Як в Укртрансбезпеці створюють штучний дефіцит на дозволи міжнародного перевезення

Як в Укртрансбезпеці створюють штучний дефіцит на дозволи міжнародного перевезення
133003 ПЕРЕГЛЯДІВ

На досить не часті пікети перевізників українське суспільство реагує пасивно. Однак,  їх дієвість та форма протесту – завжди впливові. Ще б пак, будь-який протест на автошляхах, тим паче міжнародного значення – завдає незручностей, як і простим громадянам, так і владі починаючи з місцевої, закінчуючи міністерськими кабінетами. Щоправда навести лад і припинити корупцію в Укртрансбезпеці на жаль поки що немає кому. Очільники змінюються, так само і змінюються очільники корупційних схем.

Останнім часом наші журналісти помітили шквал невдоволення щодо відсутності дозволів на міжнародні перевезення. Їх має вистачати на рік, але вони якось – раз і зникли! Виникає питання: «Чому ж протестують перевізники?». Про одну з таких причин нам розповів діючий працівник установи, який побажав не називати своє ім’я.

В квітні/травні 2021 року раптово зникають зі складу, який знаходиться на Берестейці, разові дозволи на міжнародні перевезення в Польщу. Орієнтовна кількість 1000 шт. Вартість одного дозволу на чорному ринку орієнтовно 500-700 дол США. Важливо те, що доступ до складу має лише департамент надання адміністративних послуг, його очільник –  Костянтин Мироненко.

Однак, найбільш кумедна ситуація сталась взимку, на початку 2021 року в м. Ужгород. На парковці супермаркету з багажника автомобіля начальника відділу адміністративних послуг Івана Лялика грабіжники «викрали» орієнтовно 20 тис бланків дозволів на міжнародні перевезення. Уявіть собі, Лялик «випадково забув» замкнути своє авто, в той час «грабіжник» під’їхав із магазинним візком для продуктів та забрав бланки, які бережно були спаковані в ящики. І все – кінці у воду, нікого не знайдено. Вибачте за відступ, але від цієї прикрої «несподіванки» з’являються сльози на очах. Орієнтовна вартість викрадених бланків на чорному ринку 2-3 млн євро.

Цікаве відео ми отримали він нашого джерела. Дійові особи на відео:

Той, хто всіх проводжає і махає на прощання рукою – Сергієнко В.С. – співробітник Укртрансбезпеки. Костюченко Л.М. – глава Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, колишній міністр транспорту. Балин В.А. – його заступник, за сумісництвом радник міністра інфраструктури, Олександра Кубракова, глава «Українського транспортного союзу». Товста папка і розпухлий портфель в їх руках, ймовірно, набиті “цінними” папірцями.

Відеопрогравач
 
 
00:00
 
00:15
 
 

Насправді схема з викраденням не така вже й проста, а тим і стає більш цікавою. Річ у тім, що бланки в Ужгороді вже були анульовані, щоправда джерела нам повідомляють: серед них були і чисті. Анульовані бланки мали передатись до Києва в головний офіс (такий порядок), однак їх «вкрали». Тепер детальніше: щоб анулювати бланк, його потрібно провести по базі «Єдина інформаційна система Укртрансбезпеки» (зараз вона змінена, про це згодом). Так ось по цій базі, Ужгород перед «викраденням» показав стаханівські темпи і за місяць видав дозволів таку кількість, яку не видавав 5-6 років! О Боже, знову ці несподіванки!

Цікаво щодо нової інформаційної системи Укртрансбезпеки. Джерела нам повідомляють, що вона тепер повністю в руках вищезгаданого Костянтина Мироненка. До речі, люди кажуть, в нього є така забавка: маючи адміністраторські права до бази він вимикає доступ будь-якому керівництву теруправління, чим блокує його роботу. Для того щоб повернути доступ до бази потрібно заплатити 10 тис дол.

Тому сподіваємось, що НАБУ, ДБР та інші правоохоронні органи нарешті звернуть увагу на корупцію в Укртрансбезпеці. Інакше чергових протестів не уникнути.

bulava.info


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Укртрансбезпека,Костянтин Мироненко,Олександр Кубраков,Сергієнко В.С,Костюченко Л.М,Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України,Балин В.А,Оксана Кравчук,Сергій Давиденко,Кристина Хмурка,Надя Сацюк,Галина Височанська,Іван Лялик,міжнародні перевезення,дозвол на міжнародні перевезення
ПРЯМИЙ ЕФІР