Влада Вінниці на чолі із Моргуновим третій рік водить за ніс сім'ї учасників бойових дій, вигадуючи все нові причини, аби не дати розпочати будівництво житла атовцям

Влада Вінниці на чолі із Моргуновим третій рік водить за ніс сім'ї учасників бойових дій, вигадуючи все нові причини, аби не дати розпочати будівництво житла атовцям
44028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація навколо учасників бойових дій Вінниччини, які самотужки взялися вирішити питання житла набула нових обертів. Влада майже три роки розглядала можливості забудови 10-го мікрорайну Вінниці, тому атовці і звернулися з власними пропозиціями до керівництва міста.

Під шумок перед черговими виборами воякам пообіцяли усіляке сприяння будівництву. Ще б пак! Чужими руками загрібати жар веселіше, адже хлопці самі викупили землю, самі готові й збудувати. Аби було омріяне житло…

Ідеї взяли з успішних проєктів Івано-Франківська. Там за сприяння місцевої влади атовці будували і будують досі соціальне житло для учасників бойових дій та їхніх родин.

Організувавшись у житлово-будівельний кооператив "Захисник-Вінниця", вояки добилися надання міською радою містобудівних умов та обмежень. Це важливий документ! Адже він містить цілий комплекс планувальних та архітектурних вимог до проєктування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об’єктів будівництва.

Підписаний меморандум про співробітництво у сфері містобудівної діяльності від 19.03.2019 року між членами кооперативу та владою, дав надію вірити і очікувати найшвидшого старту будівництва. Натомість різні інтернет-видання, зокрема "33 канал" та "Місто" друкують замовні матеріали проти атовців.

За їх інформуванням, "недоброчесні забудовники, прикриваються ветеранами, намагаючись заволодіти земельними ділянками для будівництва". Навіть настрахали Львівщиною, де нібито у військових інвестори відібрали землю.

"Не будемо про когось, давайте конкретно про нас", - каже Володимир Засаднюк, співзасновник кооперативу, полковник, учасник бойових дій. – "Особливістю ЖБК "Захисник-Вінниця" є те, що ми єдині в Україні, хто за власний кошт придбав (а не отримав) земельні ділянки. Ми не випрошували землю у можновладців, стомившись чути одне: "Ділянок нема!". А самі знайшли і викупили. Ці фейки відволікають увагу громадськості від ситуації, яка дійсно має місце по 10 мікрорайону. Співпраця з владою у нас була. Як і сотні нарад, зустрічей, консультацій, із представниками різних департаментів в тому числі".

Після їх безрезультативності місцева влада сама запропонувала атовцям коригування Детального плану нібито для поліпшення розташування кварталів і для забезпечення більш якісного поділу земельних ділянок (в тому числі і для об'єктів соціальної інфраструктури: дороги, школи, садочків).

Ми за свій кошт викупили не лише ділянку для забудови багатоповерхівок під соціальне житло. Ми погодилися на умови влади і викупили решту земель. Для тих же доріг, школи та дитсадка! І все це передається в комунальну власність територіальної громади! Чомусь цей факт опускається в "проплачених романах".

Але коригування ДПТ не дало позитивних результатів для нас, а узаконило уже збудовані трьохповерхові багатоквартирні житлові будинки одного із забудовників. Хто ж це? Є певна "еліта" таких, хто будує 99.9% житла у Вінниці без перепон. І цей забудовник один із них. Саме йому надали дозвіл розгорнути діяльність неподалік Вишенського озера біля Барського шосе.

Цікаво й те, що в попередньому Детальному плані там планувалася одноповерхова садиба.

До речі, збудовані вони без наявної інфраструктури: доріг, інженерних мереж, каналізації і водогону, без садочків і шкіл, без договорів про комплексну забудову, а це саме ті вимоги, які можновладці висунули воякам!

Чому ж тут місцева влада мовчить? Вимоги чиновників атовці виконують. Уже погодилися віддати під будівництво соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 4 гектари земельних площ, які викуплені і знаходяться в приватній власності кооперативу "Захисник-Вінниця".

Яка ще участь кооперативу у розбудові соціальної сфери потрібна? Залишається відкритим питання й до інших забудовників, які будують без затверджених планів та коригувань. Хто ж надавав дозволи на будівництво і яка їх участь у будівництві доріг, шкіл тощо? Відповідь напрошується сама собою...

Крім того ми вбачаємо ще одну ймовірну причину коригування ДПТ. Це протягування в корегований детальний план з десяток 9-10 поверхівок замість трьох 24-поверхових будинків у верхній частині 10-го мікрорайону.

А це також додатково створює значне навантаження на об'єкти соціальної інфраструктури, відповідно до технічних умов, які попередньо були заплановані.

Наразі про це місцеві чиновники нічого не говорять. Ніби нічого й не відбувається. Всі претензії адресуються виключно кооперативу! Очевидним є те, що використавши атошників, вони розпочали коригування ДПТ саме в інтересах забудовників наближених до місцевих еліт і місцевих "князьків", а все що робиться не за їх сценарієм, то все "афери" і підступне використання вояк.

Тобто, якщо забудовник не входить до переліку "своїх", то йому будь-якими шляхами створюються перепони. Таким чином місцева влада уже третій рік водить за ніс сім'ї учасників бойових дій, вигадуючи все нові й нові причини, аби не дати розпочати будівництво атовцям.

Тим часом будівництво в нижній частині 10-го мікрорайону, що неподалік струмка, а ні на мить не припиняється.

Источник

Источник: https://biz.censor.net/m3276142

Теги: Влада Вінниці ,Влада ,Вінниця ,Винница,Украина,Україна, Моргунов Сергій,Моргунов,Моргунов Сергей, Сергей Моргунов,Сергей Моргунов Википедия,ДПТ ,афера,Захисник-Вінниця,житлово-будівельний кооператив "Захисник-Вінниця",житлово-будівельний кооператив Захисник-Вінниця,житлово-будівельний кооператив ,кооператив ,будівництво, строительство,Володимир Засаднюк,Засаднюк,ЖБК "Захисник-Вінниця",ЖБК Захисник-Вінниця
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР