Михайло Наконечний: шлях до зрадника

Михайло Наконечний: шлях до зрадника
315258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ряд нинішніх українських політиків продовжує віддано служити імперським зазіханням Російської Федерації і готові в будь-який момент залити країну ріками крові. На жаль, правоохоронні органи переважно демонструють повну свою імпотентність в боротьбі з ворогами України. Більшість тих, хто приніс війну в Україну не понесли належної відповідальності і покарання. Хоч подібних прислужники Москви існують в усіх сферах і інституціях, але значна їх кількість зосереджена у партії ОПЗЖ Медведчука.

Фото: ОПЗЖ у приступі “побєдобєсія”

Під “крилом” лідера столичного осередку і народного депутата ОПЗЖ Вадима Столара зібралися, чи не найяскравіші представники ФСБешної агентури та корупціонери. Зокрема, депутат Київради Михайло Наконечний має тісний зв’язок зі зрадником України ексгенерал-майором СБУ Сергієм Ганжою, і пройшов разом з ним довгий шлях.

Наконечний, відразу по закінченні інституту у 2004 році, отримав посаду заступника начальника юридичного департаменту автотранспорту Мінтрансу. Керівником Мінтрансу на той час був регіонал Григорій Кірпа.

Фото: Михайло Наконечний

Подібний кар’єрний ривок – недосяжна мрія тисяч випускників вузів, але не у випадку з Наконечним. Це був перший прихід Наконечного у владу при Януковичу. Після Майдану, слідом за Януковичем, із крісла турнули і юного правознавця. Ходять чутки, що потрапити до Мінтрансу йому допоміг Сергій Ганжа, бо був знайомий з батьком Наконечно, на той час вже покійного.

Тому він став займатися поліграфічним бізнесом заснувавши ТОВ “Автотранспортний консалтінг”, яке проіснувало близько року. Серед засновників цієї компанії були і люди з базової області Партії регіонів. Зокрема, житель Луганщини Станіслав Асламов, який згодом заснував ТОВ “Столиця Транс” разом з дружиною заступника голови Адміністрації президента 2010-2014 роки Олега Рафальського .

Та це далеко не останній із “кращих людей” Януковича, з яким простежується зв’язок Михайла Наконечного.

Хоч всі ЗМІ пов’язують становлення Наконечного з Віктором Пилипишиним. І сам Михайло визнає роботу у фірмах пов’язаних з Пилипишиним, зокрема, у ТОВ “Макс-Буд” керівником якого він став у 2007 році. Але у своїй офіційній біографії Михайло зазначає, що одночасно в тому році керував ще фірмами: ТОВ “Ремікс” та ТОВ “Стоік-Плюс”. І при цьому, він ще встигав бути помічником-консультантом Віктора Пилипишина. Правда всього лише півроку, з грудня 2007 по червень 2008 року. 

Чому не влаштував Пилипишина такий помічник, наразі невідомо, але відомо те, що Наконечний відразу після втрати посади помічника Пилипишина, подався знову в якісь бізнесові структури у яких волондився до 2009 року.

Але немає в офіційній біографії, написаній рукою Наконечного, згадки про те, що він очолював Київський осередок партії “Всеукраїнський патріотичний союз”. А очолювати столичний відділ цієї партії Наконечний став якраз тоді, коли її очолив офіцер КГБ і по сумісництву СБУшник – Сергій Ганжа.

Сергій Ганжа генерал-майор СБУ, якому президент Зеленський “зірвав погони”, позбавивши усіх звань і державних нагород, та ввівши економічні санкції за державну зраду.

Фото: Сергій Ганжа у розшуку

Саме тоді, коли Ганжа у 2004 – 2005 році був начальником СБУ у Київській області, Михайло Наконечний і отримав собі посаду у Мінтрансі. І тримався теплого місця рівно доти, доки Ганжа був при посаді.

Але після скандалу з оборудками в сфері постачання паливно-мастильних КОМПОНЕНТІВ Сергія Ганджу відправляють у тодішній Дніпропетровськ, де він став заступником голови міста.

У Дніпропетровську Ганжа засвітився як ярий прихильник “русского міра”, тісно співпрацюючи з російською православною церквою, та отримуючи “медальки” з рук самого Гундяєва.

Партія “Всеукраїнський патріотичний союз”, як писали деякі ЗМІ, була пов’язана з тодішнім спікером парламенту Володимиром Литвином. ЗМІ писали, що саме за підтримки Литвина, Сергія Ганжу поставили керувати Держрезервом. Навіть говорили, що цією посадою Юлія Тимошенко розрахувалася з Литвином за створення спільної коаліції. І перше, що зробив Ганжа на цій посаді – купив кілька дорогих автомобілів, серед яких кілька джипів і два Лексуси.

А підсумком його роботи, стало недорахування, як мінімум, 858 мільйонів гривень, які бюджет втратив про продажі палива, м’яса та інших запасів Держрезерву за заниженими цінами. Звісно ж, продавали по заниженим цінам і купували за завищеними виключно у “своїх” компаній. Серед таких, у журналістських розслідувань, згодом фігурувала і ТОВ “ВКП “СКБ”, яка контролювалася вихідцем із Донецька Андрієм Барсуком, а він був помічником народного депутата від Партії регіонів Вадима Столара.

Звісно ж Сергій Ганжа ніякого покарання не поніс. Натомість, після звільнення, перебився рік у апараті Верховної Ради під крилом Литвина. Коли ж до влади приходить Янукович, Ганжу повертають до СБУ, де він посів крісло начальника Департаменту національної державності. (так званий департамент “Т”, або “політична охранка”).

На цій посаді, Сергій Ганжа зліпив справу “Васильківських терористів”, які, ніби, хотіли підірвати памятник Леніну. Також він розробив, а точніше, підписав вже підготовлену ФСБ операцію по розгону Майдану у лютому 2014 року під назвою “Бумеранг”, заливши Хрещатик кров’ю Небесної Сотні.

Після цього злочину Сергій Ганжа отримав можливість спокійно втекти до окупованого Криму, після чого був оголошений у розшук. Лише 2021 року, його позбавлено усіх нагород і звань! Але далеко не позбавлено впливу на політиків і політичні процеси в Україні, свідком чого є його підопічний Михайло Наконечний.

Михайло Наконечний ніяк не постраждав за злодіяння очільника своєї партії. Наконечний до останнього часу очолював Київську міську організацію партії зрадника “Всеукраїнський патріотичний союз”. Доки цю партію Мінюст не ліквідував через суд. Навіть під час ліквідації партії, місце Михайла зайняв його тесть Василь Матвійчук.

Хоч Сергій Ганжа і перебував у розшуку, але його старанний приспішник Наконечний не бідував. У своїй офіційній біографії, розміщеній на сайті Київради, Михайло до 2016 року чомусь приховує свою діяльність після втечі Ганжі, тільки побіжно згадує, що був “особою-підприємцем” з надання юридичних послуг.

Саме в правничій сфері має дуже вагомі позиції зять Сергія Ганжі Денис Бугай, він вже вкотре стає президентом Асоціації правників України. Також Бугай був юридичним консультантом “гаманця сім’ї Януковича”, Сергія Курченка та входив до наглядової ради його медіахолдингу UMH group.

Фото: Денис Бугай

У 2014 році Дениса Бугая затримала СБУ за підозрою у багатомільйонному розкраданні бюджетних коштів, як одного із учасників злочинного угрупування Сергія Курченка. Та він так і не поніс покарання. До операції по його звільненню була підключена навіть тодішня омбудсменка Лутковська. Також ходили чутки, що втікач Ганжа доклав усіх зусиль і задіяв всі свої зв’язки задля звільнення свого зятя.

Згодом Бугай навіть став членом робочої групи з реформування адвокатури при Раді з питань судової реформи при Президентові України П. Порошенку.

Налагодилося і життя самого Михайла Наконечного увійшовши в звичне “русло бюджетних ресурсів”. З 2016 по 2018 рік він посідав крісло генерального директора “Київзеленбуду”. В Київраді ходили чутки, що Наконечного лобіював на посаду вже згаданий Вадим Столар. До того, у 2012-2014 році, “Київзеленбуд” очолював ще один пов’язаний зі Столаром депутат Київради Михайло Царенко. І нічого дивного в тому, що обидва Михайли зараз у фракції ОПЗЖ Київради і обидва залишили корупційний слід в “Київзеленбуді”.

На посаді генерального директора “Київзеленбуду” Михайло Наконечний був фігурантом не одного корупційного скандалу. Зокрема, його звинувачували у закупівлі неймовірно дорогих сміттєвих урн. Йдеться про закупівлю майже 300 урни по ціні у 12,5 тисяч гривень за штуку.

Також Михайло Наконечний замовляв реконструкцію парку на Оболоні за 1 мільйон 351 тисяч у 2016 році у фірми, яка пов’язана з функціонером самого “Київзеленбуду”.

НАБУ у 2020 році почало розслідування щодо посадовців “Київзеленбуду” за розкрадання 78 мільйонів гривень столичного бюджету у 2016-2017 роках. Та вже восени 2020 року Михайла Наконечно “гуманний” Вищий антикорупційний суд віддав на поруки народним депутатам від фракції ОПЗЖ: Наталі Приходько, Олександру Лукашеву, Анатолію Бурмічу, Володимиру Морозу та Григорію Мамці.

І тепер Михайло Наконечний продовжує служити Російській Федерації, на всі свої можливості. Зокрема, разом із іншими депутатами Київради партії Медведчука, намагався проштовхнути рішення Київради з метою пропаганди російської вакцини “Спутник”

Автор: Остап Кривда

bulava.info


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Михайло Наконечний,Наконечний,Київзеленбуд,ОПЗЖ ,Вадим Столар,Григорій Кірпа,Ганжа Сергій Валентинович,Автотранспортний консалтінг,Столиця Транс,Денис Бугай
ПРЯМИЙ ЕФІР