Фірма, пов’язана з людьми Гройсмана, незаконно забудовує берег Південного Бугу

Фірма, пов’язана з людьми Гройсмана, незаконно забудовує берег Південного Бугу
329601 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Коріатовичів, 85 загородили зелену зону і забудовують. Дозвіл на забудову надали депутати Вінницької міської ради, на минулій сесії ухваливши те, щоб замість зеленої зони просто на березі річки з’явився черговий приватний ресторан і готель. І хоча у приватній власності фірми, пов’язаною з депутатами партії “Вінницька європейська стратегія” Задорожнюком та Даном лише шматок землі біля Південного Бугу, уся мерія дружно удає, що не бачить, як у вінничан забирають черговий громадський простір у центрі міста. Журналісти нашого видання розбирались, хто і що намагається збудувати на землях, які належать громаді.

Депутати Вінницької міської ради 25 червня дружно проголосували за зміну цільового призначення земельної ділянки на Коріатовичів, 85. Голосувати так поспішали, що навіть прописали у проекті  рішенні не той кадастровий номер, який за цією адресою вказаний на кадастровій карті.

 


За даною адресою розміщена земельна ділянка з кадастровим номером 0510100000:02:057:0054. А ось вказана у рішенні міськради ділянка розміщується за адресою Коріатовичів, 122 і належить фізичній особі, а не фірмі, яка вказана у рішенні.



А нещодавно Вінницька міська рада “вмикала дурника” і казала, що ми взагалі не в курсі що там будується



Територія забудови - набережна річки у центрі Вінниці


Лише частина цієї ділянки має кадастровий поділ, але загороджена вся вказана територія, тобто, є факт самовільного захвату землі


Ця захоплена земля є зеленою зоною і тут незаконно виконувати будь-які  будівельні роботи 


Зараз там, де земля перебуває у приватній власності, вже вбиті сваї. Тут можна будувати, відповідно до зонінгу, лише приватну садибну забудову.

 


Але палі ще й вбили на березі Південного Бугу, де заборонено будівництво і де земля належить місту


Такі дії є незаконними.

Крім того, на сайті ДАБІ жодних повідомлень щодо будівельних та підготовчих робіт не знайдено.


Також на сайт Вінницької міської ради у розділі, де публікуються містобудівні умови та обмеження, нічого немає.

Земельну ділянку фірма-забудовник придбала недавно.


Відповідно до кадастру, земля з 4 лютого належить приватному підприємству “Рівер Апартмент Роял”. Підприємство створено нещодавно - у листопаді 2020 року. Статутний капітал - 20 000 000 гривень. Основний вид діяльності - організація будівництва будівель. Юридична адреса ПП “Рівер Апартмент Роял” - площа Героїв Чорнобиля, 1. За цією адресою знаходиться готель “Південний Буг”, який поступово демонтують, щоб збудувати тут житловий комплекс “Bogun City”.

 


Власник ПП “Рівер Апартмент Роял”, Сергій Бабенко, є також серед кінцевих бенефіціарних власників ТОВ “Агро Дельта Плюс”, якому належить готель “Південний Буг”. Тому логічно, що юридична адреса ПП “Рівер Апартмент Роял” знаходиться за тією ж адресою, що й готель Південний Буг.

На Сергія Бабенка зареєстровано багато підприємств. Він є серед співвласників ТОВ “Готель Поділля Про”. Цьому підприємству належить готель “Поділля” на вулиці Пушкіна, 4. 

(фото https://anga.ua/)

Також Сергій Бабенко є керівником  ТОВ “Інвест Тауер”. Кінцеві бенефіціарні власники  підприємства: Олег Задорожнюк (родич екс-депутата Вінницької міської ради від партії “Вінницька європейська стратегія ”Павла Задорожнюка, яку пов’язують з екс-прем’єром Володимиром Гройсманом) та Валерій Дан ( брат екс-депутата Вінницької міської ради Олександра Дана також від ВЄС). ТОВ “Інвест Тауер”  також є власником  бізнес-центру “Tetris”.

Ми відмітили для вас на мапі усі об’єкти, які будували фірми, пов’язані з Сергієм Бабенком. Як видно з мапи, він досить активно забудовує центр міста.


За це питання не голосував Олександр Теренчук, а всі інші сказали забудовам “ТАК”.

deputaty.in.ua

Теги: Вінницька європейська стратегія,Вінницька міська рада,Південний Буг,забудова,Рівер Апартмент Роял,Bogun City,Сергій Бабенко,Інвест Тауер,Олег Задорожнюк,Олександр Дан,Олександр Теренчук,Гройсман, Владимир Борисович Гройсман
ПРЯМИЙ ЕФІР