Шабуніна знов не влаштовують кандидати на конкурс у керівники САП. Бідкається про «чергового Холодницького», якого сам і обрав!!!

Шабуніна знов не влаштовують кандидати на конкурс у керівники САП. Бідкається про «чергового Холодницького», якого сам і обрав!!!
3815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після завершення співбесід на доброчесність втомлені члени конкурсної комісії, які  все спекотне літо провели не на островах, а в наполегливій роботі конкурсу, яка, до речі, є добровільною, не зважаючи на явну протидію ЦПК під головуванням Шабуніна, почали підготовку до наступних етапів.

Інсайдери повідомляють, що конкурс на керівника САП зараз йде повним ходом!  Від завершення етапу перевірки доброчесності минув тільки тиждень, а Конкурсна комісія вже підготувала всі необхідні тести та алгоритми. І в цьому чимала заслуга голови конкурсної комісії – Катерини Коваль.

Кого б не обрала Комісія, все одне Шабунін залишиться незадоволеним

Ключова закидів Шабуніна – його явно не влаштовують лідери рейтингу – детектив НАБУ Олександр Клименко та Андрій Синюк, і кожний по своєму.

Але й це не має ніякого значення, адже кого б не обрала Комісія, все одне Шабунін залишиться незадоволеним, адже йому не дозволили знов сісти в антикорупційну комісію для цілей, достеменно відомих лише йому одному. Весь час роботи Комісії Шабунін дискредитує сам процес обрання очільника САП, чим шкодить іміджу України та влади.

Центр протидії «корупції», який у Шабуніна вже покрився мохом від антикорупційної бездіяльності, вніс чималу лепту в те, щоб конкурс не відбувся. Як сказала Катерина Коваль на засіданні – громадські активісти суттєво вплинули на те, щоб дійсно достойні кандидати не пройшли.

По наущенню Шабуніна, який, всім вже відомо чим заслужив на входження у високі круги міжнародників, квота Ради прокурорів (Нона Цоцорія, Томас Файерстоун, Драго Кос та «смотрящий» за грантами Роман Куйбіда), викидали з конкурсу гідних незалежних кандидатів та безовісно намагалися протягнути завербованих НАБУшників (наприклад, детектива Королевську О., яка має в Російській Федерації батька - громадянина РФ; мала конфлікт інтересів з  членом комісії Драго Косом, з яким таємно зустрічалася поза очима комісії; у пресі вона значиться як протеже очільника НАБУ Ситника; провалила дослідження на поліграфі; та явно не відповідає принципам доброчесності по іншим параметрам.

Напроти, квота від Ради прокурорів не допускала до наступних етапів  тих, до кого не було питань щодо їх доброчесності. Наприклад, блискучого кандидата  Т. Щербая, який за своїми якостями по всіх статтях випереджає Романа Куйбіду, зокрема за розумом та життєвим шляхом. Роман Куйбіда, зловживаючи службовим положенням і часом колег по комісії, одноособово задавав кандидату протягом півтори години питання, зі змісту яких стало зрозуміло, що Роман Куйбіда потребує негайного прослуховування, як сказала, не називаючи імен, Олена Бусол, лекцій з кримінального процесу.

Чому нервує Шабунін

Зараз Шабунін дуже нервує, адже згідно із затвердженим Порядком, надалі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість балів в загальному рейтингу, інший же стане заступником. У Клименка зараз 212 балів і він лідирує із значним відривом, у Синюка – 195. На наступних етапах комісія вже не буде голосувати за кандидатів, але буде виставляти бали за письмове завдання та за співбесіду. Максимальна кількість балів, яку може набрати кожен кандидат на цих етапах, – 55.

Вихід з цієї ситуації для Шабуніна криється в кількох сценаріях:

1) Умовити міжнародників домовитися з провладним Клименком, отримати від нього гарантії лояльності та протягувати його на керівну посаду через маніпуляції з балами (свідоме завищення одному і заниження іншому), а Синюка, зціпивши зуби, допустити на посаду заступника (який не має реальних повноважень);

2) Зірвати процес за допомогою завжди скандального Центру протидії корупції.

Самі члени Центру протидії корупції, як пишуть у ЗМІ, зараз знаходяться в оперативній розробці через відмивання грошей. Тож вони заради визволення з задоволенням будуть лизати задниці міжнародникам. Ціною такої послуги стане ліквідація комісії та спаплюження іміджу влади.

02.08.2021 р. Шабунін зробив останню спробу дискредитувати членів комісії, обраних за квотою ВРУ, заявивши, що суддя Огурцов без відкритого розгляду у власному кабінеті вирішуватиме долю конкурсу, розглядаючи позов конкурсанта Кареєва і в цьому винен нібито Офіс Президента.


Що може зробити ЦПК і Шабунін на замовлення міжнародних партнерів:

1) Спровокувати міжнародний скандал і розігнати комісію ціною рейтингу Президента та Верховної Ради України.

2) Повернути через Р. Куйбіду на останні етапи конкурсу кандидатів, яких просувають члени комісії від Ради прокурорів, і які не пройшли етап визначення доброчесності, наприклад, Грищука М., або ж Гейка О.

В цьому і причина затримки конкурсу зараз. У разі невпевненості в лояльності Клименка, міжнародники будуть тягнути час до моменту отримання підтвердження його вдалого вербування.

При цьому невідомо на що розраховує Шабунін у наступний приїзд в Україну високих осіб США. Адже робота Шабуніна по дискредитації конкурсу до САП – це те, за чим міжнародні партнери стежать передусім. Це індикатор і тест Шабуніна на здібності щодо гноблення іміджу України на міжнародній арені.

Просто нагадаємо, що раніше президент Байден дуже чітко відповів на бажання України щодо членства в НАТО: "Залежить від того, чи буде вона відповідати критеріям. Вони досі повинні очиститися від корупції та відповідати іншим критеріям, щоб отримати План дій щодо членства." Тож Шабунін всіма фібрами душі бажає у цьому напрямку провалу України.

Маніпуляції міжнародників з балами на конкурсі, та взаємозамінність (покривання один одного) членів комісії від Ради прокурорів, так само як і скарги  чомусь досі не забороненого Центру  протидії корупції, тільки послаблять переговорні позиції Президента. Бо такі очевидні проблеми з недобором потрібних кандидатів – чергове підтвердження нездатності Шабуніна виконати завдання міжнародників по «захопленню» України, під прикриттям нібито боротьбі з корупцією.

Згадуючи останні успіхі Зеленського В. на міжнародній арені, призначення дійсно високопрофесійних послів, вдало розпочаті реформи правоохоронної системи, сподіваємося, що у Шабуніна не вистачить тями для того, щоб знищити Україну остаточно.

Сподіваємося також, що не буде в Україні і чергового "Холодницького", якого обрав нам в 2015 році Шабунін з метою злиття справ топкорупції. 

 

Кіндрат Бездонний і  Каземир Бездонний

Теги: Шабунин Виталий Викторович ,Шабунін Віталій,Шабунін Віталій Вікторович ,Антикорупціонер Шабунін,ЦПК,САП,Катерина Коваль,Олександр Клименко,Андрій Синюк,Нона Цоцорія, Драго Кос,НАБУ,Роман Куйбіда,Олена Бусол,Центр протидії корупції., Офіс Президента,Верховна Рада України, Верховна Рада ,ВР,ВРУ, Верховная Рада,Верховная Рада Украины,Украина,Україна, Верховна Рада,Шабунин, Виталий Шабунин,Шабунін,Віталій Шабунін,віталій шабунін,Синюк,Александр Клименко, Коваль,Бусол,ОП,ОПУ, Офіс Президента України, Офис Президента,Офис Президента Украины,Кос,Куйбіда
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР