Медведчук та Сєчін контролюють будівельну компанію, яка хоче забудувати Осокорки

Медведчук та Сєчін контролюють будівельну компанію, яка хоче забудувати Осокорки
4950 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЗМІ неодноразово писали про слід голови “Роснафти” Ігоря Сєчіна в забудові території 11-го мікрорайону житлового масиву Позняки-Західні комп. Історія з забудови цього мікрорайону почалася ще за часів Олександра Омельченка. Тоді будівельній компанії ТОВ “Академ-Клуб” пов’язаній із забудовником Максимом Микитасем, було надано в оренду на 25 років дві ділянки землі розміром у 24,5 та 15,73 гектара.

Після того, як у 2019 році НАБУ і САП оголосили Микитасю підозру у справі про аферу з квартирами для Нацгвардії, він почав активно позбуватися проблемних структур. Нових власників знайшла й компанія ТОВ «Академ-клуб».

У 2019-му році серед засновників ТОВки опинилась кіпрська «Пілавер Лімітед» (Pilawer Limited), власниками якої значився Олександр Кісель з Угорщини та росіянка з громадянством Кіпру Марина Кармишева. Водночас виконавчим директором фірми ТОВ “Академ-Груп” став Ян Марченко, експомічник близького соратника Віктора Медведчука – нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Тобто з 2019 року ТОВ “Академ-клуб” потрапляє в орбіту інтересів  Медведчука – Козака та росіянки з кіпрським громадянством – Марини Кармишевої. Якщо з першими прізвищами знайомий будь-який пересічний українець, то Марина заслуговує окремої уваги і додаткових роз’яснень.

У російських ЗМІ Кармишеву називають «гаманцем Сєчіна» через наближеність до голови «Роснефті». Їй належала частка в «Елекснет», де акціонерами виступають «Роснефть» та МКБ. У 2017 році Кармишева стала власником ще однієї «контори», що спеціалізується на нафтотрейдінгу – QHG Trading. В тому ж році QHG Trading отримала контракт від «Роснафта» на продаж від 4,5 – 11 млн тонн нафти до 2022 року. Фактично QHG Trading створювалася для «відмивання» нафтових грошей Сєчіна та Путіна, про що неодноразово писали у російських ЗМІ.

Крім того, у відкритих джерелах російських ЗМІ фігурувала інформація, що Марина Карбишева є власником такої собі кіпрської компанії RLA Group, що займається нафтовим трейдингом та об’єднує вже вищезгадану QHG Trading та ще низку компаній Ігоря Сечєна.

Фото: скрін з сайту компанії RLA Group

Журналісти ГО Центр медіарозслідувань «Булава» спільно з  командою Youcontrol дослідили витяги з кіпрського реєстру, які документально підтвердили зв’язок «гаманця Сечіна» Кармишевої з українською компанією ТОВ «Академ-клуб».

Фото: Витяги з реєстру Кіпру

З січня 2018 по червень 2019 року Кармишева обіймала посаду директора кіпрської офшорки RLA Development Group LTD. З січні 2018 року RLA Development Group LTD виступала акціонером ще однієї кіпрської компанії «Пілавер Лімітед» Pilawer limited яка наразі і є серед засновників української ТОВ “Академ-клуб”.

Нагадаємо, що Ігор Сєчін перебуває під санкціям України, США та Канади, тому соратників Медведчука можна об’єктивно звинувачувати у відмиванні незаконних грошей Сєчіна.

bulava.info

Теги: ТОВ “Академ-клуб”,ТОВ Академ-клуб,Академ-клуб,ТОВ,Украина,Україна, США ,Канада,Ігор Сєчін,Сєчін,Медведчук, Виктор Медведчук,Виктор Медведчук Википедия,RLA Development Group LTD,Кармишева,Пілавер Лімітед,Pilawer limited,RLA Group,компанія RLA Group,QHG Trading,Марина Карбишева,Карбишева,Роснефть,МКБ,Роснафта,Путін,Володимир Путін,Владимир Путин,Путин,Владимир Путин Википедия,Кіпр,ОПЗЖ,Козак,Тарас Козак, Угорщина,Олександр Кісель, Кісель,Олександр Омельченко, Омельченко,НАБУ,САП, Максим Микитась,Микитась
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР