СБУ заблокувала ще одну схему збагачення чиновників на природних ресурсах: продавали ліс із заповідної зони на Буковині

СБУ заблокувала ще одну схему збагачення чиновників на природних ресурсах: продавали ліс із заповідної зони на Буковині
11299 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ зупинила незаконний експорт лісоматеріалів із заповідної зони в Чернівецькій області. За попередніми оцінками фахівців, природньому середовищу регіону завдано збитки на понад 3,3 млн грн.

Як встановили співробітники СБУ, організаторами протиправної оборудки були службові особи одного із держлісгоспів регіону. Вони організували вирубку деревини на території зоологічного заказника місцевого значення. Готові лісоматеріали готували на експорт.

За фактом незаконної вирубки і продажу лісоматеріалів правоохоронці провели 14 обшуків у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, приміщеннях держлісгоспів, на пилорамах і за місцями мешкання учасників схеми. У підсумку вилучили лісодеревину, печатки та документи із доказами протиправної діяльності.

Колишньому керівнику державного лісогосподарського підприємства оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних до злочину осіб.

Заходи із припинення незаконних оборудок проводило Управління СБУ в Чернівецькій області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованому в Хмельницькому, ГУ НП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ,незаконний експорт лісу,ліс,заповідна зона,держлісгосп,чиновники
ПРЯМИЙ ЕФІР