Істерика та шантаж - тактика Епіфанія Думенка та керівництва ПЦУ-СЦУ. «Ізолювати Філарета» будь-якою ціною

Істерика та шантаж - тактика Епіфанія Думенка та керівництва ПЦУ-СЦУ. «Ізолювати Філарета» будь-якою ціною
55763 ПЕРЕГЛЯДІВ

Істерика та шантаж - тактика Епіфанія Думенка та керівництва ПЦУ-СЦУ. «Ізолювати Філарета» будь-якою ціною. 

Як ми дізналися від представників Офісу Президента України та Апарату Верховної Ради, там уже втомилися від суцільних істерик і ультиматумів Епіфанія Думенка: «якщо буде на якомусь офіційному заході Патріарх Філарет, я не буду».

Як розповідають обізнані люди з оточення Епіфанія Думенка, в нього останнім часом загострився панічний страх і одночасно зросла ненависть до свого духовного батька. При одному слові «Філарет» у нього починається нервовий тік: смикається ліве око та рука. Цікаво, щодо митрополита УПЦ МП Онуфрія Березовського такої рекції не спостерігається... 

Саме ультиматумами Епіфанія пояснюється те, що Патріарх Філарет не був запрошений на нещодавнє відзначення 30-річчя Українського біблійного товариства (хоч Патріарх Філарет є четвертим в історіі перекладачем Біблії українською мовою), 25-річчя Всеукраїнської ради церков (хоч Патріарх Філарет є її засновником), на урочистості у парламенті з нагоди 25-річчя Конституції (хоч Патріарх Філарет зробив більше за всіх там присутніх для духовної і церковної незалежності нашої країни). Така ж ситуація і з дипломатичними прийомами.

Ми вирішили поцікавитися в організаторів заходів, чому складається така ганебна ситуація - ігнорування заслуженої для України людини, справжнього Героя України?

«Як лише ми готуємо запрошення, телефонують із митрополії ПЦУ та в категоричній формі нам ставлять ультиматум. Якщо хочете, щоб на заході був присутній митрополит Епіфаній, Патріарха Філарета там не повинно бути», - майже одноголосно описують ситуацію різні люди, причетні до проведення урочистих подій.

Такі ультиматуми від імені Епіфанія переважно озвучує Євстратій Зоря. Саме він починає ранок із обзвону чиновників і зняття інформаціі та просування потрібних йому месенжів. Особливо ця його активність збільшилася після їх початку дружби з главою Офіса Президента Андрієм Єрмаком, який став негласним куратором ПЦУ, сподіваючись через цю грецьку митрополію налагодити кращі контакти з Держдепом США.

«Вони там подуріли. Весь час торочать: лише Епіфаній, у жодному випадку, щоб не було Філарета. У Епіфанія вже якась манія з цього приводу. Боїться навіть зустрітися на дипломатичному прийомі зі своїм Патріархом і просто привітатися. А ще духовна ніби людина... Вже втомилися від ультиматумів: якщо Філарет буде, митрополита Епіфанія не буде. Постійно теж саме», - розповідають організатори заходів.

До цієї роботи зі створення ізоляціі Патріархові Філарету також підключено Міністерство закордонних справ України. Там уже не приховують, що єдиною для них конфесією є лише ПЦУ. Концепція така: для українців Патріарх не український Філарет із Києва, а грецький Варфоломій із Константинополя-Стамбула.

Розповідають, що є навіть спеціальна «вводна» записка-інструкція, розіслана профільним державним органам, де чиновникам роз‘яснюється, як варто нейтралізовувати вплив Патріарха Філарета та просувати виключно Епіфанія Думенка.

Більше того, як ми дізналися, в грецькій митрополії ПЦУ-СЦУ пильно моніторять усі контакти Патріарха Філарета. Якщо якась поважна людина приходить до Патріарха, то після того на неї виходять і обробляють: не варто спілкуватися зі старцем. Якщо особа не сприймає, то натякають про можливі проблеми. Дивно, але до цієї роботи залучаються і представників спецслужб, які ще з часів Порошенка чомусь вирішили, що треба боротися не з Московським патріархатом в Україні, а з Патріархом Філаретом і на цьрму заробляють погони. За контакти з СБУ у напрямку ізоляціі та знищення Філарета, як постаті, в ПЦУ відповідає черкаський митрополит Іван Яременко.

Особливо в ПЦУ переймаються тим, щоб якомога менше людей вітали Патріарха Філарета з днем народження, днем ангела, чи якимось ювілеєм. Абсурдно, але Епіфаній заборонив єпископату та духовенству вітати «почесного» Патріарха.

Розповідають, що митрополит Епіфаній якось у вузькому колі кинув фразу: «Він не помер він коронавірусу, ми його знищимо морально». До речі, Епіфаній ось уже два роки між своїх навіть не вимовляє слова «Патріарх Філарет», лише з ненавистю - «він».

Нагадаємо, що перше, що зробив Епіфаній після обрання в предстрятелі ПЦУ, то зняв портрет Патріарха Філарета зі свого кабінету та наказав познімати в Духовній академії та митрополії. Пізніше, за його вказівки, святі книги, перекладені Патріархом Філаретом українською мовою, повикидали, мов сміття. 

Жаль, що на тлі цієї ненависті, в ПЦУ лукаво говорять про «відкриту церкву» та «почесного патріарха», якому замість почестей створюють ізоляцію та дихають злістю. Навіть світські люди шоковані поведінкою глави ПЦУ та ненавистю до того, хто зробив його з нічого. Це шлях національної ганьби!

Михайло БЛАГОВОЙЧЕНКО

За Українську Церкву

Теги: ПЦУ , Патріарх Філарет,Філарет,Митрополит Епіфаній,Епіфаній,УПЦ,Митрополит Епіфаній ,Митрополит Епіфаній Думенко,Митрополит Епіфаній (Думенко),Митрополит ,Епіфаній Думенко,Епіфаній (Думенко),Епіфаній ,Думенко,Православна Церква України,Православна Церква ,Україна,Украина,ПЦУ,Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Епіфаній,УПЦ Київського патріархату,УПЦ , Православна церква України,Филарет,Патриарх Филарет,ПЦУ-СЦУ,СЦУ, Офіс Президента, Офіс Президента України,ОП,ОПУ,Андрій Єрмак,Єрмак,Ермак, Андрей Ермак,Андрей Ермак Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР