Генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила з Послом Нідерландів в Україні справу МН17 та співпрацю в інших сферах (ФОТО)

Генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила з Послом Нідерландів в Україні справу МН17 та співпрацю в інших сферах (ФОТО)
349316 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Йоганнесом де Молом. У ході зустрічі сторони обговорили питання взаємодії у сфері захисту довкілля, кібербезпеки, діджиталізації та захисту інвестицій.

Окремо зупинилися на гострій для обох країн справі збиття літака рейсу MH17 в небі над Україною. Генпрокурор та керівник профільного «Департаменту війни» Офісу Генерального прокурора наголосили, що українські прокурори та слідчі роблять все можливе для спільної мети – встановлення всіх, хто віддавав накази, осіб, причетних до транспортування ЗРК «БУК» та безпосередньо запуску ракет.

«Справа «малайзійського Боїнгу» болить усьому світові. Ми уважно стежимо за перебігом судового процесу в національному суді Нідерландів над 4 обвинуваченими і надаємо все необхідне сприяння нідерландським колегам. Співпраця ж в рамках міжнародної спільної слідчої групи наразі є плідною та продуктивною і з українського боку буде тільки поглиблюватись. Такі злочини проти людяності мають бути покарані і для цього ми наразі задіюємо всі можливі ресурси. В планах у нас створити Міжнародну раду при Генпрокуророві, щоб ефективно співпрацювати із міжнародними судами та використовувати правовий досвід інших країн, що пройшли через збройні конфлікти», - зазначила Генпрокурор.

Посол Нідерландів заявив, що для напрацювання подальших кроків у справі МН17 до України готова приїхати група нідерландських прокурорів та слідчих. Також сторони обговорили можливість візиту до України Генерального прокурора Нідерландів.

Крім цього, нідерландські правоохоронці готові будуть також взаємодіяти та обмінюватися досвідом із українськими колегами і в інших пріоритетних сферах, завірив Посол.

Генпрокурор наголосила, що українська прокуратура наразі трансформується в інституцію світового рівня, тому вивчає найкращі практики.

«Зараз ми зосереджені на внутрішньоінституційному перетворенні. Ми трансформуємо систему роботи за новими стандартами та міняємо культурну парадигму всередині прокуратури. Наша мета – довіра населення і конкурентність українського прокурора на міжнародному рівні», - підкреслила Ірина Венедіктова.

gp.gov.ua

Теги: Генеральний прокурор,Генеральний прокурор Ірина Венедіктова,Ірина Венедіктова,МН17 ,справа МН17
ПРЯМИЙ ЕФІР