Анатолій Шамалюк. Тендерні схематози, захоплення землі, розкрадання бюджету – чим запам’яталось правління найкорумпованішого мера Калинівки?

Анатолій Шамалюк. Тендерні схематози, захоплення землі, розкрадання бюджету – чим запам’яталось правління найкорумпованішого мера Калинівки?
16276 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місто Калинівка Вінницької області стало відоме на всю Україну “завдяки” сумній трагедії - пожежі та вибухам на складах Міністерства оборони України. Вкрай печальна трагедія, але не менш печальним є той факт, що мером цього містечка був  “людина-трагедія”. Анатолій Васильович Шамалюк - найвпливовіша та найкорумпованіша людна Калинівської ОТГ, яка, фактично, привласнила собі все, що можна привласнити. Хапуга Шамалюк не страждає докорами совісті та картанням моралі.

Колись він був кочегаром в котельні та оператором бензоколонки - чудове резюме для майбутнього мера. У 90-их, певно, Анатолій Васильович пішов по кривій стежці, як і усі не чисті на руку люди - жодної інформації про нього до початку нульових немає, весь негатив вправно затертий, інформаційна пустота - нічим похвалитися Шамалюку. У 2007 році завдяки, скоріше за все, кримінальним зв’язкам із нікому невідомого його минулого він стає головою ЖЕКу “Житловик” - головного комунального підприємства міста, де вертяться величезні кошти. Провівши, очевидно, немало оборудок з власністю і коштами містян він акумулював у кишенях добрих грошенят і за їх допомогою у 2011 стає мером цієї самої Калинівки. Це був рік початку “трагедії” для невеликого містечка, яке замість розквіту зазнало мук та знущань від князька-Шамалюка. Одна з перших ”добрих справ”, яку зробив Шамалюк - заасфальтував вулицю, на якій знаходиться його будинок...

Улюблене заняття Анатолія Васильовича - тендери: понад сотню, у більшості з яких яких був лише один-два учасники, провела Калинівська міська рада. У деяких з них сума перевищує мільйон гривень. Не підозрювати “відкати” може хіба недоумкуватий - 10 років він грабував місцеву громаду. Для прикладу, тільки в асфальт Шамалюк закатав понад 20 мільйонів гривень: фірма “Леон-Ш”, яка отримала левову долю бюджетних замовлень на ремонт калинівских вулиць, тільки одного разу вийшла на відкриті торги і, звісно ж, програла.

Скріншот: сайт chesno.org

Підприємство брало участь у торгах по відновленню ландшафта території Северинівського парка-пам’ятника Жмеринського району в червні 2017 року. З тендерної документації можна дізнатись, що з власної техніки у фірми є лише самосвал та екскаватор, а все інше - у оренді. Мало того, угода про оренду техніки для ремонту доріг між “Леон-Ш” та “Калинівським райавтодором” від 2006 року була протермінована. Про те, що в частині робіт “Леон-Ш” був лише посереднком, що очевидно призводило до завищення вартості послуг ремонтних робіт, узагалі краще мовчати. Отримувала ця “контора” кошти й у вигляді державної субвенції від КМУ, роботи провели до виборів у Верховну раду на окрузі нардепа -мажоритарника Петра Юрчишина, який привітав будівельників грамотами й конвертами з грішми. Шамалюк був тут як тут, ще й висловився про те, що такі дії корупцією він не вважає (ще б пак). Далі цитата: “А що там корупційного? Якщо людина, депутат Верховної Ради, нагородила людей, які роками працюють у нас на дорогах, на будівництві, то чому не нагородити? Да, він дав всім чотирьом по 500 гривень і дав грамоту від депутата Верховної Ради… І я їх знаю, і він. ...Ми разом привітали. Вони в нас з ранку до вечора…Чого їх не нагородити?”

Але уся ця історія - лише крапля у морі, Анатолій Васильович ще й не такі схеми “крутив”. Віджати землю, яку було виділено для, начебто, лазні - раз плюнути. За 6 років після прийнятого рішення міськрадою про “Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування міської лазні” не відбулося жодним чином нічого.

Скріншот: сайт vlasno.info

Один з депутатів неодноразово звертався до Шамалюка з приводу засипання водного плеса ставка будівельними матеріалами, але у відповіді від останнього нічого про лазню не було, цитата:

“Півроку тому отримав усну відповідь від першого заступника про те, що ніхто нічого не засипає і мені це здалося. Другий раз отримав письмову відповідь, що надали дозвіл невідомим організаціям, висипати у районі зсуву берегової лінії землю та будівельні відходи. Аргументували це тим, що роза вітрів спрямовує водяний потік в західну сторону ставка і через це там відбувається зсув берегової лінії. Ця відповідь – це шедевр епістолярного жанру. Про ніяку лазню не йдеться. У рішенні від 2014 року, на яке вони посилаються, передбачається виділення земельної ділянки під будівництво лазні. Але там не говориться про те, що виділяються землі водного фонду. Якщо виділялася земля по вулиці Нестерчука і без будь-яких документів, то вони порушили законодавчі акти стосовно охорони водних об'єктів. За неофіційною інформацією, міський голова хоче продовжити набережну лінію і розмістити кафе навпроти дитсадка. І для цього там створюють необхідні умови. Значної частини ставка уже нема. Таким чином списали три мільйони гривень з будівництва набережної".

Одним словом, отак у всіх на виду Шамалюк, не боячись ні Бога, ні закону, віджимає симпатичний шмат землі для свого закладу швидкого харчування.

До речі, сина свого, Вадима, він зробив цілим Калинівським прокурором, який володіє коштовною Ауді, яка у декларації зазначена із заниженою вартістю, як і зерносклад, який за документами коштував 32500 гривень(???)…

Нахабство Шамалюка дійшло до того, що він просто захотів собі виділити 850 тисяч із бюджету на купівлю нової іномарки та 17 тисяч на придбання кавоварки у кабінет мера(!!!), але обурені місцеві активісти, серед яких було чимало АТО-вців, кинутих на призволяще місцевою владою, не дозволили цьому статися.

Що ж, дуже сподіваємося, що зрештою цього пройдоху наздожене правосуддя, він відповість за кожну схему й сяде за грати впевнено й надовго.

Теги: Калинівка Вінницької області,Калиновка,взрывы в Калиновке,Калиновка в Винницкой области,Анатолий Васильевич Шамалюк,Шамалюк,Шамалюк Винница,Шамалюк Калиновка,Шамалюк мэр,Шамалюк коррупция,Леон-Ш,фирма Леон-Ш,Шамалюк компромат ,мэр Шамалюк,мэр Калиновки,Анатолий Шамалюк, взрывы в Калиновке, г. Калиновка Винницкой области, Анатолий Васильевич Шамалюк, Шамалюк, Шамалюк Винница, Шамалюк Калиновка, Шамалюк коррупция, Леон-Ш, фирма Леон-Ш, Шамалюк компромат, мэр Шамалюк, мэр Калиновки, Анатолий Шамалюк, Шамалюк Ольга, Шамалюк Вадим Анатольевич, Шамалюк Вадим прокурор, Шамалюк Вадим Анатольевич прокурор, Шамалюк Вадим Анатольевич прокурор Винницкой городской прокуратуры, Винницкая областная прокуратура Шамалюк Вадим, Шамалюк Алина Анатольевна, Шамалюк Алина,Калинівська міська рада,мер Калинівки,екс-мер Калинівки,тендери,Житловик,ЖЕК Житловик,розкрадання бюджету,Шамалюк вінниця,Шамалюк новини,Шамалюк корупція,Шамалюк Анатолій Васильович,Шамалюк Анатолій ,Шамалюк ,Калинівська міськрада,Калинівка,Украина,Україна,зона,АТО,Dozorro,прокуратура,ЖЕК, Шамалюк мэр,Винница,Вінниця, Вінницька область, Винницкая область,Леон-Ш Шамалюк,Леон-Ш Анатолий Шамалюк,мэр Анатолий Шамалюк,мэр Калиновки Шамалюк,мэр Калиновки Анатолий Шамалюк,Шамалюк Вадим ,Алина Шамалюк,Вадим Шамалюк,ЖЕК города Калиновка
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР