Технічно США можуть брати участь у ТКГ — Олексій Арестович

Технічно США можуть брати участь у ТКГ — Олексій Арестович
1551 ПЕРЕГЛЯДІВ

Технічно представники США можуть увійти до складу Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Сході України.

Про це в програмі "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом" повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Це технічна можливість. США є членами ОБСЄ, значить, вони мають право увійти в цей формат", — сказав Арестович.

При цьому він наголосив на необхідності принципової домовленості з іншими учасниками ТКГ, зокрема з Росією.

"Зараз у політичного радника Президента Зеленського Андрія Єрмака, який також очолює Офіс Президента, йдуть інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка призначена в США головною посадовою особою з питань України та врегулювання конфлікту з РФ. Крім того, наскільки я знаю з відкритих джерел, Нуланд дуже інтенсивно спілкується з Козаком (Дмитро Козак — заступник керівника адміністрації президента РФ, — ред.)", — сказав Арестович.

Таким чином, за його словами, відбуваються консультації на найвищому рівні, на рівні політичних радників.

"Чим вони конкретно закінчаться, буде зрозуміло, найімовірніше, після візиту Президента Зеленського в США та зустрічі з Президентом Байденом. Такий візит має відбутися наприкінці цього місяця. Думаю, в серпні з'являться новини", — сказав речник української делегації в ТКГ.

Водночас він прокоментував заяви деяких осіб щодо того, чи зможе глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, який нещодавно переніс операцію на серці, далі брати участь у її роботі. За словами Арестовича, Кравчук сам прийме і оголосить своє рішення.

"Йдучи на цю операцію, він попросив мене персонально нічого не повідомляти, крім факту операції, залишити це суто приватною справою... Коли він вийде з лікарняного і реабілітаційного періоду, він сам прокоментує — чи буде він далі главою ТКГ, чи може він брати участь у засіданнях і коли", — сказав Арестович.

Як повідомлялося, наприкінці червня ЗМІ з посиланням на речника Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича поінформували, що Леонід Кравчук переніс планову операцію на серці, вона пройшла без ускладнень.

ukrinform.ua

Теги: Олексій Арестович,ТКГ ,ОБСЄ,США ,Леонід Кравчук,Тристороння контактна група
ПРЯМИЙ ЕФІР