Денис Монастирський – пріоритети на посаді очільника МВС

Денис Монастирський – пріоритети на посаді очільника МВС
64927 ПЕРЕГЛЯДІВ

В п'ятницю, 16 липня Верховна Рада призначила Міністром внутрішніх справ очільника правоохоронного комітету парламенту та депутата від «Слуги Народу» - Дениса Анатолійовича Монастирського. Відповідне призначення підтримали 271 народний депутат. Подання кандидата в Раді оголошував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив, що подання зроблено за пропозицією фракції "Слуга народу".

Варто підкреслити, що в Парламенті Дениса Монастирського зустріли оплесками. У виступі перед депутатами він зазначив, що - "з команди президента і був з ним з перших днів". Також згадав про свої здобутки під час головування у правоохоронному комітеті парламенту, який за два роки розробив 48 законопроєктів, які стали законами.

(фото - lb.ua)

Під час виступу у Верховній Раді Денис Анатолійович заявив, що головним його пріоритетом на посаді очільника МВС буде безпека громадян і держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів. На посаді міністра приділятиме основну увагу боротьбі з організованою злочинністю, так званими "злодіями в законі", і безпеці дорожнього руху. Серед пріоритетів він зазначив й розвиток патрульної поліції, протидію поширенню наркотиків та розвиток прикордонної служби. Також Денис Монастирський наголосив, що дбатиме про покращення умов праці самих поліцейських, зокрема домагатиметься збільшення видатків на їхні зарплати.

Наступного ж дня на свої сторінці у Фейсбук новий очільник МВС більш ширше повідомив суспільство про пріоритети на посаді Міністра. Пряма мова:

“ Cьогодні перед українським суспільством я засвідчив свої цілі й пріоритети. Насамперед це захист і безпека громадян і держави. На восьмий рік воєнної агресії проти України я відповідально розумію, що маю стати міністром внутрішньої безпеки. І українці мають довіряти правоохоронним органам.

Ось мої пріоритети:

✔ боротьба з організованою злочинністю, так званими “ворами в законі” та кримінальними авторитетами. Рішення РНБО та Президента за санкціями проти ватажків кримінальних угруповань будуть неухильно і в повному обсязі виконуватися.

✔ Розвиток Патрульної поліції, обличчям якої сьогодні є 17 тис. патрульних офіцерів поліції. Вони продовжать притягати до відповідальності за адмінправопорушення суддів, прокурорів і народних депутатів – звісно, виключно в рамках Закону.

Дуже прагну, щоб кожні 5 років зменшувати смертність на дорогах вдвічі, поки вона не наблизиться до нуля!   Минулого року на дорогах України загинуло 3454 людини, з них – 169 дітей. Це в рази більше ніж на дорогах Європейських країн, і це є ганьба! Тому безпека дорожнього руху – мій особистий пріоритет!

✔ Посилення безпеки в територіальних громадах. Сімейний лікар повинен дбати про здоров’я кожної сім’ї, а поліцейський офіцер громади –про безпеку в кожній домівці.

✔ Українські дороги, які вже зараз завдяки програмі # Велике будівництво стають якісними, мають бути безпечними. Для цього будемо розвивати систему автоматичної фіксації правил дорожнього руху та втілення сучасних технологій контролю за дорожнім рухом.

✔ Цифровізація всіх сфер роботи МВС.

Це лише частина з основного.  Не буду голослівним й не обіцятиму виконати все в одну мить, але гарантую професійність підходів і принциповість до всіх, хто порушує закони України й її Конституцію.  

Дякую всім за підтримку та добрі слова! Попереду багато роботи. Разом ми сила!”, -  Денис Монастирський.

Теги: Денис Монастирський,Денис Монастирський МВС,Денис Анатолійович Монастирський, МВС, Міністерство внутрішніх справ України,міністр внутрішніх справ України,Украина,Україна,Монастирський
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР