Ірина Венедіктова провела міжвідомчу нараду щодо створення Концепції розвитку кримінальної юстиції та системи органів правопорядку

Ірина Венедіктова провела міжвідомчу нараду щодо створення Концепції розвитку кримінальної юстиції та системи органів правопорядку
27801 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела міжвідомчу нараду з керівництвом Офісу Президента України, Ради національної безпеки та оборони України, Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань та Державної фіскальної служби. У ході зустрічі обговорили створення Концепції розвитку кримінальної юстиції та системи органів правопорядку.

«Концепція має бути візіонерською, вона має закласти основу законодавчої бази за якою усім нам працювати у майбутньому. Цією концепцією ми визначимо дороговкази та вектори розвитку системи на найближчі 10 років», - наголосила Ірина Венедіктова.

Офіс Генерального прокурора представив колегам свої напрацювання до Концепції, розроблені спільно з Радою національної безпеки та оборони України, міжнародними експертами та представниками громадськості.

Попередня Концепція реформування кримінальної юстиції України була затверджена ще у 2008 році і її імплементація була досить успішною, проте умови сьогодення вимагають змін.

 «Подальший розвиток кримінальної юстиції та системи органів правопорядку потребує концептуального бачення з урахуванням нових реалій. За 13 років в країні змінилися криміногенна ситуація, структура злочинності, зростають кіберзагрози, триває конфлікт на Сході України та окупація частини територій. Тому ми маємо модернізувати підходи, напрацювати зміни до кримінально-процесуального законодавства, орієнтуватись на превенцію злочинів, швидке і ефективне розслідування та судовий розгляд», - резюмувала Генпрокурор.

У ході обговорення присутні поділилися своїм баченням щодо розробки та втілення концепції та домовилися про створення спільної робочої групи, яка напрацює консолідоване бачення розвитку кримінальної юстиції та системи органів правопорядку в Україні.

Учасники наради висловили думку, що в основу Концепції необхідно закласти показники, за якими буде вимірюватися ефективність її імплементації.

У рамках напрацювання документу Офіс Генерального прокурора ініціював проведення соціологічного дослідження рівня та стану злочинності в Україні, підготовка до якого наразі триває.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор,Офіс Генерального прокурора,кримінальна юстиція,Венедіктова,Венедиктова,Ирина Венедиктова Википедия,Ирина Венедиктова,ГПУ Венедиктова,ГПУ Ирина Венедиктова,Генеральный прокурор ,Генеральный прокурор Венедиктова,Генеральный прокурор Ирина Венедиктова, Генпрокурор ,Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань ,Державна фіскальна служба,МВС,СБУ, СБ Украины, СБ України,Украина,Україна,Служба безпеки, Служба Безпеки України,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,ДБР,ДФС
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР