі частіше почали отримувати ударів у спину від цинічних “шакалів” - “шакалів” під прикриттям погонів та “корочок”!!! Особливо це відродженні “безпредєлу” проявляється на Херсонщині, де місцеві поліціянти, СБУ-шники та прокурори в пошуках незаконної наживи вирішили давити місцевих жителів, особливо підприємців, які й без того на фоні пандемії коронавірусу заледве утримуються на плаву.

Інформація з відкритих джерел на яку натрапили журналісти нашої редакції вражає своєю суттю і контекстом. Коли говорить хтось “ми в житті бачили все”, то запевняємо - ви помиляєтесь. Ця тема… та що там тема - це колосальна проблема українського суспільно-політичного буття народу настільки зашкварена, прогнивша, що ми не змогли її оминути і провели розслідування.

Верхівка української влади постійно говорить про одне і теж - реформи, зокрема в правоохоронних органах, прокуратурі та судовій системі. І поки з року в рік це все мусолять язиками мужновладці - страждає простий народ. Так і в ситуації яку розглянемо сьогодні - від рук, скажем так “не прозорих”, упереджених служителів Закону страждають підприємці Херсонщини і не тільки… Цинічність справи з якою ми стикнулись у нашому розслідуванні приголомшує і б'є фактично наповал. Все говорить про те, що певні держслужбовці правоохоронної системи з явними ознаками “оборотнів в погонах” заради власних корисних цілей, наживи та задоволення свого “ЕГО” взялись кошмарити місцеві медичні заклади та підприємців.

Уявіть ситуацію: Ви підприємець з певними заощадженнями від бізнесу, наче все непогано. Тут наступає пандемія COVID-19 яка в прямому сенсі вбиває народ, ваших співгромадян, а однією із причин є відсутність засобів захисту навіть у лікарнях. В результаті ви вирішуєте не стояти осторонь, і вкладаєте свої кошти у закупівлю цих самих, таких вкрай необхідних медичних масок, адже вони можуть врятувати життя оточуючим. В подальшому дізнаєтесь, що місцева лікарня потребує ці самі маски. Як висновок: ви як чесний бізнесмен та патріот своєї країни погоджуєтесь продати куплені маски місцевій лікарні практично по їх закупівельній ціні, враховуючи лише оподаткування і мінімальні транспортні витрати. Після транспортування в медзаклад надзвичайно необхідних їм засобів захисту - вас величають, для лікарів та місцевих мешканців ви шанована людина, мало не герой, хоч цей статус вам взагалі не потрібний. В ейфорії від вчиненої доброї справи ви запитуєте, чи можете бути корисним ще чимось - на що отримуєте запит спонсорство ремонту даху цієї ж лікарні. І тут ви знову лояльні та перечисляете лікарні потрібні кошти на ремонт. У кінцевому результаті все це для вас обертається у мінус 65 тисяч гривень та значення це немає, адже життя співгромадян безцінне! І тут живете спокійно цілий рік, аж поки за незрозумілих причин місцеві правоохоронні органи не вирішуть винести вам підозру за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем… і ви задаєтесь питаннями: “чому? за що?””...          

Впевнені, що таку ситуацію увати складно, а то й взагалі не реально. Проте, правоохоронці та прокуратура Херсонщини “чарівники” ще ті, вони можуть все - не говорячи щоб просто “намалювати зі стелі” справу звинувативши місцевого ФОПа та ще й надавити на тамтешні медичні установи. Так,  ТОВ "ФЮРОЖ" на чолі із своїм директором за свою чесну діяльність у боротьбі із пандемією COVID-19 та допомогу місцевій лікарні через рік - отримали “солодку винагороду” у вигляді кримінальної справи. І не просто кримінальної справи, а ще й за дивовижною для такого провадження статтею - 191, частиною 4. Сама стаття справи уже явно наштовхує на те, що це ніщо інше як упередженість і можливість тиску слідства на всіх учасників справи. І припускаємо(не стверджуємо), що Ч. 4 Ст. 191 ККУ не спроста, а для створення великого антуражу з метою персональної наживи певними правоохоронцями та прокурором.

Ще з більшим абсурдом журналісти нашої редакції стикнулись коли дослідили деталі цього всього “перфомансу”. Адже, наскільки нам стало відомо ТОВ "ФЮРОЖ" на чолі із своїм директором поставили захисні маски в  КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського” більше року тому. Крім того, все відбулось згідно чинного Законодавства і лікарня на чолі з Головним лікарем Ларіоновим Володимиром Юрійовичем претензій до поставленого товару не мали жодних, від слова - ВЗАГАЛІ!!! Тобто, товар(захисні маски) прийняли, використовували і використали без жодних нарікань до ТОВ "ФЮРОЖ". Проте, більше як за рік після поставки практично “з неба” з явилась кримінальна справа по даній угоді. Так само “з неба” впали дивні свідчення медичного персоналу КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського”, працівники якого більше як за рік усвідомили, що от у них колись були наче неякісні захисні маски. Цікаво чи не так?!... От ви(читачі) наприклад: пам'ятаєте добре якої якості одягли свої перші маски? Чи приміром - якість нижньої білизни яку носили рік тому??? Стверджувати через рік, що якість масок була не хорошою - це доволі сумнівні доводи… Тим більше, а чому у такому випадку не було скарг до постачальника???

Та скарги “з неба” від персоналу не єдині, адже і Головний лікар Ларіонов Володимир Юрійович через рік дивним чином зрозумів, що прийняв у використання та використовував наче неякісні захисні маски… Шикарно: “купили ми чоботи, походили в них сезон, вони не протікали, були теплими, без дефектів, все нам підходило, а прийшло літо ми їх зняли - і говоримо вони не якісні…” .

Добре, щодо лікарів і їх абсурдних свідчень - висновків робити не будемо, адже знаючи методи роботи певних правоохоронців та прокурорів(уточнення - мова не про всіх) можна припустити, що на медперсонал був вчинений певний тиск, в результаті якого й з'явилися ці безглузді покази. Але найцікавіше чому, за яких обставин та можливо впливових учасників справи з'явилися абсолютно безглузді доводи щодо махінацій у договорі-поставки захисних масок???  

Чесно говорячи ми по декілька разів перечитували судові Ухвали по справі, опитували можливих причетних осіб, і в результаті аналізу чи не найцікавішою персоною у цьому всьому “театрі абсурду” є місцева прокурор -  Лопіна Олена Олегівна. Чому так, дальше по тексту все стане зрозумілим!   

21.09.2020 року слідчими СВ Херсонського районного управління поліції ГУНП в Херсонській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020231010000076 було внесено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди. Та згодом, із залученням до справи прокурора Лопіної Олени - провадження вже отримало кваліфікацію згідно ч. 4 ст. 191 КК УкраїниТобто, і без того сумнівно побудована справа з ознаками явної фальсифікації отримала ще більш сувору кваліфікаціюАле чому??? 

Справа в тому, що Лопіна Олена Олегівна в минулому уже пересікалась із підозрюваним, директором ТОВ "ФЮРОЖ" - Юхненко Юрієм Григоровичем. Так вона вела також сумнівну справу де фігурував даний підприємець. Тоді його намагались очорнити та незаконно звинуватити за ст 125 ККУ(легкі тілесні ушкодження), але в результаті заявник по справі спростував свою заяву, і визнав що Юхненко жодним чином не зашкодив йому. Лопіну такий перебіг подій і результат явно не задовольнив, адже скоріш за все в неї у планах було отримання персональної вигоди від підозрюваного по цій справі.

Схожа ситуація спостерігається і в справі яка триває сьогодні, де прокурорша вирішила бути “щедрою” і видавила аж ч. 4 ст. 191 КК України, і це при тому - що справа явно “шита білими нитками”. Найбільш жахливим тут є те, що у це все, зокрема скоріш за все і у персональну помсту” були залучені лікарі КНП «ХМКЛ ім.О.С.Лучанського», на яких міг здійснюватись тиск заради сфальсифікованих свідчень.

Ми зараз, не будемо вникати у деталі самої угоди і розписувати що все було проведено чітко згідно Законів України та Постанов Кабінету Міністрів. Лише хочемо зазначити, що   постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 271 дозволяється введення в обіг засобів індивідуального захисту, що визначені переліком у випадках, якщо вони відповідають вимогам Технічного регламенту або на підставі повідомлення Держпраці.Також при постачанні масок медичних не є обов'язковими надання сертифіката. Тобто, ТОВ "ФЮРОЖ" навіть щодо нормативних норм подання документацій не вчинив жодних порушень, крім того якість масок була хорошою, про що свідчить відсутність скарг від персоналу та Головного лікаря до постачальника. А це що скарги з'явились уже за рік після постачання і використання масок - повний абсурд і спроба сфальсифікувати справу.

Напевне варто приділити кілька рядків і самій прокурорші Лопіній Олені Олегівні, і  чому вона виявляє таку неприязнь до вищевказаного бізнесмена та можливо, у своїх цинічних справах використовує ім'я наших лікарів, яким і прикривається заради вигоди.

Звісно, тут найперше варто глянути на її декларацію, яка чітко вкаже чи заробляє Лопіна незаконний “кеш”.

І так, декларація за 2020 рік(подана 26.03.2021) вказує, що її дохід від заробітної плати становив 371 053 грн, також ще подарунок у негрошовій формі - 2180 грн, і 1000 грн від профспілки. Також, задекларовані статки чоловіка на суму: 193 436 грн дохід від зайняття підприємницькою діяльністю, 1083 грн - дохід від надання майна в оренду. Особливістю є те, що за сім'єю числиться багато відкритих рахунків у різних банках, але не вказано ЖОДНОЇ суми на їх рахунках, НЕ вказано жодної гривні заощаджень!!!

Також варто звернути увагу на   автомобіль Chevrolet Malibu 2012 року придбаний 04.12.2015 за 149 000 грн, і це при тому, що таке авто у 2015 році коштувало не менше - 250 000 грн. Також сім”я 04.10.2019 року за 85 000 грн придбала магазин площею 52 кв. метри, що цілком сумнівно і викликає питання, адже 3 тисячі доларів за магазин у 52 квадрати - це!???...

Ну а “вишенькою на торті” є  житловий будинок в Білозерці площею 166 кв. метрів, який вказаний як безоплатне користування за домовленістю від громадянки Грек Ірини Борисівни. Будинок зазначений у декларації  18.11.2019 року і скоріше за все є просто власністю Лопіної , але заради приховування доходів оформлений на підставну особу Грек Ірину!!!

У поданій декларації за 2019 рік ситуація та ж сама, просто офіційні доходи сім'ї ще скромніші: чоловік за рік заробив майже 55 тис грн, а прокурорша -   199 353 грн заробітня плата, 39 721 грн - стипендія, Національна школа суддів України. І знову ж НЕ вказано жодних збережень. Така ж ситуація і в декларації за 2018 рік.

Тобто, сім”я протягом років отримує доходи, а жодних витрат НЕ декларує, також не вказує заощаджень. А все своє майно просто прописує на підставних осіб, а те що декларує - вказує за заниженими цінами(приміром авто). Не дивно, що за таких обставин Лопіна Олена Олегівна уже два рази пролітає повз посаду судді: перший раз подавалась у 2016 році, а другий у 2019 році .

Зважаючи на сумнівне декларування доходів з можливим приховуванням “чорного кешу” від підозрюваних, яких ця прокурор заганяє в кут сфабрикованими справами; також особисту неприязнь до директора ТОВ "ФЮРОЖ" є підстави припускати, що Лопіна Олена Олегівна намагається сфальсикувати справу про яку ми писали у цій статті. Метою є банальна та цинічна річ - незаконна вигода, бажання отримати хабар. Тільки от, що найгірше у цій справі - це те, що у своїх корисливих цілях дана прокурор і її колеги правоохоронці могли вчиняти тиск на працівників лікарні, які через рік після угоди-постачання подали незрозумілі скарги, свідчення і т. д.

Лікарі повинні бути вище цинізму зашкварених прокурорів і правоохоронців, яким ГАНЬБА за їхні дії проти людей що стали на захист народу у період пандемії коронавірусу!!!   

Теги: Херсонщина,Херсон, Covid-19, Стан коронавірусої хвороби Covid-19,пандемія,лікарі,СБУ-шники,прокурори,ТОВ "ФЮРОЖ" , КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського” , Головний лікар Ларіонов Володимир Юрійович ,Ларіонов Володимир Юрійович ,медперсонал, Лопіна Олена Олегівна.,Юхненко Юрій Григорович, Кабінет Міністрів України, Грек Ірина Борисівна,Украина,Україна, СБ Украины, СБ України,Служба безпеки, Служба Безпеки України,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Фюрож,ТОВ,ТОВ Фюрож,Ларіонов,Ларіонов Володимир,Владимир Ларионов,Ларионов,Лопіна,Лопіна Олена,Елена Лопина,Лопина,Юхненко,Юхненко Юрій,Юхненко Юрий,Кабмін,Кабмін України, Кабінет Міністрів ,Кабінет міністрів,Кабинет Министров ,Кабинет Министров Украины,Кабмин Украины,Грек,Грек Ірина,Ирина Грек
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР