Наталія Заболотна: "Не бачу жодного сенсу брати участь у черговому конкурсі-фарсі на посаду директора Мистецького Арсеналу! Адже очевидно, що «переможеця призначена» заздалегідь!"

Наталія Заболотна: "Не бачу жодного сенсу брати участь у черговому конкурсі-фарсі на посаду директора Мистецького Арсеналу! Адже очевидно, що «переможеця призначена» заздалегідь!"
7087 ПЕРЕГЛЯДІВ
Дорогі шанувальники мистецтва та мої прихильники. Я жодним чином не зраджую ані культуру, ані мій улюблений Мистецький Арсенал, ані вас, дорогі.
Та нині я не бачу жодного сенсу брати участь у черговому конкурсі-фарсі на посаду директора Мистецького Арсеналу!!!
Адже очевидно, що «переможеця призначена» заздалегідь!
А результати самого конкурсу будуть визнані нелегітимними. Відповідно, нелегітимним буде й будь-який директор, обраний на цьому конкурсі-2.
Як відомо, пресловуте ДУС є органом управління ДП НКММК «Мистецький Арсенал».
«Переможецею» нинішнього конкурсу, ще в його зародку, як і конкурсу в 2016 році, є незмінна ставлениця родини Порошенків Олеся Островська-Люта.
Нам доводиться лише здогадуватися, чому Державне управління справами Президента України вирішило порушити підписаний Президентом України Закон України «Про культуру» та аж так поспішало визначити й затвердити персональний склад конкурсної комісії, ігноруюючи терміни, зазначені в Законі «Про культуру».
ДУС, фактично протягом 5 робочих днів із моменту оголошення конкурсу, блискавично швидко ніби то «прийняло» заявки від неймовірно моторних і дуже мотивованих ГО, ба й навіть провело жеребкування. Таким чином, позбавивши законної можливості на участь у відборі директора стратегічної культурної інституції левову частину представників Громадянського суспільства.
Аналізуючи нинішній склад комісії, стає очевидним, що 9 із 9 її членів покликані проголосувати за чинну в.о. і директорку Арсеналу останніх 5 років.
Проводячи «афельовані й дружні» паралелі між тимчасово чинною директоркою Арсеналу та суттєвою більшістю членів конкурсної комісії, складається враження, що на формування складу комісії по всім трьом квотам саме Островська-Люта мала 100% карт-бланш. Адже навряд чи в Державному управлінні справами, при всій повазі, додумалися б звернутися до таких лідерів думок, як Євген Бистрицький, що 18 років очолював в Україні фонд «Відродження» та був багаторічним роботодавцем Островської-Лютої до її роботи в Фонді Рената Ахметова, а також - до землячки та приятельки теперішньої директорки Арсеналу Олександри Коваль, що останні 3 роки очолює Інститут книги.
Дивує в цьому дикунському марафоні-2 під назвою «конкурс на директора Арсеналу» абсолютний штиль у соціальних мережах та в у ЗМІ. Культурні й не дуже активісти, що протягом 2х місяців боролися з беззаконням ДУС, називаючи її наперсточниками та фальсифікаторами, нині спокійно споглядають за прямим порушенням Закону «Про культуру». Можливо тому що це порушення вигідно деяким приятелям, що беруть участь у конкурсі, та їхнім господарям, які не все ще не бажають втрачати вплив на такий великий обьект у центрі столиці; та ще й тому що це порушення закону погоджено й затверджено.
Адже ніхто з нещодавно досить говірких «лідерів думок» не б’є на сполох, як то було в першому конкурсному акті: про порушення закону та про афельованих осіб в конкурсній комісії. Вони свого уде досягли й відпрацювали, кому потрібно.
Ну що ж: друзям все, а ворогам - закон. І «реформатори в законі» тут не виключення.
Але відкритим залишається питання: то за що ж ми воюємо?!
Багато цікавого можна передбачити, рефлексуючого на тему членів конкурсної комісії та екстрапалюючи перебіг наступних подій.
За квотою органу управління ДУС в конкурсну комісію були призначені неочікувані прізвища, починаючи від жорсткого критика президента Зеленського Євгена Бистрицького.
- Пане @Євген Бистрицький, два десятиліття поспіль Ви вчили нашу країну поважати думку громадянського суспільства, а нині самі (свідомо чи несвідомо) стали співучасником плюндрування законних прав його представників.
- Iryna Podolyak, у 2016 Ви були автором внесення змін до Закону «Про культуру» в частині відбору очільників культурних інституцій. Вам сьогодні затишно спостерігати, як ДУС, яке Вас двічі затвердило до складу конкурсної комісії за квотою Мистецького Арсеналу, порушує даний закон?
Мені жаль одного: відвертого шахрайського ґвалтування Мистецького Арсеналу - великої української мрії про величний титульний музей нашої країни! Та попри все я вірю, що врешті решт вона буде втілена в життя !!!
Я ж обіцяю абсолютну відкритість і відвертість у спілкуванні з пресою. Готова розповісти усім охочим як зазвичай проходять вибори без вибору в коридорах на Банковій. На досвіді 3х конкурсів, у т ч того, що з тітушками, що в 2016 скандували про свою фаворитку «Лесю»; про перших леді, що шантажували одна одну та їхніх чоловіків, які особисто спостерігали за цим брудним перформансом зі своїх найвищих кабінетів.
 
PS. Я розумію більшу частину культурної спільноти: вам не хочеться та й якось @невдобно влазити й коментувати усі ці передряги. Заболотна - вона класна, так багато зробила.. але раптом переможе островська-люта.., а нам можливо потрібно буде щось..
А ще ми брали гранти з культурного фонду під патронатом порошенка, а Він же, та й Вона так її не люблять..
Я розумію вас й бажаю всім нам, особливо напередодні свята, істинної Незалежності: від ницості, жадібності й свавілля тих, хто краде наші мрії - мрії про Велику й Величну країну з гідно пошанованою культурою, історією та мистецтвом!!!
Теги: Наталія Заболотна, Мистецький Арсенал вибори,Мистецький Арсенал, Олеся Островська-Люта,Закон України «Про культуру»,Відродження,Фонд Рената Ахметова,Олександра Коваль,Євген Бистрицький,мистецтво,Украина,Україна,Заболотна, Ринат Ахметов,Ахметов,Ринат Ахметов Википедия,Бистрицький,Коваль, Олеся Островская-Люта,Островская-Люта,Островська-Люта
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР