За злочинною вседозволеністю «свободівця» Назаренка стоїть Крищенко?!

За злочинною вседозволеністю «свободівця» Назаренка стоїть Крищенко?!
61335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скандально відомий «свободівець»  Володимир Назаренко  прикривається колишнім депутатством, погрожує вбивством поліцейським та звертається до начальника київської поліції Андрія Крищенка, як до свого покровителя. В такий спосіб Назаренко намагається уникнути відповідальності за скоєний  ним злочин проти чужої власності.

Так, ввечері 2 липня екс-депутат Київради з групою молодиків спортивної статури кувалдами та бензопилами знищили паркан при в’їзді на охоронювану територію біля КПІ. На виклик щодо вчиненого правопорушення відреагувала поліція, але зловмисники з місця події вже втекли, тож подальші слідчо-оперативні дії проводились вже за адресою проживання Назаренка.

На спроби правоохоронців з’ясувати усі обставини інциденту  націоналіст відповів небаченою зухвалістю та агресивною поведінкою.  Він, прикриваючись депутатством, яке втратив ще рік тому, накинувся з кулаками на поліцейських, хапався за зброю та трощив службові автівки. І все це у супроводі гучних образ та погроз вбивством:

«Ти - не чєловєк, ти - гандон… Ти - сєпар галімий… Я тебе вб’ю…  Да, я тебе вб’ю, вб’ю тебе!» - лунало від Назаренка в бік співробітників поліції.

9-40 на відео ↓

Внаслідок чинення опору «свободівцем», двоє правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Та навіть кайданки не одразу заспокоїли нападника - Назаренко продовжував пручатися, обзивати та залякувати, одночасно телефонуючи тим на кого розраховував – «побратиму» Петру Кузику,  начальнику Управління патрульної поліції Юрію Зозулі та начальнику поліції м. Києва Андрію Крищенку.

«Алло, Андрій Євгенович, мене затримали у мене у дворі. Поліція напала…» -  намагався повідомити Крищенка про ситуацію Володимир Назаренко. На що при цьому розраховував останній – питання, мабуть, риторичне.

Особливо, якщо врахувати, що стосовно Назаренка підозру готували щонайменше  у п’яти кримінальних провадженнях, що розслідувались Солом’янським ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури району. Він проходив по справах щодо вчинення  злочинів проти юридичних осіб, а саме щодо перешкоджання  здійсненню підприємницької діяльності, умисного знищення майна, спричинення  тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості тощо. Але жодного разу «свободівцю» так і не було повідомлено про підозру, оскільки щоразу на варті був Крищенко.

Цього разу підтримка Назаренка теж не забарилася. Першим рятувати поплічника прибув Петро Кузик – «старший» по напрямку організації тиску на бізнес шляхом  акцій прямої дії. Саме Кузик керує злочинними діями націоналістичного угруповання - надає вказівки щодо проведення рейдерських атак на ті чи інші об’єкти з метою  блокування їхньої діяльності та отримання від підприємств мільйонів «за спокій». Петро Кузик – той, хто знімає «вершки» зі свавілля та брудної роботи членів «Свободи».

Тож, не дивно, що Кузик, увімкнувши всі важелі впливу, став на захист свого підопічного, рятуючи його  і себе одночасно.  

Наразі, проти Володимира Назаренка відкрито чергове кримінальне провадження за ч.2 ст.342 ККУ - погроза   вбивством,   насильством   або   знищенням  чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим  працівником службових обов'язків, та ст.345 - умисне  заподіяння  працівникові правоохоронного органу тілесних   ушкоджень.

І довести цю справу до логічного завершення – до реального покарання нахабства та свавілля, спрямованого проти правоохоронців,  точно має бути для їхнього керівництва питанням честі.

Теги: Володимир Назаренко,Андрій Крищенко,Крищенко,Свобода,партія Свобода,Андрій Євгенович Крищенко,Юрій Зозуля,Петро Кузик,Украина,Україна,Назаренко,Зозуля,Кузик,КПІ,Киев,Київ,ГУНП ,ККУ
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР