Ірина Венедіктова зустрілась із спікером парламенту Естонії Рійгікогу Юрі Ратасом (ФОТО)

Ірина Венедіктова зустрілась із спікером парламенту Естонії Рійгікогу Юрі Ратасом (ФОТО)
39811 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила із спікером Рійгікогу –  парламенту Естонії Юрі Ратасом питання розвитку міжнародного співробітництва та підтримки реформ.

«В процесі євроінтеграції Україна взяла на себе зобов’язання з наближення до європейських стандартів у всіх сферах життя. Зараз у державі тривають масштабні реформи. Ми створили дієву тріаду антикорупційних органів, яку ми прагнемо робити потужнішою і ефективнішою. Прокуратура завершила основний етап кадрового перезавантаження. На часі судова реформа, від якої залежить і справедливість, і інвестиційний клімат в країні. Тому ми раді діловим контактам та обміну досвідом із законодавчим органом Естонії, адже саме парламенти – двигуни змін у державах», - наголосила Генпрокурор.

Сторони також обговорили питання безпеки і миру, актуальні для всього світу і гострі для України. Спікер Рійгікогу завірив Генпрокурора у підтримці територіальної цілісності і недоторканності нашої держави.

«Співробітництво України з іноземними партнерами у військовій сфері надзвичайно важливе для подолання безпекових викликів. Також ми працюємо із міжнародними інституціями для притягнення до відповідальності за воєнні злочини, скоєні на Донбасі та в Криму.  Активізація цих процесів щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту – завдання і відповідальність Генпрокурора», - долала Ірина Венедіктова.

Також спікер естонського парламенту та Генпрокурор торкнулися проблематики розвитку діджиталізації та кібербезпеки. Генпрокурор зазначила, що українські правоохоронці спільно з європейськими колегами успішно викривають масштабні шахрайські схеми та хакерські угруповання, що атакують інформаційні системи та користувачів по всьому світу.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Офіс Генпрокурора,парламент Естонії,Генпрокурор,Украина,Україна,Венедиктова,Ирина Венедиктова Википедия,ГПУ Ирина Венедиктова,Ирина Венедиктова,Генеральный прокурор Ирина Венедиктова,Офис Генерального прокурора ,Офис Генерального прокурора Ирины Венедиктовой,Офис Генпрокурора,Генпрокуратура,ГПУ,ГПУ Венедиктова
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР