Моргунов і Соколовий в робочий час піаряться за бюджетні кошти - “Українська стратегія Гройсмана” знову обіцяє…

Моргунов і Соколовий в робочий час піаряться за бюджетні кошти - “Українська стратегія Гройсмана” знову обіцяє…
26265 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екс Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і його партійні соратники по політичній партії  “Українська стратегія Гройсмана” частенько полюбляють піаритись за рахунок державного бюджету, тобто за наш з вами. Не виключенням стали нещодавні збори Бершадської міської партійної організації “Української Стратегії Гройсмана”, яку з пафосом відвідали мер Вінниці Сергій Моргунов та голова Обласної ради Вячеслав Соколовий. До речі, для Гройсмана і його команди піар понад усе, приміром використання “армії ботів” за чималі кошти - це нормальне явище. 

Повертаємось до теми цієї публікації. Так, 27 липня голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий з робочою поїздкою відвідав Бершадську міську громаду, – повідомляє офіційний сайт облради. Якщо поїздка робоча, то відпустку керівник депутатського корпусу не брав.

Ми перевірили сайт обласної ради, на ньому відсутні розпорядження про відпустку голови обласної ради та працівників виконавчого апарату представницького органу влади у Вінницькій області, які супроводжували керівника облради під час візиту в Бершадь.

Тобто організація поїздки в Бершадь відбулась за кошти обласного бюджету (платників податків). Це транспортні витрати, офіційний трудодень працівників апарату ради тощо.

Як повідомляє один з анонімних сайтів партії Гройсмана, 27 липня пройшли збори Бершадської міської партійної організації “Української Стратегії Гройсмана”.

“В роботі зборів взяли участь голова Вінницької обласної партійної організації “Української Стратегії Гройсмана”, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий”, – пише підконтрольний владі сайт.

Замість висновків процитуємо норми закону:

Державному службовцю та посадовій особі місцевого самоврядування заборонено у будь-який спосіб використовувати своє службове становище в політичних цілях, у тому числі для залучення державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери та інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями.

Недопущення надання будь-яких переваг і виявлення прихильності до окремих фізичних та юридичних осіб, політичних партій, громадських і релігійних організацій.

  1. недопущення впливу політичних інтересів на дії та рішення державного службовця;
  2. відмову від публічної демонстрації політичних поглядів і симпатій;
  3. дотримання вимог стосовно обмежень щодо політичної діяльності, встановлених законом стосовно окремих категорій державних службовців;
  4. уникнення використання символіки політичних партій під час виконання державним службовцем своїх обов’язків;
  5. забезпечення прозорості у відносинах з особами, що виконують політичні функції.

Державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування повинні утримуватися від демонстрації власних політичних поглядів та свого ставлення до політичних сил, партій, блоків, не допускати їх впливу на виконання службових обов’язків.

Варто підкреслити, що за останні тижні це не єдиний такий їхній нахабний вчинок. 14 липня на Вінниччині стався такий же прикрий і показовий інцидент - Моргунов і Соколовий також в робочий час, за бюджетні кошти відвідали Жмеринку. До того жтоді, у цьому місті з 7.30 аж до 14.30 години був повністю перекритий рух транспорту по вулиці Грушевського. Навіть міські та приміські маршрутки, пустили в об’їзд, а зупинку, звідки відправляються автобуси на Вінницю перенесли в інше місце.

Скріншот: сайт unt.ua

Такі дії лідерів керівництва “Української стратегії Гройсмана” явно не обходять громадскість стороною. Відповідно, в цьому регіоніактивно формується запит на політичну опозицію -про це свідчить тотальне розчарування виборців розвитком Вінницької області після місцевих виборів. Згідно опитування телеграм-каналу “Політична Арена Вінниччини” 50% вінничан вважає, що після місцевих виборів нічого не змінилось; 32% вінничан вважає, що стало гірше; 12% вінничан переконані, що стало значно краще; ще 6% вінничан жалкуть про свій вибір. 88% (стало гірше, жалкую пр освій вибір, нічого не змінилось) – це вкрай негативна оцінка діяльності місцевої влади у Вінницькій області.

Дії “Української стратегії Гройсмана” явно спричиняють падіння рейтингів, партія екс Прем'єр-міністратак і не вийшла за межі регіональної політичної сили та втрачає позитивну динаміку, через розчарування виборців Вінниччини.

Дива не сталось і у численних вінницьких ОТГ посилюється критична риторика на адресу місцевих депутатів та голів громад від “Української стратегії Гройсмана”. Та в цьому нічого дивного немає, адже кому з людей подобається коли мер і Голова обласної ради в робочий час за бюджетні кошти їздить регіоном із своїми піар-кампаніями, тобто черговими обіцянками замість реальних дії.

Обіцянками людей уже не обдуриш, а тим більше від них народ точно ситим не буде!!!

Теги: Українська Стратегія Гройсмана,Володимир Гройсман,Вячеслав Соколовий,бюджетні кошти,Гройсман, Вінниця,голова Вінницької облради,Вінницька облрада,Сергій Моргунов,Моргунов,Моргунов Вінниця,Бершадь ,Екс Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман
ПРЯМИЙ ЕФІР