Арсен Аваков провів зустріч з парламентською делегацією Французької Республіки

Арсен Аваков провів зустріч з парламентською делегацією Французької Республіки
290785 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 липня, голова Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів зустріч з парламентською делегацією Франції на чолі з депутатом Національних Зборів Валерією Фор-Мунтян.

Зустріч відбулася за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Ет’єна де Понсена, члена Сенату Франції Надії Сологуб та народних депутатів України, які входять в групу економічного співробітництва з Французької Республікою.

Арсен Аваков зауважив, що спільні із Францією проєкти – найбільш динамічні. «Нам вдалося організувати гарну команду, знайти механізми взаємодії та налагодити роботу з українським парламентом. Так, конституційною більшістю ратифіковано угоди щодо оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця»; спільного виробництва висотного спеціалізованого обладнання для рятувальників; модернізації системи якісного водопостачання на Луганщині, а також будівництва ефективної системи водозабезпечення в Києві. Наразі також із французькою стороною обговорюється можливість модернізації системи водопостачання у місті Харків», – зазначив очільник МВС.

Міністр також нагадав про перші українсько-французькі проєкти, які вже активно реалізуються між двома країнами. Йдеться, зокрема, про контракти з компаніями OCEA та «Airbus Helicopters».

Нагадаємо, всі контракти передбачають обов’язкову локалізацію виробництва в Україні на вітчизняних підприємствах на рівні до 30%. Це дасть додаткові робочі місця та надходження до бюджету держави.  

За словами Арсена Авакова, наразі ведуться активні перемовини з компанією «Airbus» щодо ще одного масштабного проєкту – створення національного авіаперевізника. «Ця ідея належить Президенту України. У вересні ми маємо вийти на конкретні контури, зараз же наші спеціалісти займаються технічними питаннями та проводять відповідні розрахунки», – повідомив він.

«Ми багато чули про вас, про вашу ефективність та пильність у роботі. Вам вдалося знайти спільну мову з міністром економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Брюно ле Мером, створити ефективні команди. І необхідно, щоб ця співпраця тривала якомога довше», – своєю чергою зазначила депутат Національних Зборів Франції та очільник делегації Валерія Фор-Мунтян. Вона також подякувала українській стороні за зусилля, які вона докладає в реалізації стратегічно важливих спільних проєктів і висловила слова підтримки державі Україна у боротьбі з російською агресією. «Безумовно, французькі парламентарі повністю підтримують територіальну цілісність та суверенітет України. Співпраця між нашими країнами – це лише початок, тому що є багато речей, які ми можемо зробити разом, наприклад, у будівельній, промисловій, сільськогосподарській сферах, кібербезпеці та IT-технологіях».

Водночас ще одна представниця французької сторони, член Сенату Франції Надія Сологуб додала, що голова Сенату Жерар Ларше високо оцінює співпрацю між двома країнами.

«Пан Ларше просив запевнити вас, що він надзвичайно уважно стежить за тією роботою, яка проводиться між Україною та Францією, роботою нашої групи дружби і загалом – зв’язками між Францією та Україною, які є надзвичайно важливими. Щиро дякуємо вам за особисті зусилля, особисту енергію, яку ви разом із вашими співробітниками вкладаєте для того, щоб реалізовувати ті проекти, які є стратегічними для наших обох країн».

Департамент комунікації МВС України

Теги: Арсен Аваков,МВС України,міністр внутрішніх справ України
ПРЯМИЙ ЕФІР