5000 доларів США за сприяння в усиновленні – викрито начальника Служби у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації

5000 доларів США за сприяння в усиновленні – викрито начальника Служби у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації
361880 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури начальника Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, за сприяння у прийнятті рішення про усиновлення малолітньої дитини посадовець вимагала 5 тис доларів США.

Правоохоронці затримали її у порядку ст. 208 КПК України після одержання коштів. На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області. Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

gp.gov.ua

Теги: усиновлення,хабар, корупція,Служба у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації
ПРЯМИЙ ЕФІР