Справа Шеремета: Матіос і “Боцман” готовляться до втечі з України?

Справа Шеремета: Матіос і “Боцман” готовляться до втечі з України?
10110 ПЕРЕГЛЯДІВ

У річницю вбивства журналіста Павла Шеремета, 20 липня, біля будівлі МВС відбулася акція "Шукайте справжніх вбивць". Її учасники вимагали знайти злочинців, причетних до загибелі журналіста.

Сергій Філімонов - громадський активіст, ветеран російсько-української війни, який свого часу був керівником київського осередку "Цивільного Корпусу Азов", повідомив у Facebook, що до цього злочину може бути причетним громадянин Росії Сергій Коротких, відомий також за прізвиськами "Боцман" і "Малюта", - повідомляє 24 канал.

Згодом, Філімонов з такою ж заявою з'явився "в ефірі телеканалу “Прямий”. А дальше в мережі Інтернет почали ширитись різноманітні дані : від відео, де Сергій Коротких погоджується працювати на ФСБ до того, як все той же Коротких разом з Максимом Марцинкевичем дають показання на своїх соратників.

Інформація щодо “Боцмана” набула великого резонансу в суспільстві, і з кожним днем випливають все нові і нові факти та люди, що можуть бути причетними до його сумнівної діяльності.

Доволі цікаву розкладку по “Боцману” повідомляє телеграм канал “Карточный Офис”,  а пікантності їхнім даним додає те, що до справ Коротких може бути причетний колишній військовий прокурор Анатолій Матіос.

 

Анатолій Матіос, Екс Головний військовий прокурор України

Так, 7 серпня “Карточный Офис” повідомляв, що Коротких «Боцман» мав таємну зустріч з колишнім головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом. Також було повідомлено, що після цієї зустрічі Матіос мав летіти до Барселони начебто на зустріч з Анатолієм Шарієм. А причиною цієї поїздки, за даними телеграм каналу, мала стати передача секретних документів особисто для Путіна.

Вже через 3 дні, 10 серпня цей же телеграм канал “Карточный Офис” опублікував дані про начебто деталі зустрічі Коротких та Матіоса. Зазначалося, що «Боцман» і колишній військовий прокурор Анатолій Матіос зустрічалися для того, щоб обговорити новий поворот у справі Шеремета. У Коротких є інформація про те, що йому готують підозри в декількох кримінальних справах. Одне із завдань слідства - отримати докази його причетності до вбивства Шеремета.

“Карточный Офис”  наголошує, що Матіос в свою чергу, начебто,  знає про цю справу набагато більше слідства і краще за інших обізнаний про те, хто являється замовником вбивства.

Також зазначається, пряма мова : “Є всі підстави вважати, що обидва персонажі найближчим часом покинуть Україну, щоб уникнути покарання”.


Ми не будемо підтверджувати чи спростовувати дану інформацію. Проте якщо вона правдива, і зустріч “Боцмана” з Матіосом все ж мала місце, то правоохоронцям варто було б звернути на неї увагу. Адже дана інформація, можливо, може перерости у факти втечі цих осіб від українського правосуддя, це звісно, якщо вони причетні до злочинів.       

Теги: Вбивство журналіста ,Павло Шеремет,Убивство Павла Шеремета,Сергій Філімонов, Азов,Сергій Коротких,Анатолій Матіос. ,Анатолій Матіос, Екс Головний військовий прокурор України,Карточный Офис,Шарій,Боцман,вбивство Шеремета. , Матіос
ПРЯМИЙ ЕФІР