Як обрати наркологічну клініку?

Як обрати наркологічну клініку?
9839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наркотична залежність – це серйозна проблема сучасного суспільства. Позбутися пагубної звички самостійно наркозалежним не вдається, оскільки формується залежність на психологічному та фізичному рівні. Саме тому важливо звертатися за допомогою до кваліфікованих спеціалістів.

До вибору наркологічної клініки варто підходити з усією відповідальністю, оскільки від цього залежить результат лікування. Необхідно розібратися, на які критерії потрібно звертати увагу, аби не помилитися з вибором.

Головні критерії вибору наркологічної клініки

Зараз працює дуже багато приватних наркологічних центрів, що значно ускладнює вибір потенційним клієнтам. При виборі клініки звертайте увагу на наступне:

  1. Сайт. Інтернет-портал повинен бути інформаційним, містити данні про лікарів та методи лікування. Якщо ви бажаєте дізнатися, як проходить лікування наркоманії в центрі Василенко, подробиці можна прочитати за посиланням https://centervasilenko.ua/likuvannya-narkomaniyi.
  2. Документація. Перевіряйте, які документи має клініка. Вони повинні бути у відкритому доступі. Наркологічна клініка повинна мати ліцензію, оскільки надає медичні послуги. Для діяльності реабілітаційного центру ліцензія не обов’язкова.
  3. Відкритість організації. Клініка, яка використовує законні методи лікування, не відмовить в бажанні пацієнта та його родичів оглянути все зсередини.
  4. Досвід роботи та кваліфікація фахівців. Важливо, щоб у наркологічному центрі працювали фахівці різного профілю, оскільки в лікуванні наркоманії потрібен комплексний підхід.
  5. Методи лікування. Ознайомтесь з методиками, які використовує клініка, уточніть, які препарати застосовує, їх доведену ефективність. 

Важливо, щоб план лікування підбирався індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням стадії залежності, стану хворого та інших факторів.

На що ще варто звернути увагу?

Важливу роль у виборі наркологічної клініки мають і інші критерії:

  1. Обов’язково ознайомтесь з умовами утримання пацієнтів. Уточніть про харчування, розваги (телевізор, прогулянки, майстер-класи), доступні хворим.
  2. Уточніть, чи є підтримка родичів наркозалежних. Зазвичай їм теж потрібна кваліфікована психологічна допомога.
  3. Почитайте відгуки про організацію. Вони допоможуть сформувати враження про центр, кваліфікацію фахівців, методи лікування. Наприклад, відгуки по центр Василенко можна почитати за посиланням https://centervasilenko.ua/otzyvy.
  4. Дізнайтеся графік роботи спеціалістів. Зверніть увагу, що психолог повинен працювати кожен день, а не з’являтись в клініці двічі на тиждень буквально на 2-3 години.

Сучасні методи лікування наркоманії допомагають назавжди позбутися залежності. Варто відповідально віднестися до вибору клініки, аби повністю вилікувати наркотичну залежність та змінити життя. Зверніть увагу, що в деяких випадках можливе амбулаторне лікування наркоманії.

Теги: наркологічна клініка,Наркотична залежність
ПРЯМИЙ ЕФІР