Більшість радників вінницького мера Сергія Моргунова - оточення Володимира Гройсмана. Хто насправді керує містом?! Частина 2

Більшість радників вінницького мера Сергія Моргунова - оточення Володимира Гройсмана. Хто насправді керує містом?! Частина 2
62368 ПЕРЕГЛЯДІВ

“13 друзів Моргунова” 

Тепер мова піде за позаштатних радників мера на громадських засадах, тобто, які не отримують за це заробітну плату. 

Віктор Бронюк

 


Відомий на всю Україну як фронтмен гурту “ТіК”. Всю біографію його переказувати не будемо, зробимо акцент лише на політичній його діяльності. У 2015 році розпорядженням міського голови Віктора Бронюка було нагороджено почесною відзнакою міського голови “За заслуги перед містом”. У березні 2016 року виконком Вінницької міської ради вирішив придбати за 3 900 гривень “живописний портрет Почесного громадянина міста Вінниці Віктора Бронюка”. У вересні 2016 року створюється робоча група з розробки бренду та маркетингової стратегії міста Вінниці, до якої входить Віктор Бронюк. Під місцеві вибори 2020 року, у Вінниці створюється “технічна” “Партія Вінничан”. Лідером та обличчям" rel="noopener noreferrer"> партії став Віктор Бронюк. Партія не зайшла до міської ради, але Віктору Бронюку це не завадило досі залишатися радником міського голови.

Разом з родиною музикант має будинок на вулиці Салтикова-Щедріна у Вінниці

 

Борис Гройсман 

 

 

Батько екс-депутата Вінницької міської ради, екс-міського голови Вінниці, екс-голова Верховної Ради України, екс-Прем’єра-Міністра України і нині активного гостя телеканала Рината Ахметова Володимира Гройсмана. 

Дорогу в бізнес та в політику Володимиру Гройсману відкрив його батько, який з 1990-х років володів ринком “Юність”. Борис Гройсман товаришував з Анатолієм Моргуновим (батько вінницького міського голови Сергія Моргунова), який тоді володів ринком “Лісопарк”. Турботливі батьки ймовірно вирішили своїх синів “всунути” в місцеву політику і вже у 2002 році Володимир Гройсман та Сергій Моргунов обрані депутатами Вінницької міської ради. У 2006 році Володимир Гройсман обраний міським головою Вінниці і згодом депутати міської ради обирають Сергія Моргунова секретарем Вінницької міськради. Коли у 2014 році Володимир Гройсман вирушив у велику політику до Києва, його “замінив” Сергій Моргунов на посаді міського голови. Сам Борис Гройсман був депутатом Вінницької міської ради з 2010 по 2020 роки. 

Борис Гройсман, як і його син, публічно не афішує свій бізнес. Тому офіційно вони показують лише частку свого майна. Борис Гройсман задекларував, що проживає в будинку свого сина у “Царському селі” на околицях Вінниці


З грошових активів Борис Гройсман задекларував:

  1. На банківських рахунках: 2 798 985 гривень, 38 094 доларів, 3 892 євро
  2. Готівка: 86 000 гривень, 40 000 євро

Навіть офіційно задекларовані кошти роблять 74-річного Бориса Гройсмана одним з найбагатших пенсіонерів України. Борис Гройсман був депутатом Вінницької міської ради минулого скликання. Він регулярно прогулював сесійні засідання, на що, його син Володимир Гройсман сказав, що такий депутат-прогульник мав би скласти мандат, але його батько під такі вимоги не підпадає.

Юрій Коробкін 

 


У грудні 2020 року міський голова Сергій Моргунов призначив своїм радником Юрія Коробкіна. Це відомий місцевий бізнесмен, який був на слуху на початку 2000-х років. Йому належав один з найкращих ресторанів на той час “Berloni”.

Сергій Коробкін збудував єдиний побудований за часи незалежності підземний перехід, який зараз перебуває у комунальній власності міста. Перший супермаркет у Вінниці також був побудований Юрієм Коробкіним. Зараз бізнесмена знають як власника готелю “Жовтневий” та ТЦ “Мир”. На останній місцевих виборах Юрій Коробкін балотувався у депутати Вінницької міської ради від партії “Батьківщина”. Але дана партія взагалі не пройшла у міську раду.

Родина підприємця має десятки фірм та володіє нерухомістю по всій Україні. Основне підприємство Юрія Коробкіна - ТВ ТОВ “Південний Буг”, якому належить ТЦ “Мир”.

Підприємство є фігурантом кримінальної справи. Головна бухгалтерка підприємства вносила до податкових декларацій з плати за землю за 2017, 2018, 2019 роки завідомо неправдиві відомості, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді несплати земельного податку за 2017-2019 роки у сумі 2 529 291 гривень. Відповідно до  Ухвали суду Вінницького міського суду від 02 жовтня 2020 року бухгалтерку визнали винною  призначили покарання у виді двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, строком на один рік та зі штрафом у розмірі 4 250 гривень. Але відстрочили виконання вироку.
Відповідно до аналітичної системи YouControl, Юрій Коробкін має дві квартири в елітному житловому будинку на бульварі Лідерсівський, 5 в Одесі 


Та дві автівки: Range Rover 2016 року випуску та Porsche Coyenne 2013 року випуску. 

Юрій Мостовой 

 


Радник міського голови з питань охорони здоров’я є професор, заслужений лікар України, доктор медичних наук Юрій Мостовой. На посаді радника він, як мінімум, з 2010 року. Крім викладацької діяльності, професор займається приватною практикою та має свій медичний центр “Плюс” на вулиці Тімірязєва, 34.


Юрій Мостовой має три квартири у Вінниці та житловий будинок у селі Приборівка площею 124,6 квадратних метри. Дружина лікаря, Ольга Мостова, має у Вінниці житловий будинок площею у 240 квадратних метри. 
Родина радника міського голови має багато джерел доходу. Тільки від зайняття підприємницькою діяльністю Юрій Мостовой за 2020 рік задекларував 3 668 752 гривень доходу, його дружина - 384 784 гривень. 

Галина Черешнюк

 

З попереднім радником у пані Галини багато чого спільного: обидва працюють в Вінницькому національному медичному університеті, обидва мають багато заслуг перед громадою та власної нерухомості. Галина Черешнюк є радницею мера ще з 2000-х років. На сайті кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я про неї написано таке:


З доходів за 2020 рік Галина Черешнюк задекларувала  лише свою заробітну плату та власну пенсію та пенсію чоловіка. Не дивлячись на це, радниця міського голови придбала у травні 2020 року квартиру площею 48,3 квадратних метри. Задекларована ціна квартири - 200 000 гривень. Реальна ціна подібної квартири, мінімум, у два рази вище. Родина Галини Черешнюк, крім цієї квартири, має ще три. 

 

Лариса Мороз

 


Лариса Мороз є радницею міського голови з 2010 року та головною інфекціоністкою Вінниччини. За її допомогою був розроблений перший в Україні локальний протокол боротьби з COVID-19 у березні 2020 року.Донька ректора Вінницького національного медичного університету. 

Анатолій Перебетюк 

 


Голова Спілки учасників бойових дій в Афганістані міста Вінниця. Член президії Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані. Займається науково-викладацькою роботою, працює асистентом кафедри патологічної анатомії, судової медицини та правознавства Вінницького Національного медичного університету. Викладає судову медицину, судово-медичний експерт першої кваліфікаційної категорії. Обирався депутатом Вінницької міської ради від партії “Європейська солідарність” у 2015 році

Дмитро Сєдой

 


Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС


81-річний Дмитро Сєдой є ветераном органів місцевого самоврядування. У свій час був секретарем міської ради та виконував обов’язки міського голови. Дмитро Сєдой був помічником народного депутата 4 скликання Віктора Антемюка. Є радником міського голови з 2000-х років. Останнім часом займався питанням з моніторингу, профілактики та ліквідації несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті 
 https://real-vin.com/sedoj-dmitrij 

Ігор Войцих


Начальник служби економічної безпеки та охоронної діяльності у КМ “Вінницяміськтеплоенерго” https://public.nazk.gov.ua/documents/c77c28bd-8290-40de-988c-9b79926acbdf 

Євген Трескунов 

 


Власник ТОВ “Авіаплан”, голова комітету стратегічного розвитку аеропортів Асоціації «Аеропорти України» http://www.aauca.org.ua/en/structure/heads Є радником міського голови щодо реалізації проектів реконструкції аеродрому та аеровокзалу в КП «Аеропорт Вінниця» 

Олександр Риженко 

 



Від 2003 року займався IT-бізнесом як приватний підприємець. Здобув досвід із проектування і реалізації програмних рішень для автоматизації процесів, побудови мереж зв’язку, керівництва проектами з розроблення програмного забезпечення та інтернет-сайтів, адміністрування серверів та баз.

З 2006 року працює на посаді завідувача відділу комп’ютерного та програмного забезпечення, а згодом – начальника управління комп’ютеризації та телекомунікацій Вінницької міської ради. У 2011 році обіймає посаду директора департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради. За часів роботи у Вінницькій міській раді реалізує застосування сучасних інформаційних технологій у міському управлінні. Зокрема, у квітні 2008 року починає працювати «Прозорий офіс» – перший в Україні центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Від квітня 2014 року Олександр Риженко починає працювати на державній службі у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на посаді начальника управління інформаційних технологій та електронного урядування. Кандидат у народні депутати від партії «Українська Стратегія Гройсмана» на парламентських виборах 2019 року. Працював на посаді державного секретаря Міністерства цифрової трансформації України з 25 вересня по 15 листопада 2019 року 22 листопада 2019 року мер Вінниці Сергій Моргунов призначив Олександра Риженка радником міського голови на громадських засадах з питань інформаційних технологій 

Петро Майданюк


Розпорядженням міського голови від 2 березня 2020 року полковник СБУ Петро Майданюк був назначеним радником мера. Як це зазвичай буває, про працівників СБУ інформації - мінімум. Ми не знайшли навіть його фотографію, тому що під його ім’ям в інтернеті підписані різні люди. Сайт “Голос Народу” https://golos-narodu.com.ua/novogo-radnyka-miskogo-golovy-vinnyczi-u-lystopadi-zvilnyly-z-upravlinnya-sbu-u-mykolayivskij-oblasti/ про нього пише так: “...він працював на посаді начальника економічного відділу управління СБУ у Вінницькій області. Ще у 2011 році тодішній голова ОДА Микола Джига ввів Майданюка до складу державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. А у 2017-ому міськголова Моргунов “виписав” Петру Георгійовичу нагороду з нагоди дня СБУ. Пізніше Петра Майданюка призначили заступником начальника голови СБУ у Миколаївській області. На цій посаді він працював до листопада 2019 року. Його звільнили через два місяця після призначення очільником Миколаївської СБУ ще одного вінничанина – Віталія Герсака." Майданюк та ще шестеро його колег були позбавлені посад у результаті службової перевірки з приводу корупції у відділі “к”.

Вінницька міська рада у 2018 році надала Петру Майданюку ділянку під садибну забудову біля Вишенського озера у Вінниці.

 

Віталій Погосян

 

(фото зі сторінки в фейсбук Віталія Погосяна)

З квітня 2015 року очолив департамент економіки і інвестицій Вінницької міської ради, а вже у жовтні цього року обраний депутатом Вінницької міської ради. Наприкінці грудня Віталій Погосян залишив свою посаду директора департаменту задля нового призначення - перший заступник голови Харківської ОДА. Але попрацювавши кілька місяців, залишив свою посаду 2 квітня 2020 року. Офіційна причина - за згодою сторін. Обирався на депутата Вінницької міської ради на останніх місцевих виборах, але невдало. З 1 березня 2021 року призначений на посаду радника міського голови.Має великий досвід у комерційному секторі, тому, скоріше за все, є радником мера в економічних питаннях. 

Ми направили запит до Вінницької міської ради, щоб вони пояснили, які обов’язки у кожного позаштатного радника міського голови, але нам дали лише загальні обов'язки радників і все. 

 


Судячи з усіх відповідей міськради на журналістські запити щодо радників мера, істина роль кожного радника мера перебуває під грифом “цілком таємно”


Радники мерам міст Вінниччини - не потрібні 


Після аналізу діяльності 20 радників вінницького міського голови виникає питання про доцільність існування взагалі такої посади, як радник Приховування істинних обов'язків радників Сергія Моргунова наводить на думку, що радники задовольняють лише особисті питання мера і утримувати їх за бюджетні кошти - марнотратство. 

Журналісти направили запити до всіх міст Вінницької області, щоб з’ясувати чи міські голови інших міст також мають радників і які їх обов’язки. Як згодом ми дізналися, що лише у кількох міських голів вони є і їх наявність цілом обгрунтована.

Погребище 

 


Міський голова міста Погребище Сергій Волинський має одного радника, який за свої послуги отримав заробітної плати за травень - 11 602,50 гривень. Це депутат Погребищенської міської ради Анатолій Білик, який до цього був 22 роки міським головою міста Погребище. Теперішній очільник міста Сергій Волинський, скоріше за все, взяв собі в радники Анатолія Білика саме через його великий досвід на посаді міського голови, хоча сам Сергій Волинський має також досвід у політиці - з 2016 по 2020 роки він був головою Погребищенської районної ради. 

Анатолій Білик - це людина, яка живе на зарплату і в корупційних схемах з бюджетними коштами не засвітився. На посаді радника міського голови пан Анатолій має такі зобов'язання. 

 

 


Штатним радником міського голови Хмільника Миколи Юрчишина є Сергій Ваховський, який обіймає свою посаду з 2018 року і зараз отримує щомісячну заробітну плату у 13 712,61 гривню. Міський голова має ще двох позаштатних радника на громадських засадах: активіста Віталія Дороха та голови ГО “Туристично-оздоровча Україна” Якова Настасюка.

Радники міського голови Хмільника мають такі права та обов’язки:

 

 

 

Жмеринка 

 


Анатолій Кушнір, міський голова Жмеринки, вирішив приховати ПІБ своїх радників і надіслав нам інформацію про їх склад і повноваження - нам більше й не треба. У нашому розслідування головне зрозуміти навіщо взагалі радники міським головам і які їх функції. 

 

 


Шаргородській міський голова Володимир Барецький має 11 позаштатних радників. На даний момент вакансія штатного радника міського голови - вакантна 

 

Могилів-Подільський 

 


Міський голова Геннадій Глухманюк має не тільки радників, але й консультанку. Невідомо тільки, яка в них різниця, тому що повноваження у них однакові 

 

Головам РДА радники також особливо не потрібні 


Майже рік тому на Вінниччині сформували шість районів http://vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/28680-na-vinnychchyni-utvoreno-6-novykh-raioniv-postanova-verkhovnoi-rady-ukrainy. Кожен район має чималу територію, на яких може поміститися кілька держав світу. У такому випадку логічно буде припустити, що голови цих районів мають десятки радників. Але це зовсім не так

Вінницька РДА

 


Площа району складає 6 903,55 квадратних кілометрів. На цій території можуть розташовуватися 20 держав: Ватикан, Монако, Науру, Тувалу, Сан - Маріно, Ліхтенштейн, Маршаллові острови, Сент-Кітс і Невіс, Мальдіви, Мальта, Гренада, Сент-Вінсент і Гренадіни, Барбадос, Антигуа і Барбуда, Сейшельські острова,Палау, Андорра, Сент-Люсія, Бахрейн, Сінгапур. У голови Вінницької РДА, Віталія Урдзіка, лише два позаштатних радника - Андрій Головченко та Сергій Буда

В обов'язок Андрій Головченко входять питання оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами. Пан Андрій входить в склад Громадської ради при Вінницькій обласній державній адміністрації як голова громадської організації «Спілка офіцерів силових структур та інших військових формувань». Має державні нагороди http://www.vto-orden.com.ua/catalog/award/vidznaka-za-sumlinnu-pracyu3 

В обов'язок Сергія Буди входять питання цифрового розвитку, інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю. Сергій Буда є ФОП по наданню комерційних послуг

Жмеринська РДА

 


Жмеринський район по площі приблизно з половину Вінницького району. У голови Жмеринської РДА, Інни Цимбал, є один позаштатний радник - Іван Віканов. В його обов’язки входить налагодження ефективної комунікації голови та працівників РДА із сільгоспвиробниками та промисловими підприємствами, що функціонують у Жмеринському районі. 

Іван Віканов очолював у 2011-2016 роки управління агропромислового та економічного розвитку Жмеринської РДА, яке зараз перебуває у стані припинення. На момент ліквідації ВАТ “Деребчинський цукровий завод”, Іван Віканов був його керівником. Родина радника голови Жмеринської РДА мала свої підприємство “Віка” по вирощуванню зернових та технічних культур, яке було ліквідоване у 2009 році. Зараз Іван Віканов є ФОП. У 2010 році балотувався у Жмеринську районну раду. 

Позаштатні радники міських голів обласних центрів України  

 


Можливо мати багато радників - це “фішка” міських голів обласних центрів. За інформацією ресурсу https://radnyky.liga.net/ кількість позаштатних радників у мерів обласних центрів розподілились так:

  • Київський міський голова Віталій Кличко - 51
  • Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич - 35
  • Сумський міський голова Олександр Лисенко - 23
  • Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків - 22
  • Житомирський міський голова Сергій Сухомлин - 18
  • Львівський міський голова Андрій Садовий - 17
  • Хмельницький міський голова Олександр Симчишин - 16
  • Одеський міський голова Геннадій Труханов - 15
  • Рівненський міський голова Олександр Третяк - 14
  • Вінницький міський голова Сергій Моргунов - 13
  • Дніпровський міський голова Борис Філатов - 5
  • Кропивницький міський голова Іван Марковський - 3
  • Запорізький міський голова Володимир Буряк - 3
  • Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко - 2
  • Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко - 1


Як бачимо, міський голова сам вирішує, скільки йому потрібно позаштатних радників на його посаді і ніякої логіки тут немає

Епілог


Відштовхуючись від нашого розслідування, ми можемо лише здогадуватись хто й яку роль грає серед радників вінницького міського голови Сергія Моргунова. Серед штатних радників є питання по:

  •  Максим Лучков - юрист, який вчився з Володимиром Гройсманом та має невідомого походження грошові активи
  • Олег Янків - екс-прокурор “гройсмановського” розливу
  • Семен Ханук - підприємець з досвідом, який розвивав спорт у Вінниці. Друг Бориса Гройсмана 


Наявність позаштатних радників більш логічна, ніж ті, що працюють на заробітну плату. Міський голова не може бути експертом у всіх сферах життя, тому в різних питаннях йому потрібен фахівець своєї справи:

  • В культурній сфері - Віктор Бронюк
  • В медичній сфері - Юрій Мостовой, Галина Черешнюк, Лариса Мороз, Анатолій Перебетюк
  • В сфері бізнеса - Юрій Коробкін
  • В сфері місцевого самоврядування - Дмитро Сєдой
  • В сфері енергетики - Ігор Войцих
  • Розвиток аеропорту “Вінниця” - Євген Трескунов 
  • Інформаційні технології - Олександр Риженко 
  • Комунікація з правоохоронними органами - Петро Майданюк 
  • Економічні питання - Віталій Погосян


Щодо ролі Бориса Гройсмана, то якщо подивитися, що більшість радників були поставлені Володимиром Гройсманом, то виникає питання чи дійсно то радники Моргунова, чи “смотрящі” Володимира Гройсмана?!

Источник

 

Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: w[email protected]

Теги: Вінницька партія Гройсмана,партія Гройсмана,Вінниця,Винница,Украина,Україна,партія , Украиинская стратегия Гройсмана, Владимир Борисович Гройсман, Владимир Гройсман,Владимир Гройсман Википедия,Украинская стратегия Гройсмана,Украинская стратегия ,стратегия Гройсмана,стратегия ,Рейтинг,УСГ,Українська стратегія Гройсмана,Українська Стратегія Гройсмана,Українська стратегія ,стратегія Гройсмана,Гройсман,Социс,Мураєв,Ляшко, Ринат Ахметов,Ахметов,Ринат Ахметов Википедия,ВР,ВРУ, Верховная Рада,Верховная Рада Украины, Верховна Рада,КМІС ,Верховна Рада України,компанія КМІС ,Євген Мураєв,Мураев,Евгений Мураев,Смишко,Игорь Смишко,Смешко,Игорь Смешко,Смішко,Ігор Смішко,Олег Ляшко,опозиція, Вінниця,Володимир Гройсман,Моргунов,Моргунов Сергій,Моргунов Винница ,гройсман моргунов,Порошенко,Моргунов , Петр Порошенко, Винница,обороноспособность,диверсия ,взрывы в Калиновке,Государственная измена,мер Вінниці Сергій Моргунов,Сергій Моргунов,чиновники ,офшори ,шахрайство ,Олександр Дан,рабує Вінницю,УКРАГРОВЕСТ, Сергій Моргунов піариться,Моргунов-Дан,вінницькі чиновники ,Муніципальне житло,Міністерство оборони України ,збагачення на крові,ТОВ «Готліб ЛТД»,Рустамов Руслан Натигович,Павло Шкруднєв ,ТОВ «Реал-Гранд Буд»,Сергей Анатольевич Моргунов,Компромат и досье на мэра Винницы Сергея Моргунова, Моргунова Наталья Владимировна, скандал вокруг мэра Винницы,Вінницький феодал, проголошення Незалежності ,феодалізм, Гройсман, Черновицкий государственный университет имени Ю. Федьковича,преподаватель истории,Президент,Анатолий Васильевич Моргунов (, декларации о доходах мэра Винницы,ОРДЛО,Дан Валерій Юрійович, СБУ ,незаконне збагачення , Павло Яблонський,Ігор Ревтюх,секретар міської ради,Вишенькаміськтеплоенерго,Тандем буд груп,Сергей Моргунов,Мэр Винницы Сергей Моргунов,Сергей Моргунов Википедия,Моргунов Сергей,Моргунова Оксана,Мэр Моргунов,Мэр,мэр Винницы,Владимир Гройсман ,Центральный рынок,Винницкая европейская перспектива,ЕКОНІКА-М,Иван Бабий,Бабий,ВІТЕКОМ,ООО «ВІТЕКОМ»,Супутник Центр,Владимир Борисович Гройсман,Гройсман ,Гройсман новости ,Владимир Гройсман компромат ,Роттердам+,Южмаш,Владимир Гройсман, ЖК “Аристократ”,Офис президента, парламент, выборы, хабар екс Прем'єр-мініструВолодимир Гройсман, Гройсман коррупция ,пиар, мэр Винницы,Владимир Гройсман скандал , Володимир Гройсман корупційні схеми, Рінат Ахметов, Гройсман піар,ФБР ,Федеральное Бюро Расследований,Ринат Ахметов,ДТЭК Ринат Ахметов,Украина 24,Монако,Швейцария,Евровиденье, Віктор Мацера,Юність,фірма Юність,Олекснадр Буцерога,Олександр Бартьянов,Вінницька міська рада,депутат Мацера, Сергей Моргунов,Винницкая ОГА,Брижчук Дарья,Огер Анна,Петр Бабий,озеро Вишенка,пруд Подолье,Саша Вельгус,Агенция муниципальной недвижимости,Александр Дан,ООО Винекс,Мацера,Буцерога,Бартьянов, Винницкая область, Вінницька область,суд,Вінницький міський суд,Вінницький суд,міський суд,Держгеокадастр,Козак,Юрій Козак,Вінницька обласна рада,Вінницька рада,обласна рада,геокадастр, Вінницька європейська стратегія,Совість України,Лука-Мелешківська сільрада,Лука-Мелешківська ,ПП фірма «Юність»,Юность,ГО “Людяність” ,ГО Людяність,ГО ,Людяність,ВОВ УФПО "ПРАВОЗАХИСТ",ВОВ УФПО ПРАВОЗАХИСТ,"ПРАВОЗАХИСТ",ПРАВОЗАХИСТ,ТОВ “ЕНЕРА”,ТОВ ЕНЕРА,ТОВ ,ЕНЕРА,ПП "АВГУСТИН-М",ПП АВГУСТИН-М,АВГУСТИН-М,ПП , ГО "СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ", ГО СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ,ГО,СОВІСТЬ ПОДІЛЛЯ,Анатолій Моргунов,ТОВ “ВАМНАМ”,ТОВ ВАМНАМ,ВАМНАМ,ТОВ “АМІК”,АМІК,ТОВ АМІК,Відродження,СТ “Відродження”,Лісова сторожка,Віват,ПП ТК Домострой,ТК Домострой,Домострой,Володимир Кожухівський,Кожухівський, ТОВ “Пирогова 85 а”, Пирогова 85 а, ТОВ “Каіса”,Каіса,Клуб антикварних та спортивних автомобілів,ТОВ «Каіса-Фін-Груп»,Каіса-Фін-Груп,ТОВ «ЦУБ Капітал-Інвест»,ЦУБ Капітал-Інвест,Держземкадастр,ТОВ «Каїса-Фін-Груп»,ТОВ Каїса-Фін-Груп,Каїса-Фін-Груп,олжность,Гройсман Владимир ,конкурс,Таможня,Винницкая таможня,Скоромный Игорь,Скоромний Ярослав,Македон Юрий,Македон Павел,Скромний,Македон,БПП, Винницкая таможня,митниця,Львов,Закарпатье,Одеса,Одесса,Волинь,Волынь,бывший экс-премьер,бывший экс-премьер Владимир Гройсман,бывший экс-премьер Гройсман,экс-премьер Владимир Гройсман,экс-премьер Гройсман,Владимир Гройсман фото, Владимир Гройсман биография, Владимир Гройсман досье,Гройсман фото,Гройсман биография,Гройсман досье,Гройсман декларация,Владимир Гройсман декларация, прем’єр-міністр Володимир Гройсман.,Володимир Гройсман Вікіпедія,ЕС,НАТО,Петр Порошенко Википедия,Петро Порошенко,Семен Ханук,Ханук,Борис Гройсман,екс-Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман,екс-Прем’єр-Міністр України ,екс-Прем’єр-Міністр ,Бахус,Партія регіонів,Центральний міський стадіон, Партия регионов,Олег Янків,Янків,Валентин Янків,В’ячеслав Соколовий,Соколовий,Вінниччина,Барабаш ,Ольга Барабаш ,Олена Барабаш ,Ольга Реверчук,Реверчук,Руслан Верещак,Верещак,YouControl ,Ірина Яцкевич,Яцкевич,ФОП,Максим Лучков,Лучков,Володимир Лучков,МАУП,Прем’єр-Міністр України,АТО,Ольга Парвадова,Парвадова,Віктор Бронюк,Бронюк,ТіК,гурт ТіК,Лісопарк,Царське село,Юрій Коробкін,Коробкін,Berloni,ТЦ,ТЦ Мир,ТВ ТОВ “Південний Буг”, ТЦ “Мир”, ТВ ТОВ , ТОВ, Мир ,Південний Буг,Юрій Мостовой,Мостовой,Плюс,медичний центр “Плюс”,Галина Черешнюк,Черешнюк,Лариса Мороз,Мороз,COVID-19,ковид,Епідемія,епідемія коронавірусу,пандемія,пандемія коронавірусу, Коронавірус,коронавирус, эпидемиия коронавируса,пандемия коронавируса ,пандемия ,эпидемия,Анатолій Перебетюк ,Перебетюк ,Дмитро Сєдой,Сєдой,Європейська солідарність,ЧАЕС,Ігор Войцих,Войцих,Вінницяміськтеплоенерго,Євген Трескунов,Трескунов,ТОВ “Авіаплан”,ТОВ Авіаплан,Авіаплан,ТОВ,КП «Аеропорт Вінниця»,КП Аеропорт Вінниця,Аеропорт Вінниця,КП,Аеропорти України,аеропорт,Олександр Риженко ,Риженко ,ЦНАП,центр надання адміністративних послуг,Міністерство цифрової трансформації України,Петро Майданюк,Майданюк,СБУ, СБ Украины, СБ України,Служба безпеки, Служба Безпеки України,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Микола Джига,Джига,Віталій Герсак,Герсак,Віталій Погосян,Погосян,Погребище ,Сергій Волинський,Волинський,Микола Юрчишин,Юрчишин,Сергій Ваховський,Ваховський,ГО “Туристично-оздоровча Україна",ГО Туристично-оздоровча Україна,Туристично-оздоровча Україна,Яков Настасюк,Настасюк, Анатолій Кушнір, Кушнір,Жмеринка,Володимир Барецький,Барецький
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР