Митрополит Епіфаній (Думенко) незаконний Предстоятель Православної Церкви України

Митрополит Епіфаній (Думенко) незаконний Предстоятель Православної Церкви України
68486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Предстоятелі Помісних Православних Церков обираються на Помісних соборах тієї чи іншої Православної Церкви. Так було і в Україні. Патріарх Мстислав, Патріарх Володимир і Патріарх Філарет були обрані на посаду Предстоятеля Української Православної Церкви на Помісних соборах цієї Церкви. Такий порядок обрання Предстоятелів існує і в інших Православних Церквах, зокрема в Грузинській, Румунській, Російській, Польській та інших Православних Церквах.

Митрополит Епіфаній (Думенко) не був обраний на Помісному соборі Православної Церкви України, тому його предстоятельство є неканонічним, тобто незаконним. З точки зору церковних канонів і української традиції митрополит є незаконним Предстоятелем Православної Церкви України. Пройшло два з половиною роки його незаконного предстоятельства, а він так і не наважується скликати Помісний собор. Чому? Боїться, що не буде обраний Предстоятелем.

Виникає питання: кому він служить? Церкві Христовій, чи своїм земним інтересам? Неозброєним оком видно, що він не служить інтересам Церкви; бо, якби він служив Церкві, то зберігав би її канони і традицію. А поскільки, він не дотримується церковних канонів, то він служить своїм земним інтересам.

Закликаю Митрополита Епіфанія подумати про вічне майбутнє і про справедливий Божественний суд. Є Божий суд, якого ніхто із нас не може уникнути. Є і вічне життя! Але різне: блаженне і страждальне. Нам треба думати про вічне блаженне життя, і як його досягти. Все земне – тимчасове і закінчується смертю.

ФІЛАРЕТ
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

cerkva.info

Теги: Митрополит Епіфаній ,Митрополит Епіфаній Думенко,Митрополит Епіфаній (Думенко),Митрополит ,Епіфаній Думенко,Епіфаній (Думенко),Епіфаній ,Думенко,Православна Церква України,Православна Церква ,Україна,Украина,ПЦУ,Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Епіфаній,Епіфаній,УПЦ Київського патріархату,УПЦ , Патріарх Філарет,Філарет, Православна церква України
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР