Більшість радників вінницького мера Сергія Моргунова - оточення Володимира Гройсмана. Хто насправді керує містом?! Частина 1

Більшість радників вінницького мера Сергія Моргунова - оточення Володимира Гройсмана. Хто насправді керує містом?! Частина 1
330128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вінницький міський голова Сергій Моргунов має 7 штатних та 13 позаштатних радників. Що роблять всі ці люди і як  саме допомагають меру відомо дуже обмеженому колу людей. Журналісти Deputaty.in.ua вирішили виправити цю ситуацію та розповісти про тих, з чиєю думкою рахується вінницький мер, ухвалюючи важливі для міста рішення. 

Сім радників та радниць мера, які допомагають йому за бюджетні кошти

 

Почнемо зі штатних радників, які, крім Семена Ханука, працюють у патронатній службі відділу організаційного забезпечення та діловодства апарату міської ради та її виконкому  та отримують щомісячну заробітну плату. 

Офіційно це відділ займається суто організацією роботи міської ради та виконкому. Крім того, організовують привітання мера, вручення почесних грамот, влаштовують покладання квітів до пам’ятників та розсилають вітальні листівки.


Розглянемо кожного штатного  радника міського голови окремо.

Ольга Парвадова

(Ольга Парвадова праворуч)

Ольга Парвадова є донькою депутата Вінницької міської ради 5,6,7 скликань Олександра Парвадова. У 2015 році її нагороджували Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди з нагоди відзначення на Вінниччині 24-ї річниці незалежності України. Також у 2015 році вона розповідала про гуманітарні вантажі в зону АТО. Більше інформації у відкритих джерелах про діяльність радниці  ми не знайшли.

Судячи з декларації Ольги Парвадової, вона живе з батьком та матір’ю і єдиним її  доходом є заробітна плата у міській раді.

Максим Лучков

(фото з його сторінки у фейсбуці) 

На відміну від доньки екс-депутата міської ради, про пана Максима не скажеш, що він живе на одну зарплатню. Задекларувавши свій основний дохід, а це тільки заробітна плата, Максим Лучков з грошових активів готівкою має 310 000 гривень та 58 000 доларів. Його дружина, Наталя Лучкова, після купівлі у 2020 році за 200 000 гривень автівки Volkswagen Passat 2015 року випуску, задекларувала свою готівку у 25 000 гривень та 46 000 євро. 

Максим Лучков у 2003 році закінчив МАУП за спеціальністю юрист. Разом з ним за тією ж спеціальністю закінчив МАУП Володимир Гройсман. Володимир Гройсман, перебуваючи на посаді міського голови Вінниці у 2006 році, призначив Максима Лучкова на посаду “головного спеціаліста-юриста”  у головне управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв’язку міської ради. Через кілька років Максим Лучков вже обіймає посаду радника міського голови. У 2016 році, коли Володимир Гройсман займав посаду Прем’єр-Міністра України, у ЗМІ були публікації про те, що Максима Лучкова, який є “його людиною”, Гройсман хоче призначити на посаду у Києві, але цього не сталося, і він як був, так й залишився радником вінницького міського голови.

Максим Лучков - людина непублічна. За останній час його згадували у ЗМІ у 2018 році, коли міський голова Сергій Моргунов доручив своєму раднику  розібратись з відключенням електропостачання в один з житлових будинків. Тоді мешканці  будинку перекрили дорогу автівці міського голови, що для вінницьких реалій  - дуже “радикальне” дійство. 


Повернемось до грошових активів родини радника міського голови. Коли почали заповнювати електронні декларації, то Максим Лучков вже декларував свої теперішні грошові активи з 2016 року, які тільки змінилися у 2020 році, коли його дружина придбала автівку, про що ми писали вище. У паперовій декларації за 2014 рік, коли декларанти заповнювали  декларації “як хотіли”, Максим Лучков вказав тільки  дачу площею 48,4 квадратних метри  та автівку Skoda Octavia 2007 року випуску, і на цьому все. Грошові активи радник мера міг отримати від свого батька Володимира Лучкова, який займався пасажирськими перевезеннями і мав свої маршрутки у Вінниці

Ми надіслали запит до Максима Лучкова, щоб чиновник  пояснив походження своїх грошових активів, але відповідати на це питання радник міського голови не поспішає...

Ірина Яцкевич

(фото з її сторінки у фейсбуці)

У 2004 році пані Ірина закінчила Харківський університет внутрішніх справ за спеціальністю юрист. З 2007 року починає працювати в апараті Вінницької міської ради. З грудня 2014 року працює на посаді радника міського голови. Чоловік Ірини, Руслан Верещака, займається невеликим бізнесом та має свій магазин на вулиці Олександра Довженка, 38. 


На Руслана Верещаку зареєстрований приватний будинок площею 137 квадратні метри, який офіційно недобудований. За 2020 рік Руслан Верещака як підприємець отримав  24 446 гривень доходу, а це приблизно 2 000 гривень на місяць. Ще 36 555 чоловіку радниці мера надала міська рада, як матеріальну допомогу. Відповідно до даних аналітичної системи YouControl  Руслан Верещака, як ФОП, має податковий борг у 12 910,59 гривень станом на 1 травня 2021 року 

Ольга Реверчук 


До 2007 року Ольга Реверчук працювала секретарем-друкаркою копіювально-розмножувального бюро загального відділу апарату міської ради та виконкому. Після - спеціалістка І категорії загального відділу апарату міської ради та виконкому. Змінивши ще кілька посад, у 2016 році Ольга Реверчук призначається на посаду радника міського голови. 

Олена Барабаш 


З травня 2015 року працювала у відділі стратегії розвитку департаменту економіки і інвестицій міської ради Через півтора місяця була звільнена і з жовтня 2015 року прийнята на роботу у відділ інвестицій, капіталовкладень, промисловості та тендерних процедур департаменту економіки і інвестицій міської ради У березні 2016 року Ольгу Барабаш звільняють з цієї посади, щоб призначити радником міського голови З майна задекларувала лише квартиру, де живе з родиною.

Олег Янків


Олег Янків  свою трудову діяльність розпочав одразу після закінчення у 1990 році Харківського юридичного інституту на посаді стажиста помічника прокурора Тиврівського району. У подальшому займав різні  посади в прокуратурах Вінниччини. У 2015 році був призначений заступником прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового. 

Взагалі, за кадром, тоді обласну прокуратуру називали “прогройсманівською”. Так це чи не так - інше питання, але те що Володимир Гройсман був (та й є)  лояльним до тодішнього голови обласної прокуратури В’ячеслава Соколова - факт. У жовтні 2020 В’ячеслав Соколовий стає депутатом Вінницької обласної ради від партії “Українська стратегія Гройсмана”. 20 листопада 2020 року депутати обласної ради обирають його головою Вінницької облради. Трохи більше ніж через два тижні, Олега Янківа призначають на посаду радника міського голови. Зі сторони це схоже на те, що Володимир Гройсман поставив своїх “смотрящих” в обласній та міській раді.

Олег Янків, працюючи все життя на державних посадах, має чималі статки, як для людини, яка “живе на одну зарплату”. Радник міського голови має квартиру площею у 95,90 квадратних метрів. За інформацією аналітичної системи YouControl ця квартира розташована у будинку на вулиці Стрілецька, 7а. Олегу Янківу належить 83% житлового будинку площею 248,50 квадратних метрів, який розташований у селі Агрономічне, що в околицях Вінниці. Інша частина будинку перебуває у власності його сина Валентина Янківа. 


Інше майно радника міського голови можна переглянути в його декларації. Нам стало цікаво, а що саме може радити міському голові людина, яка все життя пропрацювала у прокуратурі. На наш запит про обов’язки Олега Янківа на посаді радника мера, Вінницька міська рада надала таку відповідь 

 


Нам прописали загальне положення обов’язків радників міського голови, якими є й так кому займатись. Тому детально чим же займається  екс-прокурор Олега Янківа на посаді радника так і не зрозуміло. 

Семен Ханук

(фото “33 Канал”)

Семена Ханука немає у офіційному переліку радників міського голови,хоча він радить меру ще  з 2012 року. Офіційно Семен Ханук - “працівник за строковим трудовим договором” на посаді радника, за яку отримав за квітень місяць 12 000 гривень заробітної плати. 


Семен Ханук був серед співвласників одного з найкращих у минулому ресторану “Бахус” у Вінниці, членом “Партія регіонів”, депутатом міської ради, керівником комунального підприємства “Центральний міський стадіон” тощо. Був помічником кількох нардепів від “Партія регіонів”



Семен Ханук має дружні відносини з Борисом Гройсманом - батько екс-Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана. Саме Семен Ханук був за кермом автівки разом з Борисом Гройсманом, коли працівники поліції оштрафували у лютому 2016 року їх за паркування у неналежному місці. Семен Ханук тоді заявляв, що це була провокація і подав позов до суду, щоб визнати дії поліціантів протиправними. Вінницькій міський суд позовну заяву задовольнив.

Радник мера  згідно його декларації  має житловий будинок на провулку Івана Богуна та кілька земельних ділянок у Вінниці та області.

Вінницька міська рада посаду Семена Ханука “працівник за строковим трудовим договором”  пояснила тим, що відповідно до статті 18 ЗУ “Про службу в органах місцевого самоврядування” граничний вік перебування на службі в органах місцевого самоврядування становить 65 років.Вік  Семена Ханука вже більше, тому офіційно його оформили, як “працівник за строковим трудовим договором”.

Про обов’язки Семена Ханука на посаді радника мера, Вінницька міська рада надала таку відповідь:

deputaty.in.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Сергій Моргунов,Ольга Парвадова,Максим Лучков,Володимир Гройсман,Ірина Яцкевич,Ольга Реверчук ,Олена Барабаш ,Олег Янків,Семен Ханук
ПРЯМИЙ ЕФІР