Арсен Аваков провів зустріч із заступником помічника Держсекретаря США Джорджем Кентом

Арсен Аваков провів зустріч із заступником помічника Держсекретаря США Джорджем Кентом
346846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час розмови сторони обговорили співпрацю МВС з компанією «BARON» в питанні модернізації гідрометереологічної системи України, продовження співробітництва з INL.   

Міністр внутрішніх справ України подякував американській стороні за всебічну підтримку та допомогу реформам, які впроваджує міністерство.

«Ми підписали Протокол про наміри між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і компанією «BARON - Critical Weather Intelligence» про співробітництво у сфері гідрометеорологічної діяльності. Співпраця має на меті повністю реформувати гідрометеорологічну систему держави, яка не оновлювалася з 70-х років минулого століття. Розраховуємо на сприяння Держдепартаментом США в просуванні процесу узгодження параметрів співробітництва», – сказав Арсен Аваков.  

За його словами, в Україні з’явиться близько 13 великих радарів, а також кілька тисяч спеціальних датчиків, які дозволять використовувати ранній, вірогідний і швидший прогнози небезпечних погодних та природних явищ для запобігання та завчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації та катастрофи.

«Eximbank» США підтвердив готовність надати фінансову підтримку в реалізації цього проєкту. Делегація Міністерства фінансів України проводила переговори з банком щодо цього проекту минулого тижня», – зазначив глава МВС.

Він також зауважив, що Міністерство внутрішніх справ готове до продовження співпраці з INL (відділ з правоохоронних питань Посольства США в Україні). 

«Ми маємо гарну історію співробітництва за ці 6 років. Останнім великим проєктом є Поліцейський офіцер громади, який охоплює всі регіони держави – близько 30 тисяч населених пунктів, де проживає 28 млн. громадян», – зауважив Арсен Аваков. 

Окремо сторони обговорили диспропорцію оплати праці поліцейських. 

За словами міністра внутрішніх справ України, на одного працівника поліції, який займається розслідуванням злочинів, припадає 9 кримінальних справ. При цьому кожен поліцейський ризикує загинути чи отримати травму під час виконання службових обов’язків.

«Оплата праці при їх навантаженні – непропорційна, особливо у порівнянні з іншими правоохоронними органами. Нам потрібна міжнародна підтримка на цей перехідний період», – зауважив акцентував Арсен Аваков.

Заступник помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, своєю чергою, подякував за спільну роботу та партнерство, запевнивши у підтримці питань, що обговорювалися, а також висловив сподівання, що у 2021 році вдасться реалізувати всі намічені проекти та плани.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України, Арсен Аваков,міністр внутрішніх справ України,компанія BARON
ПРЯМИЙ ЕФІР