«Працюй ВІЛЬНО». «Зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю», - Євген Котик, перший заступник Міністра соціальної політики

«Працюй ВІЛЬНО». «Зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю», - Євген Котик, перший заступник Міністра соціальної політики
32733 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик прокоментував програмі "Подробиці" старт нового проекту для працевлаштування людей з інвалідністю "Працюй вільно". 

Також варто зазначити, що 18 червня 2021 року учасники презентації пілотного проекту «Працюй ВІЛЬНО» провели роботу на базі Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністюˮ у селі Лютіж Вишгородського району Київської області.

Однією із центральних постатей заходу був перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик, який у своєму виступі надав інформацію про низку заходів, спрямованих на виконання статті 27 „Праця та зайнятість” Конвенції про права осіб з інвалідністю, передбачених у Національному плані дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року.

«Варто зазначити, що зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю. Розширення доступу людей з інвалідністю до працевлаштування сприятиме розвитку держави й дозволить окрім соціального досягти ще й економічного ефекту., - зазначив перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик.

У ході презентації були представлені кращі практики – кейси соціального бізнесу. Також відбулись тренінги щодо заохочення роботодавців до створення робочих місць для працівників з інвалідністю, налагодження процесів взаємодії в колективі, в якому працюють особи з інвалідністю тощо.

Участь у заході взяли представники Мінсоцполітики, проєкту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні», ГО «Громадських рух «Соціальна єдність», European Business Association, Фонду соціального захисту інвалідів, Першого Спеціалізованого Тренінг - Центру HR-MASTER, кафедри соціальної роботи та педагогіки Університету «Україна», СЕО ТОВ «Технології для людей», МБФ «Global Foundation» проекту “Стажування та працевлаштування нечуючих і слабочуючих людей у сфері реклами та ІТ”, КСВ ТОВ «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ».

Нагадаємо, пілотний проект «Працюй ВІЛЬНО» Міністерства соціальної політики України, Громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» за підтримки Ради Європи започаткований у рамках Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, націлений на допомогу людям з особливими потребами у реалізації права на працю.

Теги: перший заступник Міністра соціальної політики,Євген Котик,Котик Євген Дмитрович,працевлаштування людей з інвалідністю,Мінсоцполітики,Працюй ВІЛЬНО,Міністерство соціальної політики України,Громадський рух Соціальна єдність,інвалідність,Украина,Україна,Котик,Міністр соціальної політики ,МБФ «Global Foundation»,МБФ Global Foundation,Global Foundation,Університет «Україна», СЕО ТОВ «Технології для людей»,Перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик,Перший заступник Міністра соціальної політики Котик
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР